NRK Meny
Normal

Nektes å spille for klubblaget

Håndballandslagets Alexander Buchmann har kranglet med ledelsen i sin franske klubb Ivry, og får ikke spille seriekamper.

Alexander Buchmann
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

EM-kvalifiseringskampen mot Estland i dag blir dermed den første håndballkampen han spiller siden i sommer.

- Jeg har fått trøbbel med treneren og klubbledelsen som gjør at jeg ikke har fått spille noe særlig siden jeg kom tilbake fra ferien, det vil si jeg har ikke fått spille i det hele tatt, sier Buchmann til NRK.

Nettradio: - Jeg har ikke spilt klubbkamp siden i sommer

- På grensa til tøv

I følge 26-åringen er det en konfrontasjon med treneren om spillefilosofi som er årsaken. Det har fått konsekvenser for landslagsspilleren, som ikke en gang får delta på trening.

- Det har vært noen halvveis latterlige reaksjoner, som at jeg ikke får lov til å delta på trening eller en gang får prøve å bidra. Det er på grensa til tøv det de driver på med, sier han.

Børge Lund

Børge Lund er ute med skade.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

I dag spiller Norge EM-kvalifisering borte mot Estland. I januar skal laget til VM i Kroatia.

Som en av de mest aktuelle til å erstatte skadede Børge Lund i det mesterskapet, trenger Buchmann kamptrening fortest mulig.

Vil bytte klubb

- Det hadde vært kjekt med noen minutter på banen før man går inn i forberedelsesfasen til VM, så jeg håper det kommer til en løsning ganske kjapt med et klubbskifte, sier han.

To franske klubber har allerede lagt penger på bordet, uten at det frister Buchmann. I tillegg har også tyske og danske klubber henvendt seg.

Hvor lenge kan du være i den situasjonen du er i ?

- Jeg håper det hele skal løse seg i løpet av et par uker i november når jeg kommer tilbake fra EM-kvalifiseringskampene. Hvis ikke må jeg bare ta det fra dag til dag, og prøve å stå på og trene. Så får jeg ta den beste løsningen som kommer, sie Buchmann.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag