Hopp til innhold

Nå avgjøres «alt» i siste runde

Hverken sølvkampen eller nedrykksstriden ble avgjort i nest siste runde. Dramatikken i eliteserien holder helt til siste kamp.

tromsø

FRUSTRASJON: Tromsøs kaptein Simen Wangberg blir dyttet av Sarpsborgs Sigurd Rosted. Tromsø kjemper i bunnen, mens Sarpsborg 08 kjemper om å spille i Europa neste år.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Hvem som ender først og sist i årets eliteserie var allerede avgjort før siste serierunde, men det var også nesten det eneste etter søndagens runde.

– Det er fint at vi får spenning til siste slutt. Det som ikke er så bra, er at det bare er Rosenborg som skiller seg ut. Nivået skulle vært høyere, sier NRKs fotballekspert Karl Petter Løken etter søndagens runde.

Laster innhold, vennligst vent..

Fire lag kan rykke ned

I bunnstriden kjemper hele fire lag om å overleve. Mellom Stabæk, Bodø/Glimt, Tromsø og Lillestrøm skiller det bare tre poeng.

Stabæk ligger på direkte nedrykk med sine 28 poeng, men om de slår tabelljumbo Start neste søndag lever håpet om eliteseriespill også i 2017, men da må Bodø/Glimt tape mot seriemester Rosenborg.

– Det er en tøff oppgave. Men vi må tro på at vi kan slå Rosenborg borte, og vi må ha tre poeng. Så nå må vi bare riste av oss det her og gjøre oss klar, for vi har kniven på strupen, sier Glimts Trond Olsen til TV 2.

NRKs fotballekspert tror det blir enten Stabæk eller Bodø/Glimt som tar veien rett ned i 1. divisjon.

– Jeg tror egentlig Stabæk slår Start på Nadderud, mens jeg tror Rosenborg vil reise seg mot Bodø/Glimt. Det er likevel vanskelig å si, for det er to lag med mye historie, sier han.

faller

HARD KAMP: Stabæk ligger dårligst an i nedrykksstriden. Her er Birger Solberg Meling og Björn Bergmann Sigurdarson (t.v.) i duell.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Den jevne sølvkampen

I sølvkampen står både Odd og Brann likt etter å ha slått hver sin motstander, altså Sogndal og Start. Brann har derimot best målforskjell med 14 mål.

Start-Brann

SIKRET MEDALJE: Brann.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Sølvet tror jeg ender hos Brann. Odd får en vanskelig bortekamp mot Tromsø, så alt taler for det, sier Løken.

Både Odd og Brann sikret medalje etter dagens runde.

– Hardt arbeid og lojalitet fra alle mann har gjort at vi er i den posisjonen som vi er i nå. Gjør vi jobben slik vi har gjort til nå, så tror jeg vi tar medalje, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til NRK.

Kampen om Europa

Også i kampen om fjerdeplassen i eliteserien, som vil gi muligheten til å kjempe i Europacupen neste år, er det uhyre jevnt.

Der kjemper hele fem lag. Bare to poeng skiller mellom Molde, som ligger best an med 45 poeng, Haugesund, Sarpsborg 08, Strømsgodset og Viking som begge har 43 poeng.

Siste nytt

 • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

  Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

  Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

  – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

  Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

  Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

  Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

  I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

  Soccer Spain Rubiales
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

  Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

  Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

  Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

  Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

  sq1_1fpr_pQ
  Foto: NTB
 • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

  Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

  Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

  – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

  Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

  Patrick Thoresen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal