NRK Meny
Normal

Slik skal Johaug bli en bedre spurter

– Man må ta tak i de svake sidene sine, sier Therese Johaug. Se hennes første økt på veien mot å bli spurtdronning i Falun.

Therese Johaug har fokus på å bli hurtigere på ski når hun nå har begynt sesongoppkjøringen. 
Nå presser hun seg maksimalt før sommeren for å være best mulig forbredt til VM om ni måneder.

SE VIDEO: Therese Johaug satser på å bli langt hurtigere enn hun har vært tidligere til sesongens store mål, VM i Falun.

I Holmenkollen der hun for alvor gikk seg inn i norske hjerter legger Therese Johaug grunnarbeidet for mer moro til vinteren.

Oppkjøringen til skisesongen er for lengst i gang, og nå satser Johaug på å forbedre hennes store akilleshæl i skisporet, nemlig spurten.

– Mest å hente

– Man må ta tak i de svake sidene sine. Jeg fokuserer veldig mye på det, og vet at det er der jeg har mest å hente. Det er det med høy fart, styrke og teknikk i lett terreng, sier Johaug til NRK etter den harde økten i Holmenkollen.

VM i Falun ligger hele tiden og lurer i bakhodet. At hun vant både Tour de Ski og verdenscupen forrige sesong, har gitt smak på suksess.

– Når jeg får det til i skirenn og lykkes på vinteren, så gir det en ekstra inspirasjon til fortsette videre med den jobbingen, sier hun.

 • Hvordan tror du Therese Johaug klarer seg neste sesong? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

Hardt og tøft

Men for de av dere som synes det ser altfor tøft ut, kan man trøste seg med at også Johaug slet seg gjennom treningsøkta.

– Det er «jækla» hardt og tøft, og første økta av den her typen. Man kjenner det i beina og halsen nå, smiler hun.

Har startet sesongoppkjøringen.

SE VIDEO: Her kan du få med deg hele hurtighetsøkten.

Siste nytt

 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Årets første seier for Kristoff

  Alexander Kristoff tok sin første etappeseier for sesongen da vant spurten på den siste etappen av rittet Tour of Oman for tredje gang på rad søndag.

  Kristoff
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang