Hopp til innhold

Bjørgen til Kalla etter å ha blitt knust: – Dette har du fortjent

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): For 35 dager siden var Charlotte Kalla i så dårlig form at hun var usikker på om hun burde gå VM. Nå er hun knusende overlegen.

Charlotte Kalla Marit Bjørgen omfavnelse

OMFAVNELSE: Marit Bjørgen gikk rett bort til Charlotte Kalla og gratulerte svensken etter å ha gått i mål 36 sekunder bak.

Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

– Jeg har fått fokusere på det som er mitt. Jeg har trent, spist og sovet, sier Charlotte Kalla til NRK.

Hun har nettopp utklasset de ellers så overlegne norske skijentene og kommet i mål 36 sekunder foran Marit Bjørgen på andreplass.

En uke før VM starter i svenske Falun, sender hun ut en solid skremmeskudd til Marit Bjørgen og Therese Johaug, som har dominert fullstendig så langt i vinter.

Snuoperasjon

Det Kalla leverer i dag, er i skarp kontrast til hvordan sesongen har vært for 27-åringen. For 35 dager siden gikk hun for eksempel skandidanvisk cup i Falun. Da var hun 40 sekunder bak vinneren, og uttalte til Expressen at «skal jeg gå slik, har jeg ingen ting i VM å gjøre».

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant det aktuelle rennet i Falun i januar. I dag ble hun nummer fem, og hun er imponert over snuoperasjonen til svensken.

– Jeg så i Falun (skandinavisk cup) at hun var på vei i kjelleren. Da er det ikke noen vits å si noe. Jeg tror det var lurt å ta en pause for henne, sier Jacobsen.

Lykkedagen

Etter målgang omfavnet Bjørgen og Kalla hverandre i målområdet. De utvekslet noen ord.

– Jeg sa til henne at hun gikk veldig bra og at dette har du fortjent. Dette gjorde godt, og vi trenger Charlotte i bra form, sier Bjørgen.

NRK-ekspert Morten Aa. Djupvik mener de norske jentene har fått litt å tygge på en uke før VM. Likevel mener han det er naturlig at formen kan svinge kort tid etter et høydeopphold.

– Når du slår Marit Bjørgen med 36 sekunder, da er du god på ski! sier Djupvik.

Den svenske 27-åringen, som blant annet har OL-gull på 10 km. fri teknikk fra 2010, mener 15. februar er en lykkedag for henne.

– Det var 15. februar jeg vant OL-gull i Vancouver, og jeg har vunnet VM-gull på denne dagen.

– Dette var veldig gøy. Kroppen var så pigg. Jeg kjente jeg kunne holde et bra trykk i åpningen og videre, sier Kalla i dag.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn. 10 km fri teknikk kvinner.

Charlotte Kalla imponerte på hjemmebane i Östersund. Hun gikk inn til klar ledelse, og ingen av kanonene som kom bak henne var i nærheten av å matche tiden.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn. 10 km fri teknikk kvinner.

Marit Bjørgen var nærmest Kalla, men likevel langt bak.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal