NRK Meny
Normal

Nei til store rumper

Store rumper og tatoveringer blir ikke godtatt for dem som har en drøm om å være vertinner når OL-medaljene i Beijing skal deles ut neste år.

Rumper

Disse to får neppe dele ut medaljer i Beijing

Foto: Scanpix / SCANPIX

De kinesiske OL-arrangørene har også bannlyst store og prangende øredobber.

Utvelgelsen av vertinner til medaljeseremoniene og andre offisielle og protokollære aktiviteter er i ferd med å starte opp i disse dager, og kriteriene er klare.

Avisen Beijing News skriver at 208 vertinner kommer til å bli plukket ut til 23 testarrangementer, og OL-vertinnene blir plukket ut blant disse.

Vil ha små rumper og små øredobber

- Det er viktig at vertinnene ikke ser sjaskete ut, for det kan distrahere utøverne, sier Li Ning som er protokollsjef. Hun sier at det de som først og fremst blir vurdert som vertinner i OL, skal være høye, ha små rumper, ingen tatoveringer eller store øredobber. Det er også en fordel at de har skinnende og ren hud.

Protokollsjefen sier også at det skal være uniformsstørrelse på både høyde og kroppsstruktur.

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal