Hopp til innhold

Nå er det full krise i Liverpool: – Så sint at jeg ikke har ord

For fjerde ligakamp på rad gikk Liverpool av banen uten seier. Nå blinker varsellampene for alvor for Jürgen Klopp og hans stjernegalleri.

VwOxYcK7rhQ

HVA NÅ: Liverpool har for tiden like god rytme som en middelaldrende mann som prøver seg på dansegulvet én gang i året når det er julebord. Og skal den dårlige formen snus, må det et taktskifte til.

Foto: CHRIS RADBURN / Reuters

Lørdag ble det et fullt fortjent 0-3-tap borte mot svakt plasserte Wolverhampton.

Dermed forverres den sportslige krisen for vanligvis toppjagende Liverpool, som befinner seg helt nede på en tiendeplass på Premier League-tabellen etter 20 spilte runder.

For et lag som har hatt 2–3–1–2 som ligaplasseringer de siste fire sesongene, er det ikke til å legge skjul på at årets sesong er i ferd med å utvikle seg til å bli en gigantisk fiasko.

Nylig røk de ut av FA-cupen. Og når ligasesongen er over halvspilt ligger rødtrøyene 21 poeng bak ligaleder Arsenal og ti poeng bak fjerdeplasserte Newcastle.

Og som kjent: Uten topp fire-plassering i Premier League blir det ikke noe mesterligaspill neste sesong, med mindre de skulle overraske og vinne hele turneringen i år.

Er Jürgen Klopp rett manager til å snu det for Liverpool?

Klopp: Så sint at jeg ikke har ord

Liverpool-manager Jürgen Klopp mener kampen ble tapt det første kvarteret. Da hadde Wolves rukket å gå opp i en 2-0-ledelse.

Det handler om konsentrasjon de første 15 minuttene. Igjen, jeg kan ikke forklare det. Men vi kan ikke godta at vi får disse 15 minuttene, det må endres. Jeg står her igjen og har ingen forklaring, sier Klopp ifølge BBC etter kampen.

Jeg er så skuffet og sint over de første 15 minuttene at jeg ikke har ord, legger han til.

Han varsler grep før neste kamp, som er mot rivalene Everton.

Vi må endre dette umiddelbart og i neste kamp, slår han fast.

For å illustrere stemningen som råder rundt Anfield-klubben akkurat nå:

Liverpool Echos fotballskribent Ian Doyle, som har dekket Liverpool i over 20 år for lokalavisen, ordla seg slik da han så nederlaget mot Wolves lørdag:

– Kan den som stjal Liverpool-laget etter nyttår vær så snill å gi det tilbake? Dette er oppsiktsvekkende dårlig, skrev Doyle i sin kampdekning.

«Du får sparken i morgen»

Doyle har et ørlite poeng. 2023 har vært en sportslig katastrofe for storklubben. Fasit er syv spilte kamper, fire tap, to uavgjorte og bare én seier på denne siden av nyttårsaften.

Foreløpig er det få som roper om Jürgen Klopps avgang som Liverpool-manager, men det spørs hvor lenge denne formen kan fortsette før tyskeren får det hetere rundt ørene.

Ifølge BBC sang Wolves-fansen i en lang periode «du får sparken i morgen» til Klopp da kampen gikk mot slutten.

_uuCnMmG_Is

Joel Matip har hatt bedre dager på jobben. Lørdag ble det selvmål og en forferdelig prestasjon i den røde drakten.

Foto: ED SYKES / Reuters

– Klopp får ikke sparken. Men han kan trekke seg, skriver Viasports Jan Åge Fjørtoft på Twitter etter kampslutt.

Tøffe kamper fremover

Og når man ser hvilke tøffe kamper som venter i tiden fremover, skjønner enhver fotballtilhenger at det blir en krevende tid fremover for Klopp og alle som er glade i Liverpool.

– Bør Liverpool sparke Klopp? Nei! Han har for mye gjort. Bør Klopp gå selv? Nei! Han har for mye ugjort. Først må han finne de riktige spørsmålene. Så må han finne de riktige svarene, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

Lørdagens kamp var for øvrig det tredje møtet mellom klubbene på 28 dager, og denne gangen var det altså Wolverhampton som trakk det lengste strået.

Selve kampen lørdag åpnet på marerittaktig vis for rødtrøyene fra Liverpool. Allerede i det sjette spilleminutt tok Wolverhampton ledelsen da en pasning fra Hee-chan Hwang gikk via Joel Matip, i stolpen og i mål.

Og vondt gikk fort til verre. Seks minutter senere økte nemlig Wolves-debutant Craig Dawson til 2-0 da han hamret ballen i mål fra ti meter etter klabb og babb i Liverpool-feltet.

20 minutter før slutt hamret hjemmelaget spikeren i Liverpool-kista da Rúben Neves scoret og la på til 3-0 etter en kontring. Det ble også sluttresultatet.

Everton neste

Dermed måtte rødtrøyene fra Anfield igjen reise hjem fra en Premier League-kamp uten poeng.

Liverpools neste kamp er det beryktede Merseyside-derbiet mot byrivalene Everton, som lørdag fikk en opptur med seier over Arsenal.

For Wolverhampton venter Southampton på bortebane i neste kamp.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal