NRK Meny
Normal

Nei til store rumper

Store rumper og tatoveringer blir ikke godtatt for dem som har en drøm om å være vertinner når OL-medaljene i Beijing skal deles ut neste år.

Rumper

Disse to får neppe dele ut medaljer i Beijing

Foto: Scanpix / SCANPIX

De kinesiske OL-arrangørene har også bannlyst store og prangende øredobber.

Utvelgelsen av vertinner til medaljeseremoniene og andre offisielle og protokollære aktiviteter er i ferd med å starte opp i disse dager, og kriteriene er klare.

Avisen Beijing News skriver at 208 vertinner kommer til å bli plukket ut til 23 testarrangementer, og OL-vertinnene blir plukket ut blant disse.

Vil ha små rumper og små øredobber

- Det er viktig at vertinnene ikke ser sjaskete ut, for det kan distrahere utøverne, sier Li Ning som er protokollsjef. Hun sier at det de som først og fremst blir vurdert som vertinner i OL, skal være høye, ha små rumper, ingen tatoveringer eller store øredobber. Det er også en fordel at de har skinnende og ren hud.

Protokollsjefen sier også at det skal være uniformsstørrelse på både høyde og kroppsstruktur.

Siste nytt

 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Haugen foreløpig på 2.-plass

  Kristine Gjelsten Haugen er på 2.-plass etter første omgang i europacuprennet i storslalåm i Andalo. Finaleomgangen ble utsatt til fredag. Det er annen uke på rad at Haugen legger seg torsdag med halvgjort jobb i et europacuprenn.

  US Alpine World Cup Skiing Leona Popovic, Kristine Gjelsten Haugen
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Kuzmina vant på svart norsk dag

  Anastasia Kuzmina var suverent best på kvinnenes sprint i Annecy torsdag ettermiddag. Hun vant 33,9 sekunder foran Laura Dahlmeier, som ble toer.

  Thekla Brun-Lie ble beste norske på 38. plass.

  Anastasia Kuzmina
  Foto: Joe Klamar / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal