Hopp til innhold

Berdych til Wimbledon-finale

Tsjekkiske Tomas Berdych er klar for finalen i Wimbledon.

Tomas Berdych

Tomas Berdych under kampen mot Djovokvic.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Først fikk verdenstoer Roger Federer unngjelde. Så var det verdenstreer Novak Djokovic som i Wimbledons semifinale fikk lide mot Tomas Berdych.

- Det er helt utrolig å slå Novak i strake sett. Det har vært drømmen min å nå en Grand Slam-finale. Wimbledon er den største turneringen for meg, så det kan ikke bli bedre, sa en tydelig rørt Berdych.

Tsjekkeren er riktig nok rangert som nummer 13 i verden og inne i en knallsesong. Men at han skulle sende ut både Federer og Djokovic av Wimbledon var det få som ventet.

Etter semifinaleseieren fredag, venter tenniselskerne i spenning på om Berdych kan vinne hele turneringen.

Siden 2003 har Federer vunnet samtlige år, med unntak av 2008 da Rafael Nadal ble for sterk.

Novak Djokovic

Novak Djokovic fikk advarsel av dommer Carlos Ramos etter et raseriutbrudd.

Foto: POOL / Reuters

Djokovic fikk iallfall kjørt seg mot tsjekkeren. Berdych åpnet med sterkt med 6-3-seier i første sett, og gikk også seirende ut av tiebreaket i annet sett.

Raseriutbrudd

Det ble for mye for Djokovic. Serberen mistet hemningene, ropte ut i raseri og slo rundt seg med racketen. Stolen hans fikk unngjelde, og etter raseriutbruddet fikk Djokovic en preken av kampens dommer.

Serberen svarte dommeren på hissig vis, og klarte ikke å roe seg ned i siste sett.

Det tapte han nemlig med samme sifre som det første 6-3.

Dermed endte Wimbledon-eventyret i semifinale for Djokovic. Hvor det ender for Berdych er det ingen som vet.

I finalen venter enten Rafael Nadal eller Andy Murray.

Siste nytt

 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Olympiakos skåret.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

 • Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord

  Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for Bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp.

  Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene.

  Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk.

  Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål.

  Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. Bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Keepertabbe og drømmemål: Brann sikret seier ni minutter på overtid

  Fra straffemerket på overtid av overtiden sørget innbytter Joachim Soltvedt for 2-1 til Brann hjemme mot Kristiansund i Eliteserien onsdag.

  Etter 37 minutter sendte Brann-kaptein Sivert Heltne hjemmelaget opp til 1-0 med en lekker volley i krysset. Men etter 68 minutter utlignet KBK. Ruben Altes frispark gikk forholdsvis rett på Mathias Dyngeland i Brann-målet, men keeperen rotet det til, og da stod det 1-1 i Bergen.

  Men hele seks minutter på overtid fikk Brann straffespark. Innbytter Soltvedt var sikker, og sørget for 2-1 og seier hele ni minutter på overtid.

  Brann ligger fortsatt på 2. plass i Eliteserien - nå med like mange poeng som Bodø/Glimt. Kristiansund ligger på 13. plass med elleve poeng.

  t1lK7_ojL4Y
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal