Hopp til innhold

Nadal ute av Wimbledon etter utrolig maraton-kamp

Etter et nesten fem timer langt drama tapte Rafael Nadal overraskende mot Gilles Müller fra Luxemburg i fjerde runde i Wimbledon.

Rafael Nadal ute av årets Wimbledon-turnering.

UTE: Rafael Nadal er ute av Wimbledon.

Foto: Glyn Kirk / AFP

Publikum ble vitne til et sjeldent drama av en tenniskamp i London mandag kveld.

Gilles Muller feirer seieren over Rafael Nadal i Wimbledons fjerde runde.

SLO NADAL: Gilles Müller, som er ranket som nummer 26 på verdensrankingen, slo Rafael Nadal i fjerde runde i Wimbledon.

Foto: Tim Ireland / AP

I dramaet som varte i nær fem timer, tapte spanske Rafael Nadal overraskende 3–2 i sett mot Gilles Müller fra Luxemburg i fjerde runde i Wimbledon.

34 år gamle Muller gikk ut i hundre og tok de to første settene 6–3 og 6-4, før Nadal kom tilbake og vant de to neste med samme settsifre.

– Sliten

Nadal hadde fire breakballer på stillingen 9–9 i femte sett og var dermed nær ved å kunne serve for kampen, mens Müller i løpet av femte sett hadde fire matchballer før han lyktes på den femte. Dermed var det mannen fra Luxemburg som kunne juble, etter fire timer og 48 minutter spill.

– Sliten. Det ble en lang kamp. Jeg ledet med to sett, men Rafa hevet sitt spill og slo tilbake. Jeg hadde fire matchballer som jeg ikke tok vare på. Da er det godt å vinne kampen, sa Müller til Eurosport om hvordan han hadde det etter den uforglemmelige matchen.

Først med 15–13 i femte sett var det utrolige tennisdramaet i London over og en utslitt Müller kunne strekke hendene i været. Avansement til kvartfinale var i boks, og det mot verdenstoer Nadal.

Overraskende seier

I Wimbledon praktiseres ikke tie break for å avgjøre på stillingen 6–6 i femte sett. Det fører enkelte ganger til svært lange kamper.

Müller og Nadal fulgte hverandre i femte og siste sett som skygger frem til 14-13, før 34-åringen fra Luxemburg brøt og vant kampen 15–13.

– Jeg følte aldri at jeg spilte dårlig i tredje og fjerde sett. Jeg sa til meg selv at jeg bare måtte kjempe for å redde kampen, sa Müller etter sitt livs kamp.

Det blir første gang spilleren fra Luxemburg spiller kvartfinale i Wimbledon. Tidligere i år har veteranen vunnet to turneringer.

Gratulerte Müller

Rafael Nadal vant forrige Grand Slam-turnering, Roland Garros på grus i Frankrike, for en drøy måned siden. Og mange hadde høye forventninger til 31-åringen fra Mallorca også på gresset i London.

Rafael Nadal og Gillles Muller takker for kampen.

TAKKET FOR MARATONKAMP: Etter fire timer og 48 minutter kunne Muller og Nadal takke hverandre for kampen.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Annenseedede Nadal tok på sin side tapet med stil, gratulerte sin overmann og fulgte opp med å signere autografer etter maratonkampen som varte i nøyaktig fire timer og 48 minutter.

Nadal hadde ikke avgitt et sett på hele 28 Grand Slam-sett, men kom umiddelbart bakpå mot Müller. Kun to tennisspillere har lengre rekker: Roger Federer klarte 36 sett på rad i Grand Slam-turneringer i 2006/07, mens John McEnroe klarte 35 i 1984.

I kvartfinalen skal mandagens overraskelsesmann Müller ut mot kroaten Marin Cilic.

LES OGSÅ: Han vant tidenes lengste tenniskamp

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal