Slik skal Johaug bli en bedre spurter

– Man må ta tak i de svake sidene sine, sier Therese Johaug. Se hennes første økt på veien mot å bli spurtdronning i Falun.

Therese Johaug har fokus på å bli hurtigere på ski når hun nå har begynt sesongoppkjøringen. 
Nå presser hun seg maksimalt før sommeren for å være best mulig forbredt til VM om ni måneder.

SE VIDEO: Therese Johaug satser på å bli langt hurtigere enn hun har vært tidligere til sesongens store mål, VM i Falun.

I Holmenkollen der hun for alvor gikk seg inn i norske hjerter legger Therese Johaug grunnarbeidet for mer moro til vinteren.

Oppkjøringen til skisesongen er for lengst i gang, og nå satser Johaug på å forbedre hennes store akilleshæl i skisporet, nemlig spurten.

– Mest å hente

– Man må ta tak i de svake sidene sine. Jeg fokuserer veldig mye på det, og vet at det er der jeg har mest å hente. Det er det med høy fart, styrke og teknikk i lett terreng, sier Johaug til NRK etter den harde økten i Holmenkollen.

VM i Falun ligger hele tiden og lurer i bakhodet. At hun vant både Tour de Ski og verdenscupen forrige sesong, har gitt smak på suksess.

– Når jeg får det til i skirenn og lykkes på vinteren, så gir det en ekstra inspirasjon til fortsette videre med den jobbingen, sier hun.

 • Hvordan tror du Therese Johaug klarer seg neste sesong? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

Hardt og tøft

Men for de av dere som synes det ser altfor tøft ut, kan man trøste seg med at også Johaug slet seg gjennom treningsøkta.

– Det er «jækla» hardt og tøft, og første økta av den her typen. Man kjenner det i beina og halsen nå, smiler hun.

Har startet sesongoppkjøringen.

SE VIDEO: Her kan du få med deg hele hurtighetsøkten.

Siste nytt

 • Debuterte i serie A

  Den norske 18-åringen Martin Palumbo fikk sin første kamp fra start i Serie A onsdag kveld, men han kunne ikke hindre at Udinese tapte 0-2 hjemme for nyopprykkede Spezia.

  Martin Palumbo
  Foto: Fabio Ferrari / Fabio Ferrari/LaPresse
 • Knalldebut for Johnsen

  Dennis Johnsen (22) scoret begge målene da serie B-klubben Venezia slo serie C-klubben Carrarese i andre runde i den italienske cupen onsdag kveld. Trønderen skaffet også Venezia et straffespark i sin Venezia-debut, uten at det førte til scoring.

  Dennis Tørset Johnsen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ruud vant drama

  Casper Ruud er klar for tredje runde i Roland-Garros-turneringen etter en meget dramatisk kamp mot amerikanske Tommy Paul. Settsifrene 6-1, 1-6, 6-3, 1-6 og 6-3 sier alt om hvordan kampen vekslet.

  Paul reddet også fire matchballer i femte sett, før Ruud endelig fikk satt inn nådestøtet.

  På sidelinjen satt pappa og trener Christian Ruud og mener han så antydninger til at sønnen slet med armen, som ifølge NTB plaget han i ATP-turneringen i Hamburg forrige uke.

  – Han er nok litt sliten og kjente det kanskje litt i armen, jeg fikk en følelse av det. Men han stepper opp i det femte settet og vil vinne kampen. Han har selvtillit og troen på eget spill, og da er han uredd og tar siste sett i rå stil, sa Christian Ruud til Eurosport.

  I tredje runde får Ruud en meget tøff oppgave mot Dominoc Thiem fra Østerrike, som regnes som en av de store spillerne på grus.

  gRNk3Qw6XBk
  Foto: THOMAS SAMSON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal