NRK Meny
Normal

Nadal ute av Wimbledon etter utrolig maraton-kamp

Etter et nesten fem timer langt drama tapte Rafael Nadal overraskende mot Gilles Müller fra Luxemburg i fjerde runde i Wimbledon.

Rafael Nadal ute av årets Wimbledon-turnering.

UTE: Rafael Nadal er ute av Wimbledon.

Foto: Glyn Kirk / AFP

Publikum ble vitne til et sjeldent drama av en tenniskamp i London mandag kveld.

Gilles Muller feirer seieren over Rafael Nadal i Wimbledons fjerde runde.

SLO NADAL: Gilles Müller, som er ranket som nummer 26 på verdensrankingen, slo Rafael Nadal i fjerde runde i Wimbledon.

Foto: Tim Ireland / AP

I dramaet som varte i nær fem timer, tapte spanske Rafael Nadal overraskende 3–2 i sett mot Gilles Müller fra Luxemburg i fjerde runde i Wimbledon.

34 år gamle Muller gikk ut i hundre og tok de to første settene 6–3 og 6-4, før Nadal kom tilbake og vant de to neste med samme settsifre.

– Sliten

Nadal hadde fire breakballer på stillingen 9–9 i femte sett og var dermed nær ved å kunne serve for kampen, mens Müller i løpet av femte sett hadde fire matchballer før han lyktes på den femte. Dermed var det mannen fra Luxemburg som kunne juble, etter fire timer og 48 minutter spill.

– Sliten. Det ble en lang kamp. Jeg ledet med to sett, men Rafa hevet sitt spill og slo tilbake. Jeg hadde fire matchballer som jeg ikke tok vare på. Da er det godt å vinne kampen, sa Müller til Eurosport om hvordan han hadde det etter den uforglemmelige matchen.

Først med 15–13 i femte sett var det utrolige tennisdramaet i London over og en utslitt Müller kunne strekke hendene i været. Avansement til kvartfinale var i boks, og det mot verdenstoer Nadal.

Overraskende seier

I Wimbledon praktiseres ikke tie break for å avgjøre på stillingen 6–6 i femte sett. Det fører enkelte ganger til svært lange kamper.

Müller og Nadal fulgte hverandre i femte og siste sett som skygger frem til 14-13, før 34-åringen fra Luxemburg brøt og vant kampen 15–13.

– Jeg følte aldri at jeg spilte dårlig i tredje og fjerde sett. Jeg sa til meg selv at jeg bare måtte kjempe for å redde kampen, sa Müller etter sitt livs kamp.

Det blir første gang spilleren fra Luxemburg spiller kvartfinale i Wimbledon. Tidligere i år har veteranen vunnet to turneringer.

Gratulerte Müller

Rafael Nadal vant forrige Grand Slam-turnering, Roland Garros på grus i Frankrike, for en drøy måned siden. Og mange hadde høye forventninger til 31-åringen fra Mallorca også på gresset i London.

Rafael Nadal og Gillles Muller takker for kampen.

TAKKET FOR MARATONKAMP: Etter fire timer og 48 minutter kunne Muller og Nadal takke hverandre for kampen.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Annenseedede Nadal tok på sin side tapet med stil, gratulerte sin overmann og fulgte opp med å signere autografer etter maratonkampen som varte i nøyaktig fire timer og 48 minutter.

Nadal hadde ikke avgitt et sett på hele 28 Grand Slam-sett, men kom umiddelbart bakpå mot Müller. Kun to tennisspillere har lengre rekker: Roger Federer klarte 36 sett på rad i Grand Slam-turneringer i 2006/07, mens John McEnroe klarte 35 i 1984.

I kvartfinalen skal mandagens overraskelsesmann Müller ut mot kroaten Marin Cilic.

LES OGSÅ: Han vant tidenes lengste tenniskamp

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal