Hopp til innhold

Nå er det full krise i Liverpool: – Så sint at jeg ikke har ord

For fjerde ligakamp på rad gikk Liverpool av banen uten seier. Nå blinker varsellampene for alvor for Jürgen Klopp og hans stjernegalleri.

VwOxYcK7rhQ

HVA NÅ: Liverpool har for tiden like god rytme som en middelaldrende mann som prøver seg på dansegulvet én gang i året når det er julebord. Og skal den dårlige formen snus, må det et taktskifte til.

Foto: CHRIS RADBURN / Reuters

Lørdag ble det et fullt fortjent 0-3-tap borte mot svakt plasserte Wolverhampton.

Dermed forverres den sportslige krisen for vanligvis toppjagende Liverpool, som befinner seg helt nede på en tiendeplass på Premier League-tabellen etter 20 spilte runder.

For et lag som har hatt 2–3–1–2 som ligaplasseringer de siste fire sesongene, er det ikke til å legge skjul på at årets sesong er i ferd med å utvikle seg til å bli en gigantisk fiasko.

Nylig røk de ut av FA-cupen. Og når ligasesongen er over halvspilt ligger rødtrøyene 21 poeng bak ligaleder Arsenal og ti poeng bak fjerdeplasserte Newcastle.

Og som kjent: Uten topp fire-plassering i Premier League blir det ikke noe mesterligaspill neste sesong, med mindre de skulle overraske og vinne hele turneringen i år.

Er Jürgen Klopp rett manager til å snu det for Liverpool?

Klopp: Så sint at jeg ikke har ord

Liverpool-manager Jürgen Klopp mener kampen ble tapt det første kvarteret. Da hadde Wolves rukket å gå opp i en 2-0-ledelse.

Det handler om konsentrasjon de første 15 minuttene. Igjen, jeg kan ikke forklare det. Men vi kan ikke godta at vi får disse 15 minuttene, det må endres. Jeg står her igjen og har ingen forklaring, sier Klopp ifølge BBC etter kampen.

Jeg er så skuffet og sint over de første 15 minuttene at jeg ikke har ord, legger han til.

Han varsler grep før neste kamp, som er mot rivalene Everton.

Vi må endre dette umiddelbart og i neste kamp, slår han fast.

For å illustrere stemningen som råder rundt Anfield-klubben akkurat nå:

Liverpool Echos fotballskribent Ian Doyle, som har dekket Liverpool i over 20 år for lokalavisen, ordla seg slik da han så nederlaget mot Wolves lørdag:

– Kan den som stjal Liverpool-laget etter nyttår vær så snill å gi det tilbake? Dette er oppsiktsvekkende dårlig, skrev Doyle i sin kampdekning.

«Du får sparken i morgen»

Doyle har et ørlite poeng. 2023 har vært en sportslig katastrofe for storklubben. Fasit er syv spilte kamper, fire tap, to uavgjorte og bare én seier på denne siden av nyttårsaften.

Foreløpig er det få som roper om Jürgen Klopps avgang som Liverpool-manager, men det spørs hvor lenge denne formen kan fortsette før tyskeren får det hetere rundt ørene.

Ifølge BBC sang Wolves-fansen i en lang periode «du får sparken i morgen» til Klopp da kampen gikk mot slutten.

_uuCnMmG_Is

Joel Matip har hatt bedre dager på jobben. Lørdag ble det selvmål og en forferdelig prestasjon i den røde drakten.

Foto: ED SYKES / Reuters

– Klopp får ikke sparken. Men han kan trekke seg, skriver Viasports Jan Åge Fjørtoft på Twitter etter kampslutt.

Tøffe kamper fremover

Og når man ser hvilke tøffe kamper som venter i tiden fremover, skjønner enhver fotballtilhenger at det blir en krevende tid fremover for Klopp og alle som er glade i Liverpool.

– Bør Liverpool sparke Klopp? Nei! Han har for mye gjort. Bør Klopp gå selv? Nei! Han har for mye ugjort. Først må han finne de riktige spørsmålene. Så må han finne de riktige svarene, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

Lørdagens kamp var for øvrig det tredje møtet mellom klubbene på 28 dager, og denne gangen var det altså Wolverhampton som trakk det lengste strået.

Selve kampen lørdag åpnet på marerittaktig vis for rødtrøyene fra Liverpool. Allerede i det sjette spilleminutt tok Wolverhampton ledelsen da en pasning fra Hee-chan Hwang gikk via Joel Matip, i stolpen og i mål.

Og vondt gikk fort til verre. Seks minutter senere økte nemlig Wolves-debutant Craig Dawson til 2-0 da han hamret ballen i mål fra ti meter etter klabb og babb i Liverpool-feltet.

20 minutter før slutt hamret hjemmelaget spikeren i Liverpool-kista da Rúben Neves scoret og la på til 3-0 etter en kontring. Det ble også sluttresultatet.

Everton neste

Dermed måtte rødtrøyene fra Anfield igjen reise hjem fra en Premier League-kamp uten poeng.

Liverpools neste kamp er det beryktede Merseyside-derbiet mot byrivalene Everton, som lørdag fikk en opptur med seier over Arsenal.

For Wolverhampton venter Southampton på bortebane i neste kamp.

Siste nytt

 • Riiber avsluttet sesongen perfekt

  Jarl Magnus Riiber fikk ingen konkurranse på vei inn til nok et NM-gull i kombinert. Han gikk ut på 5-kilometeren med en kjempeluke.

  Tittelkampen på Tolga var aldri spennende. Til det hadde Riiber et for godt forsprang på 1.28 minutter fra start.

  Oslo-mannen holdt også bra fart i løypene og kunne smile for nok en utklassingsseier. Onsdag vant han klart 10-kilometeren.

  Espen Andersen var nærmest Riiber før langrennet. Han ga det er ærlig forsøk i sølvjakten, men greide ikke å holde tritt da Jens Lurås Oftebro rykket mot slutten. (NTB)

  Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Westvold Hansen sikret nok et NM-gull

  Gyda Westvold Hansen var like suverens i langrennssporet som hun var i hoppbakken.

  Hun ledet med 45 sekunder før langrennsdelen, og selv om Ida Marie Hagen tok inn 10 sekunder på de 2,5 kilometerne kvinnene gikk, var hun aldri i nærheten av å true Hansen for gullet.

  – Det har vært en veldig bra sesong, og det er ikke en bedre måte å avslutte sesongen med så mange fra Dalsbygda på plass. Jeg ga litt ekstra i dag, sier Hansen til NRK.

  I går vant Hansen 5 kilometeren. Dermed avslutter verdens beste komibinertløper i kvinneklassen med to NM-gull på to dager.

  Gyda Westvold Hansen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Ragnhild Haga legger opp

  Det skriver hun på Instagram. Haga kommer til å legge opp etter helgens langrenns-NM på Tolga.

  – Jeg kjenner at jeg trenger en forandring i tilværelsen, selv om det også er trist og rart, skriver Haga.

  Hennes største øyeblikk kom under vinter-OL i Pyeongchang i 2018. Da tok Haga to OL-gull, på 10 kilometer individuelt og på stafetten med lagvenninnene.

  Nylig gikk hun til topps under den historiske femmila for kvinner i Holmenkollen.

  – Jeg gleder meg til å finne nye mål å jobbe mot, til å være mosjonist og til å være mer hjemme med dem som har støttet meg gjennom skikarrieren, skriver hun.

  Holmenkollen skifestival 2023, Ragnhild HAga
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste