NRK Meny
Normal

Berdych til Wimbledon-finale

Tsjekkiske Tomas Berdych er klar for finalen i Wimbledon.

Tomas Berdych

Tomas Berdych under kampen mot Djovokvic.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Først fikk verdenstoer Roger Federer unngjelde. Så var det verdenstreer Novak Djokovic som i Wimbledons semifinale fikk lide mot Tomas Berdych.

- Det er helt utrolig å slå Novak i strake sett. Det har vært drømmen min å nå en Grand Slam-finale. Wimbledon er den største turneringen for meg, så det kan ikke bli bedre, sa en tydelig rørt Berdych.

Tsjekkeren er riktig nok rangert som nummer 13 i verden og inne i en knallsesong. Men at han skulle sende ut både Federer og Djokovic av Wimbledon var det få som ventet.

Etter semifinaleseieren fredag, venter tenniselskerne i spenning på om Berdych kan vinne hele turneringen.

Siden 2003 har Federer vunnet samtlige år, med unntak av 2008 da Rafael Nadal ble for sterk.

Novak Djokovic

Novak Djokovic fikk advarsel av dommer Carlos Ramos etter et raseriutbrudd.

Foto: POOL / Reuters

Djokovic fikk iallfall kjørt seg mot tsjekkeren. Berdych åpnet med sterkt med 6-3-seier i første sett, og gikk også seirende ut av tiebreaket i annet sett.

Raseriutbrudd

Det ble for mye for Djokovic. Serberen mistet hemningene, ropte ut i raseri og slo rundt seg med racketen. Stolen hans fikk unngjelde, og etter raseriutbruddet fikk Djokovic en preken av kampens dommer.

Serberen svarte dommeren på hissig vis, og klarte ikke å roe seg ned i siste sett.

Det tapte han nemlig med samme sifre som det første 6-3.

Dermed endte Wimbledon-eventyret i semifinale for Djokovic. Hvor det ender for Berdych er det ingen som vet.

I finalen venter enten Rafael Nadal eller Andy Murray.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal