NRK Meny
Normal

Spillerne gråt etter mirakelkampen

​Det er ikke hver helg NBA-superstjerner sitter og gråter på benken midt i en kamp. – Vi kommer fortsatt til å snakke om denne kampen om 20 år, sier spillerne.

Chris Paul

Både medspillere og motspillere var tårevåte etter den fantastiske sluttspillserien mellom Clippers og Spurs.

Foto: NTB scanpix

– Dette er grunnen til at vi ser på sport, skriver ESPN-ekspert J.A. Adande.

Det var nemlig vanskelig å ikke bli berørt av bildene etter at Los Angeles Clippers hadde slått San Antonio Spurs i den første runden i NBA-sluttspillet natt til søndag.

– Endelig. Endelig, sa Chris Paul.

Paul, en av NBAs beste spillere gjennom ti år, hadde akkurat levert seieren som mange mener kommer til å definere karrieren. Da han haltende og i stikkende smerte avgjorde kampen med et nærmest umulig skudd, ble det for mye for 29-åringen. Tårene kom mens han omfavnet både lagkamerater og motstandere.

– Jeg er en følsom fyr, og jeg gråt sammen med Chris, sier J.J. Reddick.

Laster Twitter-innhold

Kampen som betydde alt

Den munnrappe terrieren har i årevis blitt kritisert for at han ikke har lyktes i sluttspillet.

Kritikken har gjort Paul besatt av å levere i de store øyeblikkene. Og natt til søndag var øyeblikket han hadde ventet på. Det stod 3-3 i kamper mot regjerende mester San Antonio Spurs i en sluttspilleserie for historiebøkene, og alles øyne var på «CP3».

Han startet glitrende. Men så hogg det til på baksiden av låret hans.

Gråt på benken

Chris Paul

Chris Paul på benken i første omgang.

Foto: Mark J. Terrill / Ap

Ofte betyr en slik hamstring-skade at man er ute i ukesvis. Paul ble sittende på benken med tårer i øynene og ansiktet i hendene.

– Det ble for mye følelser. Jeg var så frustrert, for jeg tenkte på alt arbeidet vi har gjort, hele sesongen, og så skal kroppen svikte meg i game 7, sier han.

Men Paul nektet å gi opp. Grimasene avslørte smertene, men Paul kom tilbake på banen.

Hver gang han prøvde å gå forbi mannen sin, rykket det til i låret, så Paul måtte ta til takke med langskudd. Og det var da det mirakuløse begynte å skje. Skuddene traff, én etter én. Paul nektet å la laget sitt tape, og Clippers greide på hengende håret å henge med.

Avgjorde i siste sekund

Det stod til slutt 109-109 med sekunder igjen på klokka. Paul fikk ballen og en mulighet til en skikkelig «Hollywood ending». Men beinet sviktet i skuddøyeblikket. Likevel fikk han kastet ballen opp mot kurven.

Med ett sekund igjen på klokka gikk ballen gjennom ringen.

Chris Paul

Mirakelskuddet som avgjorde kampen med ett sekund igjen på klokka. Bildet viser hvor nær Pauls mentor, Tim Duncan, er å stoppe skuddet.

Foto: STEPHEN DUNN / Afp

Basketekspertene tok til Twitter for å hylle Paul.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Det var et helt utrolig skudd. Han er en fantastisk ledertype, sier legendariske Tim Duncan, som røk ut av sluttspillet og nå kanskje legger opp.

– 20 år fra nå kommer jeg fortsatt til å snakke om denne kampen og denne serien, og om den lille mannen og hvor stort hjerte han har, sier lagkamerat J.J. Reddick.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal