12 døde på Mallorca - tennisstjerne hjelper ofrene

Rafael Nadal har lagt racketen til side og gir husly til hjemløse på Mallorca. En femåring er blant de savnede, og totalt tolv er bekreftet døde på den populære ferieøya.

Rafael Nadal

OPPRYDNING: Rafael Nadal trakk selv på seg gummistøvlene og hjalp til med opprydninga etter uvernet og flommen på Mallorca. Han opna også det store tennissenteret sitt for dei som hadde mista hjemmene sine

Foto: Francisco Ubilla / AP

Rafael Nadal er selv født og oppvokst i Manacor, på Mallorca. 32.-åringen åpnet et tennissenter på øya i 2016 og arrangerte en internasjonal turnering der i august. Nå er senteret åpnet for flomofrene.

– Det er en trist dag for Mallorca. Mine djupeste kondolanser til familiene til dei omkomne, skriv han på Twitter.

Femåring savnet

Tallet på omkomne har steget til tolv da kroppene til en mann og en kvinne ble funnet torsdag. De to personene ble funnet i nærheten av bilen til et tysk par som har vært savnet ved Arta, syd for Alcudia, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

SPAIN-WEATHER-FLOOD

MINNESEREMONI: Raphael Nadal under et minutts stillhet sammen med studenter og arbeidere på akademiet hans på Mallorca torsdag.

Foto: JAIME REINA / AFP

En fem år gammel gutt er savnet. Han satt i en bil sammen med sin mor som er bekreftet omkommet. Søsteren hans overlevde.

Landsbyen Sant Llorenc var blant dem som blei hardest rammet av uværet tirsdag kveld. Verdenseneren i tennis gir de hjemløse husly på anlegget sitt inntil videre.

Rafael Nadal

Slik er vi mest vant til å se Rafael Nadal.

Foto: Julian Finney / AFP

230 millimeter

En reportasje i den spanske sportsavisa AS viser også tennisstjernen, iført gummistøvler, hjelpe til med å drenere og gjøre rent etter flommen i Sant Llorenc i nærheten av byen Manacor, der senteret hans ligger.

Spain Floods

MØBLER: Beboere i Sant Llorenc fjerner ødelagte møbler i det hardt rammede området.

Foto: Francisco Ubilla / AP

Ifølge det meteorologiske instituttet AEMET kom det enkelte steder 230 millimeter på fire timer tirsdag. Det er mer enn en tredjedel av den samlede årlige nedbøren på ferieøya.

– Jeg så at vannet dro meg av gårde. Det steg 2 meter på 30 sekunder, men heldigvis presset vannet meg mot en mur. Jeg klarte å komme meg ut av bilvinduet og kom meg i sikkerhet på taket til et av naboenes hus, forteller Peter Sanchez, som bor i Sant Llorenc, til nyhetsbyrået AFP ifølge NTB.

Rundt 150 redningsmannskaper søkte etter de savnede natt til torsdag. De bruker varmesøkende drone og et helikopter i letingen.

Laster Twitter-innhold

Uværet varte bare i noen timer, men etterlater seg likevel store ødeleggelser. Flere broer ble ødelagt og mange veier har vært stengt.

– Dette er vær som vi knapt har sett maken til her på øya, sa Ruben del Campo ved værvarslinga AEMET.

Siste nytt

 • Fognini vant i Monte Carlo

  Fabio Fognini kronet en råsterk tennisuke med finaleseier i Monte Carlo Masters. Han ble første italiener på 51 år til å vinne ATP-turneringen i Monaco. Han vant finalen mot Dusan Lajovic med sifrene 6-3, 6-4. I semifinalen slo han ut Rafael Nadal.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Claude Paris / AP
 • Carlsen med ny sliteseier

  Magnus Carlsen gikk seirende ut av nok et langdrygt parti i storturneringen i Karlsruhe. Sjakkesset brukte seks timer og 73 trekk på å nedkjempe spanske Francisco Vallejo. Som i åpningspartiet vant Carlsen med svarte brikker og leder nå turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: jørund wessel carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal