Bjørgen til Kalla etter å ha blitt knust: – Dette har du fortjent

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): For 35 dager siden var Charlotte Kalla i så dårlig form at hun var usikker på om hun burde gå VM. Nå er hun knusende overlegen.

Charlotte Kalla Marit Bjørgen omfavnelse

OMFAVNELSE: Marit Bjørgen gikk rett bort til Charlotte Kalla og gratulerte svensken etter å ha gått i mål 36 sekunder bak.

Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

– Jeg har fått fokusere på det som er mitt. Jeg har trent, spist og sovet, sier Charlotte Kalla til NRK.

Hun har nettopp utklasset de ellers så overlegne norske skijentene og kommet i mål 36 sekunder foran Marit Bjørgen på andreplass.

En uke før VM starter i svenske Falun, sender hun ut en solid skremmeskudd til Marit Bjørgen og Therese Johaug, som har dominert fullstendig så langt i vinter.

Snuoperasjon

Det Kalla leverer i dag, er i skarp kontrast til hvordan sesongen har vært for 27-åringen. For 35 dager siden gikk hun for eksempel skandidanvisk cup i Falun. Da var hun 40 sekunder bak vinneren, og uttalte til Expressen at «skal jeg gå slik, har jeg ingen ting i VM å gjøre».

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant det aktuelle rennet i Falun i januar. I dag ble hun nummer fem, og hun er imponert over snuoperasjonen til svensken.

– Jeg så i Falun (skandinavisk cup) at hun var på vei i kjelleren. Da er det ikke noen vits å si noe. Jeg tror det var lurt å ta en pause for henne, sier Jacobsen.

Lykkedagen

Etter målgang omfavnet Bjørgen og Kalla hverandre i målområdet. De utvekslet noen ord.

– Jeg sa til henne at hun gikk veldig bra og at dette har du fortjent. Dette gjorde godt, og vi trenger Charlotte i bra form, sier Bjørgen.

NRK-ekspert Morten Aa. Djupvik mener de norske jentene har fått litt å tygge på en uke før VM. Likevel mener han det er naturlig at formen kan svinge kort tid etter et høydeopphold.

– Når du slår Marit Bjørgen med 36 sekunder, da er du god på ski! sier Djupvik.

Den svenske 27-åringen, som blant annet har OL-gull på 10 km. fri teknikk fra 2010, mener 15. februar er en lykkedag for henne.

– Det var 15. februar jeg vant OL-gull i Vancouver, og jeg har vunnet VM-gull på denne dagen.

– Dette var veldig gøy. Kroppen var så pigg. Jeg kjente jeg kunne holde et bra trykk i åpningen og videre, sier Kalla i dag.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn. 10 km fri teknikk kvinner.

Charlotte Kalla imponerte på hjemmebane i Östersund. Hun gikk inn til klar ledelse, og ingen av kanonene som kom bak henne var i nærheten av å matche tiden.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn. 10 km fri teknikk kvinner.

Marit Bjørgen var nærmest Kalla, men likevel langt bak.

Siste nytt

 • Klæbo tilbake i verdenscupen

  Johannes Høsflot Klæbo sto over helgens verdenscuprenn i langrenn på Beitostølen, men er tilbake i Davos kommende helg. Sprint fri teknikk samt 10 og 15 kilometer skøyting står på programmet, men Klæbo går kun sprinten. Emil Iversen går ikke i Davos.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Robben overveier karriereslutt

  Bayern München-profilen Arjen Robben vurderer å avslutte karrieren når han forlater den tyske storklubben etter inneværende sesong. Til fotballmagasinet Kicker sier 34-åringen at det «ikke er hundre prosent klart» om han fortsetter som fotballspiller.

  FBL-EUR-C1-ATHENS-BAYERN-MUNICH
  Foto: ARIS MESSINIS / AFP
 • – Zlatan blir værende i USA

  Zlatan Ibrahimovic blir værende i Los Angeles Galaxy i amerikanske Major League Soccer. Milan gir opp jakten på svensken. Det bekrefter Milans sportsdirektør Leonardo.

  – Han hadde gitt Galaxy sitt ord på at han ville bli dersom klubben imøtekom hans krav.

  ZLATAN IBRAHIMOVIC
  Foto: Elisa Ferrari/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag