NRK Meny
Normal

Nå er Rooney størst av legendene

Wayne Rooney topper en svært eksklusiv liste i fotballens hjemland, etter å ha blitt den mestscorende spilleren for England gjennom alle tider.

Rooney

LETTET: Slik reagerte Wayne Rooney etter å ha scoret sitt 50. mål for England.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Før kampen mot Sveits var Rooney oppe på siden av legenden Bobby Charltons 49 mål og han sto faktisk også med det samme antallet landskamper som den tidligere United-kjempen (106 kamper fra 1958-1970).

Det var straffemålet mot San Marino forrige uke, som bidro til å sikre England EM-plass, som gjorde at Rooney da tangerte landslagslegende.

Foran storhetene

Samtidig hadde han allerede med San Marino-målet distansert en annen legende Gary Lineker med et mål. Men den tidligere Tottenham-spilleren scoret oftere i perioden 1984-1992 med sitt snitt på 0,6 mål per landskamp. Og videre har Rooney passert en rekke av Englands største spillere på vei oppover topp 10-listen.

Før kampen mot Sveits var selvsagt målrekorden tema i England, som allerede var klare for EM før kveldens toppoppgjør mot Sveits.

Rooney hedret av Charlton

HEDRET: Wayne Rooney ble hedret da han nådde kamp nummer 100 for England. Da var også legenden Bobby Charlton (t.h) til stede.

Foto: Bogdan Maran / Ap

– Selvsagt ville det være bra å klare dette på Wembley som er en ikonisk stadion for alle i England og verden rundt. Det ville også være bra å klare det og gå videre og konsentrere seg om laget igjen. For meg er det viktigste å vinne kampen i morgen og vinne gruppen, sa Rooney da spørsmålene dukket opp i forkant av Sveits-kampen.

Bedre enn Messi og Ronaldo

Men uansett kan Rooney være fornøyd med målhyppigheten i den engelske landslagstrøyen. For målt opp mot spillere som Cristiano Ronaldo (55 mål på 120 kamper) og Lionel Messi (48 mål på 104 kamper) viser det seg at Rooney faktisk scorer oftere for sitt land, enn de to spillerne som er regnet som de beste spillerne i verden.

Det tok 12 år fra landslagsdebuten for England før Rooney sto med 50 landslagsmål og rekorden. Tilbake i 2003 var han til da den yngste landslagsspilleren til England gjennom alle tider da han debuterte for landslaget. Før kampen mot Sveits var England allerede klare for EM i Frankrike neste sommer.

Men hjemmelaget stilte med toppet mannskap på Wembley, og da England fikk straffespark like før slutt, var det selvsagt Rooney som gikk frem.

Selv om landslagsrekorden er i boks, har han fortsatt en lang vei opp til Alan Shearer i Premier League-statistikken, som regnes tilbake til 1992-93 sesongen. Shearer står oppført med 260 mål.

Til nå har Rooney 185 mål.

Siste nytt

 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold
 • Wu Dajing med ny verdensrekord

  Kinesiske Wu Dajing satte verdensrekord i OL-finalen på 500 meter kortbaneløp skøyter torsdag. 23-åringen satte først verdensrekord da han kvalifiserte seg fra kvartfinalen på tiden 39,80 sekunder. I finalen forbedret han verdensrekorden til 39,584.

  Wu Dajing
  Foto: Damir Sagolj / Reuters
 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin