Hopp til innhold

Spillerne gråt etter mirakelkampen

​Det er ikke hver helg NBA-superstjerner sitter og gråter på benken midt i en kamp. – Vi kommer fortsatt til å snakke om denne kampen om 20 år, sier spillerne.

Chris Paul

Både medspillere og motspillere var tårevåte etter den fantastiske sluttspillserien mellom Clippers og Spurs.

Foto: NTB scanpix

– Dette er grunnen til at vi ser på sport, skriver ESPN-ekspert J.A. Adande.

Det var nemlig vanskelig å ikke bli berørt av bildene etter at Los Angeles Clippers hadde slått San Antonio Spurs i den første runden i NBA-sluttspillet natt til søndag.

– Endelig. Endelig, sa Chris Paul.

Paul, en av NBAs beste spillere gjennom ti år, hadde akkurat levert seieren som mange mener kommer til å definere karrieren. Da han haltende og i stikkende smerte avgjorde kampen med et nærmest umulig skudd, ble det for mye for 29-åringen. Tårene kom mens han omfavnet både lagkamerater og motstandere.

– Jeg er en følsom fyr, og jeg gråt sammen med Chris, sier J.J. Reddick.

Laster Twitter-innhold

Kampen som betydde alt

Den munnrappe terrieren har i årevis blitt kritisert for at han ikke har lyktes i sluttspillet.

Kritikken har gjort Paul besatt av å levere i de store øyeblikkene. Og natt til søndag var øyeblikket han hadde ventet på. Det stod 3-3 i kamper mot regjerende mester San Antonio Spurs i en sluttspilleserie for historiebøkene, og alles øyne var på «CP3».

Han startet glitrende. Men så hogg det til på baksiden av låret hans.

Gråt på benken

Chris Paul

Chris Paul på benken i første omgang.

Foto: Mark J. Terrill / Ap

Ofte betyr en slik hamstring-skade at man er ute i ukesvis. Paul ble sittende på benken med tårer i øynene og ansiktet i hendene.

– Det ble for mye følelser. Jeg var så frustrert, for jeg tenkte på alt arbeidet vi har gjort, hele sesongen, og så skal kroppen svikte meg i game 7, sier han.

Men Paul nektet å gi opp. Grimasene avslørte smertene, men Paul kom tilbake på banen.

Hver gang han prøvde å gå forbi mannen sin, rykket det til i låret, så Paul måtte ta til takke med langskudd. Og det var da det mirakuløse begynte å skje. Skuddene traff, én etter én. Paul nektet å la laget sitt tape, og Clippers greide på hengende håret å henge med.

Avgjorde i siste sekund

Det stod til slutt 109-109 med sekunder igjen på klokka. Paul fikk ballen og en mulighet til en skikkelig «Hollywood ending». Men beinet sviktet i skuddøyeblikket. Likevel fikk han kastet ballen opp mot kurven.

Med ett sekund igjen på klokka gikk ballen gjennom ringen.

Chris Paul

Mirakelskuddet som avgjorde kampen med ett sekund igjen på klokka. Bildet viser hvor nær Pauls mentor, Tim Duncan, er å stoppe skuddet.

Foto: STEPHEN DUNN / Afp

Basketekspertene tok til Twitter for å hylle Paul.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Det var et helt utrolig skudd. Han er en fantastisk ledertype, sier legendariske Tim Duncan, som røk ut av sluttspillet og nå kanskje legger opp.

– 20 år fra nå kommer jeg fortsatt til å snakke om denne kampen og denne serien, og om den lille mannen og hvor stort hjerte han har, sier lagkamerat J.J. Reddick.

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Stjernemålvakt har øyeproblemer – må avbryte turnering i Norge

    Den danske stjernemålvakten Niklas Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det ene øyet. Dermed må han droppe denne ukens trenasjonersturnering i Oslo.

    Øyeskaden oppsto da landin i søndagens seriekamp for Aalborg fikk han en ball i hodet. Øyet fortsatte å plage den danske landslagskapteinen i ettertid, og det ble undersøkt videre på sykehuset.

    Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det høyre øyet, og derfor tar landslagssjef Nikolaj Jacobsen ingen sjanser og sender ham hjem for å hvile.

    Det danske håndballforbundet opplyser tirsdag at Flensburg-keeper Kevin Møller har sluttet seg til landslagstroppen som erstatter for Landin. Danskene skal møte Kroatia og Norge i turneringen som spilles i Jordal Amfi.

    (NTB)

    EC men's handball: Denmark - Slovenia
    Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
  • Millionsmell for Henning Bergs AIK – tvinges til å selge spillere

    Henning Bergs svenske arbeidsgiver AIK sliter med røde økonomiske tall. Nå må klubben kvitte seg med spillere for å få endene til å møtes.

    Tirsdag omtaler flere svenske medier, blant dem Aftonbladet og Expressen, den krevende økonomiske situasjonen i hovedstadsklubben.

    AIK bekrefter selv at klubben må selge spillere for å nå de finansielle målene den styrer etter.

    «AIK Fotboll har satt nye økonomiske mål per 31. mars 2023. Per 31. mars 2024 var målene for egenkapital og gjeld oppfylt, mens inntekts- og vekstmålene ikke ble nådd. Oppfyllelse av likviditetsmålet krever at AIK Fotball gjennomfører spillesalg i løpet av de kommende overgangsvinduene», heter det i en uttalelse.

    Ved siden av at Henning Berg er trener, er Thomas Berntsen sportssjef i AIK.

    Den økonomiske rapporten for første kvartal i 2024 vise at hovedstadsklubben gikk 10,8 millioner svenske kroner i underskudd.

    Regnskapsåret 2023 ble avsluttet med et minusresultat på 21 millioner kroner, ifølge Aftonbladet. Driftsresultatet lå på minus 77 millioner kroner.

    Årsaken til de svake økonomiske tallene skal være svakere sportslige resultater enn ventet, samt et behov for å gjøre endringer i spillertroppen. (NTB)

    Henning Berg
    Foto: JAMES ARTHUR GEKIERE / AFP
  • The Athletic: Nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

    Premier League-klubben Nottingham Forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd.

    Det er velrenommerte The Athletic som hevder å kjenne til utfallet av ankebehandlingen. Avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen.

    Anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. Utfallet ble angivelig å opprettholde straffen.

    Nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. Bakgrunnen var brudd på Premier Leagues regler for lønnsomhet og bærekraft.

    Klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen. (NTB)

    FILE PHOTO: Premier League - Tottenham Hotspur v Aston Villa
    Foto: David Klein / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal