NRK Meny
Normal

Nå avgjøres «alt» i siste runde

Hverken sølvkampen eller nedrykksstriden ble avgjort i nest siste runde. Dramatikken i eliteserien holder helt til siste kamp.

tromsø

FRUSTRASJON: Tromsøs kaptein Simen Wangberg blir dyttet av Sarpsborgs Sigurd Rosted. Tromsø kjemper i bunnen, mens Sarpsborg 08 kjemper om å spille i Europa neste år.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Hvem som ender først og sist i årets eliteserie var allerede avgjort før siste serierunde, men det var også nesten det eneste etter søndagens runde.

– Det er fint at vi får spenning til siste slutt. Det som ikke er så bra, er at det bare er Rosenborg som skiller seg ut. Nivået skulle vært høyere, sier NRKs fotballekspert Karl Petter Løken etter søndagens runde.

Laster innhold, vennligst vent..

Fire lag kan rykke ned

I bunnstriden kjemper hele fire lag om å overleve. Mellom Stabæk, Bodø/Glimt, Tromsø og Lillestrøm skiller det bare tre poeng.

Stabæk ligger på direkte nedrykk med sine 28 poeng, men om de slår tabelljumbo Start neste søndag lever håpet om eliteseriespill også i 2017, men da må Bodø/Glimt tape mot seriemester Rosenborg.

– Det er en tøff oppgave. Men vi må tro på at vi kan slå Rosenborg borte, og vi må ha tre poeng. Så nå må vi bare riste av oss det her og gjøre oss klar, for vi har kniven på strupen, sier Glimts Trond Olsen til TV 2.

NRKs fotballekspert tror det blir enten Stabæk eller Bodø/Glimt som tar veien rett ned i 1. divisjon.

– Jeg tror egentlig Stabæk slår Start på Nadderud, mens jeg tror Rosenborg vil reise seg mot Bodø/Glimt. Det er likevel vanskelig å si, for det er to lag med mye historie, sier han.

faller

HARD KAMP: Stabæk ligger dårligst an i nedrykksstriden. Her er Birger Solberg Meling og Björn Bergmann Sigurdarson (t.v.) i duell.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Den jevne sølvkampen

I sølvkampen står både Odd og Brann likt etter å ha slått hver sin motstander, altså Sogndal og Start. Brann har derimot best målforskjell med 14 mål.

Start-Brann

SIKRET MEDALJE: Brann.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Sølvet tror jeg ender hos Brann. Odd får en vanskelig bortekamp mot Tromsø, så alt taler for det, sier Løken.

Både Odd og Brann sikret medalje etter dagens runde.

– Hardt arbeid og lojalitet fra alle mann har gjort at vi er i den posisjonen som vi er i nå. Gjør vi jobben slik vi har gjort til nå, så tror jeg vi tar medalje, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til NRK.

Kampen om Europa

Også i kampen om fjerdeplassen i eliteserien, som vil gi muligheten til å kjempe i Europacupen neste år, er det uhyre jevnt.

Der kjemper hele fem lag. Bare to poeng skiller mellom Molde, som ligger best an med 45 poeng, Haugesund, Sarpsborg 08, Strømsgodset og Viking som begge har 43 poeng.

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal