Hopp til innhold

Bjørgen til Kalla etter å ha blitt knust: – Dette har du fortjent

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): For 35 dager siden var Charlotte Kalla i så dårlig form at hun var usikker på om hun burde gå VM. Nå er hun knusende overlegen.

Charlotte Kalla Marit Bjørgen omfavnelse

OMFAVNELSE: Marit Bjørgen gikk rett bort til Charlotte Kalla og gratulerte svensken etter å ha gått i mål 36 sekunder bak.

Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

– Jeg har fått fokusere på det som er mitt. Jeg har trent, spist og sovet, sier Charlotte Kalla til NRK.

Hun har nettopp utklasset de ellers så overlegne norske skijentene og kommet i mål 36 sekunder foran Marit Bjørgen på andreplass.

En uke før VM starter i svenske Falun, sender hun ut en solid skremmeskudd til Marit Bjørgen og Therese Johaug, som har dominert fullstendig så langt i vinter.

Snuoperasjon

Det Kalla leverer i dag, er i skarp kontrast til hvordan sesongen har vært for 27-åringen. For 35 dager siden gikk hun for eksempel skandidanvisk cup i Falun. Da var hun 40 sekunder bak vinneren, og uttalte til Expressen at «skal jeg gå slik, har jeg ingen ting i VM å gjøre».

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant det aktuelle rennet i Falun i januar. I dag ble hun nummer fem, og hun er imponert over snuoperasjonen til svensken.

– Jeg så i Falun (skandinavisk cup) at hun var på vei i kjelleren. Da er det ikke noen vits å si noe. Jeg tror det var lurt å ta en pause for henne, sier Jacobsen.

Lykkedagen

Etter målgang omfavnet Bjørgen og Kalla hverandre i målområdet. De utvekslet noen ord.

– Jeg sa til henne at hun gikk veldig bra og at dette har du fortjent. Dette gjorde godt, og vi trenger Charlotte i bra form, sier Bjørgen.

NRK-ekspert Morten Aa. Djupvik mener de norske jentene har fått litt å tygge på en uke før VM. Likevel mener han det er naturlig at formen kan svinge kort tid etter et høydeopphold.

– Når du slår Marit Bjørgen med 36 sekunder, da er du god på ski! sier Djupvik.

Den svenske 27-åringen, som blant annet har OL-gull på 10 km. fri teknikk fra 2010, mener 15. februar er en lykkedag for henne.

– Det var 15. februar jeg vant OL-gull i Vancouver, og jeg har vunnet VM-gull på denne dagen.

– Dette var veldig gøy. Kroppen var så pigg. Jeg kjente jeg kunne holde et bra trykk i åpningen og videre, sier Kalla i dag.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn. 10 km fri teknikk kvinner.

Charlotte Kalla imponerte på hjemmebane i Östersund. Hun gikk inn til klar ledelse, og ingen av kanonene som kom bak henne var i nærheten av å matche tiden.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn. 10 km fri teknikk kvinner.

Marit Bjørgen var nærmest Kalla, men likevel langt bak.

Siste nytt

 • Vraket Vålerenga-spiller ledet an da Storhamar vant overlegent

  Tidligere Vålerenga-spiller Villiam Strøm slo an tonen mot gamle lagkamerater da Storhamar vant den første sluttspillfinalen i ishockey solide 5–1 mandag.

  Strøm fikk ikke fortsette i Vålerenga etter forrige sesong, men ble hentet til Storhamar. Mandag sa han takk for sist ved å sende mjøsklubben opp i 1–0 i den første finalekampen på egen is.

  Scoringen kom etter ti minutters spill i første periode.

  – Det var deilig. Jeg har bare spilt finale en gang før. Da scoret jeg også, så jeg vet at jeg pleier å gjøre det. Jeg tenkte det var på tide med et mål mot Vålerenga, smilte Strøm til TV 2 om målet.

  Kun minuttet etter 1-0-scoringen kom kalddusj nummer to for gjestene fra Oslo. Og Storhamar ga seg ikke før det sto 5–1 på måltavlen.

  Det neste finaleoppgjøret spilles i Oslo onsdag.

  (NTB)

  NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Stygg smell for Start-keeper – sendt til sykehus

  Start juble mandag juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1–1 mot Mjøndalen. Det var imidlertid noe helt annet som stjal fokuset.

  Etter 20 drøye minutter smalt det da Start-keeper Jasper Silva Torkildsen skulle avverge et angrep, men ble meid ned av Mjøndalens Mathias Bringaker.

  Keeperen reiste seg først opp og sjanglet bortover, før han måtte sette deg ned igjen med ansiktet dekket av blod. Thorkildsen ville fortsette, men ble til slutt byttet ut med Mats Viken.

  – Han er helt fortumlet, helt sprellemann, fastslo TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

  Underveis i annen omgang kom Start med en skadeoppdatering på keeperen:

  – Han er ved bevissthet og får medisinsk behandling. Nå er han på vei til sykehuset for videre undersøkelser, skrev klubben på X.

  (NTB)

  1. divisjon fotball 2024: Start - Aalesund
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Lyn knuste Aalesund

  Jan Halvor Halvorsens Lyn kunne juble for sin første seier siden opprykket til 1. divisjon da Aalesund ble rundspilt med 3-0 mandag.

  Før mandagens knallsterke borteseier sto hovedstadslaget med én uavgjort og ett tap. Lyn har rykket opp to sesonger på rad og har ikke spilt i 1. divisjon siden 2010. Da gikk klubben konkurs og ble flyttet ned til 7. divisjon.

  Mandag fikk Lyn litt hjelp på veien mot sesongens første seier da Aalesunds Sander Kilen pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen etter bare 35 minutter.

  Det ga Lyn mye rom, og bare fire minutter senere sendte Daniel Schneider gjestene til pause med 1-0-ledelse.

  Halvveis ut i andre omgang kunne de tilreisende Lyn-supporterne slippe jubelen løs igjen da Henrik Kristiansen doblet ledelsen.

  Med 14 minutter igjen på klokken satte Andreas Hellum spikeren i kista da han banket inn Lyns tredje mål på vakkert vis.

  jW1SvrLBRRM
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal