Matchvinner Huntelaar: – Den beste rusen som finnes

Mexico hadde kvartfinalebilletten i lomma da få minutter gjenstod av kampen. Så slo Nederlands veteraner nådeløst tilbake.

På straffespark.

Klaas Jan Huntelaar blir den store helten da han setter straffen på overtid.

Laster innhold, vennligst vent..
Klaas-Jan Huntelaar

HØYTFLYVENDE HOLLENDENDER: Klaas-Jan Huntelaar jubler etter å ha kommet videre til kvartfinalen i VM. Nederlenderen scoret på straffesparket på overtid.

Foto: Alex Livesey - FIFA / FIFA via Getty Images
 • Se alle høydepunktene fra kampen nederst i saken!

– Jeg har drømt om dette siden jeg var liten gutt, sa matchvinner Klaas Jan Huntelaar etter kampen.

Han fikk æren av å sette inn den avgjørende straffen etter at Arjen Robben falt i feltet.

– Arjen hadde ballen og spurte meg om jeg ville ta den. Og så fikk jeg ballen, sa Huntelaar om hvem som skulle ta straffen.

– Hva går gjennom hodet ditt etter at straffen går inn?

– Det er rent adrenalin – den beste rusen som finnes, sa en ekstatisk nederlender.

Han fortalte om varierende hell med tidligere straffer og at han ikke var helt sikker på seg selv og straffen og at han følte presset.

– Jeg bommet på min forrige straffe, så det var definitivt press. Uansett, den gikk inn og alt er bra, avsluttet Huntelaar.

30-åringenes hevn

Etter at Giovani dos Santos (25) sendte Mexico i føringen i varmen i Fortaleza så det lenge ut til at Mexico skulle slå ut de høytflyvende hollenderne.

Men så startet snuoperasjonen med bare få minutter igjen. Og det var de rutinerte 30-åringene til Nederland som tok tak.

Først scoret Wesley Sneijder (30) på et vakkert skudd etter et hjørnespark i det 88. minutt.

Deretter skaffet Arjen Robben (30) en straffe etter å ha ropt på straffe flere ganger i kampen. Tre ganger tidligere i kampen ønsket den fotrappe nederlenderen seg en straffe – på overtid fikk han sitt ønske oppfylt.

Den omsatte innbytter Klaas-Jan Huntelaar (30) sikkert i nettet og dermed kom forrige VMs finalist seg videre til kvartfinalen – med et nødskrik.

Varmen preget spillet

Første omgang var tydelig preget av den sterke varmen i Fortaleza. Tempoet var langt lavere enn i de to første åttedelsfinalene og lagene klarte ikke å omsette de få sjansene som kom.

Nærmest var Mexico som flere ganger kom til sjanser ved Héctor Herrera, men uten at noen ga uttelling.

Varmen preget både spillere og publikum. På den ene langsiden stekte sola på tribunen og det var mange ledige seter. Flere journalister spekulerte i om den stekende varmen var grunnen til de tomme setene.

Ifølge britiske ITV skal det ha blitt målt hele 38 grader på banen.

Etter 32 minutter avgjorde dommeren at varmen var såpass heftig at spillerne fikk en pause for å drikke. Første gang dette skjedde i VM-historien var for en uke siden da Portugal møtte USA i Manaus.

Skulle Nederland hatt straffe?

På overtid i første omgang var Arjen Robben på vei gjennom. Han havner i duell mellom to Mexico-forsvarere og deiser i bakken. Robben roper på straffe, men dommer Pedro Proença vinket spillet videre.

Bildene viser at det nok kunne vært blåst i situasjonen.

 • Se situasjonen nederst i saken!
Laster Twitter-innhold

Mexico i ledelsen rett etter pause

Mexico gikk rett i strupen på Nederland etter pause og etter bare 3 minutter fikk de uttelling.

Giovani dos Santos får ballen på rundt 20 meter. Han vant kontrollen over ballen, og førte den langsmed forsvaret til Nederland før han smalt til på halvspretten.

Ballen snek seg inn lavt i hjørnet bak Cillessen.

Giovani dos Santos fører Mexico i ledelsen

Giovani dos Santos gir Mexico ledelsen.

Kjempesjanse for de Vrij

Nederland måtte fremover på banen og sendte inn sin superinnbytter Memphis Depay.

Han har kommet inn i to kamper hittil i VM og scoret i begge to. Han er en av to som har kommet inn i sine to første VM-kamper og scoret i begge.

Den andre som har gjort det er Ricardo Pelaez fra Mexico som gjorde det i VM i 1970.

Med nederlandsk press kom også sjansene. En gigantisk sjanse til Stefan de Vrij kom etter 57 minutter.

Et innoverskrudd hjørnespark fra Robben fant midtstopper de Vrij som helt alene headet rett på Ochoa som slo ballen i stolpen.

 • Se sjansen nederst i saken!

Kremmerhus fra Sneijder

Nederland spilte seg til større og større sjanser da det nærmet seg slutten av 90 spilte minutter.

Men igjen så det ut til at keeper Ochoa skulle bli den store helten for Mexico. Men Wesley Sneijder ville det annerledes.

I det 88. minutt endte ballen hos den rutinerte spilleren etter et hjørnespark. Han klemte til på halvspretten fra femten meter og ballen gikk som et prosjektil lavt i hjørnet. Helt utagbart for Ochoa.

Wesley Sneijder sørger for at det fortsatt er håp for nederlanderde.

Se Wesley Sneijders utligningsmål mot Mexico.

Bare minutter senere kom straffesparket som sendte Nederland og de oransje horder videre i fotball-VM.

Kampsituasjoner og sammendrag:

Se høydepunktene fra åttendelsfinalen mellom Nederland og Mexico. Kommentatorer: Olav Traaen og Arne Erlandsen.

Se alle høydepunktene fra kampen her.

Arjen Robben fra corner.

Stefan de Vrij med en kjempesjanse

Arjen Robben ble felt innenfor 16-meteren, men fikk ikke straffe.

Se bildene som viser at Arjen Robben nok kunne fått en straffe her.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Nedtur for Vukicevic

  Vladimir Vukicevic hadde ambisjoner om å sikre seg en OL-plass på 110 meter hekk gjennom god løping i Janusz Kusocinski Memorial-stevnet i Polen søndag. Men dessverre fikk 31-åringen en dårlig start og endte med 13,76 og femteplass. Dermed ble det en nedtur etter 13,49 og norsk rekord i Finland for ti dager siden.

  OL-kravet på 13,32 har virket utenfor rekkevidde, men Vukicevic har vært på vippen til å kvalifisere via verdensrankingen. Søndagens løp forbedrer ikke hans posisjon på rankingen i det hele tatt. Dermed er han fortsatt akkurat utenfor og begynner å få meget dårlig tid.

  Hadde han hypotetisk sett løpt på 13,50 og blitt nummer tre i søndagens løp, hadde han langt på vei vært klar for OL i Tokyo.

  Kvalifiseringsperioden varer til 29. juni og Vukicevic har ytterligere to løp på kalenderen innen det, i Leverkusen 27. juni og i Luzern 29. juni.

  Vladimir Vukicevic
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Kristoff har brutt NM etter velt

  Alexander Kristoff måtte bryte NM-rittet i Kristiansand etter bare én runde søndag. Årsaken er en flaske inn i hjulet på den første runden.

  Kristoff stilte var på startstreken med konkurrentene i 12.30-tiden søndag, men veltet på den første av totalt seks runder på 35 kilometer.

  – Det var noen som klarte å miste en flaske. Den sklir jo selvfølgelig inn i mitt forhjul. Jeg smeller ankelen rett inn i betongen. Jeg tror ikke den er brukket, men jeg klarte ikke å tråkke, sier Kristoff til VG og andre medier i Kristiansand.

  Han forteller at han klarer å bevege ankelen. Han fikk medisinsk hjelp etter at han falt.

  Dermed får ikke Kristoff vist muskler og konkurrert mot det norske sykkellaget Uno-X, som tidligere i juni bekreftet at det ønsket å få signaturen til Kristoff. Sykkelstjernen selv sa det var aktuelt.

  NM-fellesstarten i Kristiansand er på 214,5 kilometer.

  d
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Hauger økte ledelsen i Formel 3

  Det norske motorhåpet Dennis Hauger startet i andre spor under helgas hovedløp i Formel 3 i Frankrike, men det tok ikke lang tid før han var oppe i tet.

  Stortalentet hadde en perfekt start og suste forbi Frederik Vesti som hadde beste startposisjon etter kvalifiseringen fredag.

  I regnværet i Frankrike dro han fra resten av feltet i starten, men da regnværet stoppet begynte australske Jack Doohan å ta innpå nordmannen.

  Ut på den tolvte runden hadde Doohan kommet seg opp på halen av Hauger sin bil, og etter en hard kamp gjennom et par svinger og et langt strekke, klarte Doohan å ta seg forbi.

  Hauger la seg i ryggen på Doohan, mens han hardeste konkurrent i sammendraget Victor Martins kjempet om den siste pallplassen bak Hauger igjen.

  Dermed gjorde Hauger lurt i å ikke ta for mange sjanser på å kjøre forbi Doohan igjen for å sikre seg viktige poeng i sammendraget. Isteden kontrollerte nordmannen 18-åringen inn andreplassen, mens Jack Doohan tok sin første seier noensinne i Formel 3.

  – Det var en veldig god prestasjon av Dennis i dag. Han kjørte på dekk som var valgt for et vått dekke, men da det sluttet å regne mistet han det fortrinnet. Derfor var det bra gjort å klare å holde på den andreplassen med de dekkene. En god avslutning på en helg hvor det meste har gått som planlagt, sier far Tom Erik Hauger til NRK.

  Sammenlagt i Formel 3-mesterskapet er Hauger fortsatt nummer én med 66 poeng totalt. Martins beholder andreplassen seks poeng bak Hauger, mens søndagens vinner Doohan rykket opp til tredjeplass, åtte poeng bak Hauger.

  Dennis Hauger Challenge
  Foto: Cicilie S. Andersen / Cicilie S. Andersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal