Hopp til innhold

Nå er det full krise i Liverpool: – Så sint at jeg ikke har ord

For fjerde ligakamp på rad gikk Liverpool av banen uten seier. Nå blinker varsellampene for alvor for Jürgen Klopp og hans stjernegalleri.

VwOxYcK7rhQ

HVA NÅ: Liverpool har for tiden like god rytme som en middelaldrende mann som prøver seg på dansegulvet én gang i året når det er julebord. Og skal den dårlige formen snus, må det et taktskifte til.

Foto: CHRIS RADBURN / Reuters

Lørdag ble det et fullt fortjent 0-3-tap borte mot svakt plasserte Wolverhampton.

Dermed forverres den sportslige krisen for vanligvis toppjagende Liverpool, som befinner seg helt nede på en tiendeplass på Premier League-tabellen etter 20 spilte runder.

For et lag som har hatt 2–3–1–2 som ligaplasseringer de siste fire sesongene, er det ikke til å legge skjul på at årets sesong er i ferd med å utvikle seg til å bli en gigantisk fiasko.

Nylig røk de ut av FA-cupen. Og når ligasesongen er over halvspilt ligger rødtrøyene 21 poeng bak ligaleder Arsenal og ti poeng bak fjerdeplasserte Newcastle.

Og som kjent: Uten topp fire-plassering i Premier League blir det ikke noe mesterligaspill neste sesong, med mindre de skulle overraske og vinne hele turneringen i år.

Er Jürgen Klopp rett manager til å snu det for Liverpool?

Klopp: Så sint at jeg ikke har ord

Liverpool-manager Jürgen Klopp mener kampen ble tapt det første kvarteret. Da hadde Wolves rukket å gå opp i en 2-0-ledelse.

Det handler om konsentrasjon de første 15 minuttene. Igjen, jeg kan ikke forklare det. Men vi kan ikke godta at vi får disse 15 minuttene, det må endres. Jeg står her igjen og har ingen forklaring, sier Klopp ifølge BBC etter kampen.

Jeg er så skuffet og sint over de første 15 minuttene at jeg ikke har ord, legger han til.

Han varsler grep før neste kamp, som er mot rivalene Everton.

Vi må endre dette umiddelbart og i neste kamp, slår han fast.

For å illustrere stemningen som råder rundt Anfield-klubben akkurat nå:

Liverpool Echos fotballskribent Ian Doyle, som har dekket Liverpool i over 20 år for lokalavisen, ordla seg slik da han så nederlaget mot Wolves lørdag:

– Kan den som stjal Liverpool-laget etter nyttår vær så snill å gi det tilbake? Dette er oppsiktsvekkende dårlig, skrev Doyle i sin kampdekning.

«Du får sparken i morgen»

Doyle har et ørlite poeng. 2023 har vært en sportslig katastrofe for storklubben. Fasit er syv spilte kamper, fire tap, to uavgjorte og bare én seier på denne siden av nyttårsaften.

Foreløpig er det få som roper om Jürgen Klopps avgang som Liverpool-manager, men det spørs hvor lenge denne formen kan fortsette før tyskeren får det hetere rundt ørene.

Ifølge BBC sang Wolves-fansen i en lang periode «du får sparken i morgen» til Klopp da kampen gikk mot slutten.

_uuCnMmG_Is

Joel Matip har hatt bedre dager på jobben. Lørdag ble det selvmål og en forferdelig prestasjon i den røde drakten.

Foto: ED SYKES / Reuters

– Klopp får ikke sparken. Men han kan trekke seg, skriver Viasports Jan Åge Fjørtoft på Twitter etter kampslutt.

Tøffe kamper fremover

Og når man ser hvilke tøffe kamper som venter i tiden fremover, skjønner enhver fotballtilhenger at det blir en krevende tid fremover for Klopp og alle som er glade i Liverpool.

– Bør Liverpool sparke Klopp? Nei! Han har for mye gjort. Bør Klopp gå selv? Nei! Han har for mye ugjort. Først må han finne de riktige spørsmålene. Så må han finne de riktige svarene, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

Lørdagens kamp var for øvrig det tredje møtet mellom klubbene på 28 dager, og denne gangen var det altså Wolverhampton som trakk det lengste strået.

Selve kampen lørdag åpnet på marerittaktig vis for rødtrøyene fra Liverpool. Allerede i det sjette spilleminutt tok Wolverhampton ledelsen da en pasning fra Hee-chan Hwang gikk via Joel Matip, i stolpen og i mål.

Og vondt gikk fort til verre. Seks minutter senere økte nemlig Wolves-debutant Craig Dawson til 2-0 da han hamret ballen i mål fra ti meter etter klabb og babb i Liverpool-feltet.

20 minutter før slutt hamret hjemmelaget spikeren i Liverpool-kista da Rúben Neves scoret og la på til 3-0 etter en kontring. Det ble også sluttresultatet.

Everton neste

Dermed måtte rødtrøyene fra Anfield igjen reise hjem fra en Premier League-kamp uten poeng.

Liverpools neste kamp er det beryktede Merseyside-derbiet mot byrivalene Everton, som lørdag fikk en opptur med seier over Arsenal.

For Wolverhampton venter Southampton på bortebane i neste kamp.

Siste nytt

 • Haaland kom til kort – Djokovic vant prestisjepris

  Erling Braut Haaland var blant de nominerte, men Novak Djokovic stakk av med prisen som årets mannlige idrettsutøver for 2023 på Laureus-seremonien mandag.

  Laureus Sports Awards har vært delt ut siden 2000. Den omtales som idrettens Oscar-utdeling. Årets seremoni var lagt til den spanske hovedstaden Madrid.

  I kampen om Laureus-prisen hadde Haaland konkurranse av Djokovic (tennis), Mondo Duplantis (friidrett), Noah Lyles (friidrett), Lionel Messi (fotball) og Max Verstappen (Formel 1).

  Messi vant prisen i fjor etter at han ledet Argentina til VM-tittelen.

  Fotballstjernen Aitana Bonmatí fikk prisen som årets kvinnelige idrettsutøver. Barcelona-spilleren var sentral for Spania da de gikk til topps i VM i Australia og New Zealand. (NTB)

  Laureus World Sports Awards
  Foto: Violeta Santos Moura / Reuters
 • Schjelderup med hat trick på 13. minutter

  Andreas Schjelderup scoret hat trick for Nordsjælland i 7-2-seieren over Aarhus i den danske Superligaen. Nordmannen serverte også en målgivende pasning.

  Første scoring kom etter 56 minutter da nordmannen med en lekker tofotsfinte kom seg fri utenfor 16-meteren og banket ballen i hjørnet. Noen minutter senere viste han igjen sine rappe bein da han ble felt inne i AGF-boksen, og dommeren pekte på straffemerket. 19-åringen tok straffen selv og scoret.

  I det 69. minutt drev han inn i feltet i stor fart og satte ballen mellom beina på AGF-keeper Bailey Peacock-Farrell. Med det fullbyrdet han sitt hattrick.

  Schjelderup ble solgt til Benfica i fjor, men returnert til Norsjælland på lån etter et halvår. (NRK/NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix / NTB
 • Braathen forlenger skiavtale til 2028

  Alpinist Lucas Braathen forlenger avtalen med skiprodusenten Atomic frem til 2028. Det bekrefter begge parter på Instagram.

  Braathen la skiene på hylla før sesongstarten i fjor høst, men annonserte tidligere i år at han gjør comeback for Brasil kommende sesong.

  Til tross for at Braathen la opp, valgte skiprodusenten å fortsette samarbeidet med 24-åringen – blanta nnet med håp om at han skulle komme tilbake i bakken.

  Austria Ski Braathen Brazil
  Foto: Andreas Schaad / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal