NRK Meny
Normal

Nå avgjøres «alt» i siste runde

Hverken sølvkampen eller nedrykksstriden ble avgjort i nest siste runde. Dramatikken i eliteserien holder helt til siste kamp.

tromsø

FRUSTRASJON: Tromsøs kaptein Simen Wangberg blir dyttet av Sarpsborgs Sigurd Rosted. Tromsø kjemper i bunnen, mens Sarpsborg 08 kjemper om å spille i Europa neste år.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Hvem som ender først og sist i årets eliteserie var allerede avgjort før siste serierunde, men det var også nesten det eneste etter søndagens runde.

– Det er fint at vi får spenning til siste slutt. Det som ikke er så bra, er at det bare er Rosenborg som skiller seg ut. Nivået skulle vært høyere, sier NRKs fotballekspert Karl Petter Løken etter søndagens runde.

Laster innhold, vennligst vent..

Fire lag kan rykke ned

I bunnstriden kjemper hele fire lag om å overleve. Mellom Stabæk, Bodø/Glimt, Tromsø og Lillestrøm skiller det bare tre poeng.

Stabæk ligger på direkte nedrykk med sine 28 poeng, men om de slår tabelljumbo Start neste søndag lever håpet om eliteseriespill også i 2017, men da må Bodø/Glimt tape mot seriemester Rosenborg.

– Det er en tøff oppgave. Men vi må tro på at vi kan slå Rosenborg borte, og vi må ha tre poeng. Så nå må vi bare riste av oss det her og gjøre oss klar, for vi har kniven på strupen, sier Glimts Trond Olsen til TV 2.

NRKs fotballekspert tror det blir enten Stabæk eller Bodø/Glimt som tar veien rett ned i 1. divisjon.

– Jeg tror egentlig Stabæk slår Start på Nadderud, mens jeg tror Rosenborg vil reise seg mot Bodø/Glimt. Det er likevel vanskelig å si, for det er to lag med mye historie, sier han.

faller

HARD KAMP: Stabæk ligger dårligst an i nedrykksstriden. Her er Birger Solberg Meling og Björn Bergmann Sigurdarson (t.v.) i duell.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Den jevne sølvkampen

I sølvkampen står både Odd og Brann likt etter å ha slått hver sin motstander, altså Sogndal og Start. Brann har derimot best målforskjell med 14 mål.

Start-Brann

SIKRET MEDALJE: Brann.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Sølvet tror jeg ender hos Brann. Odd får en vanskelig bortekamp mot Tromsø, så alt taler for det, sier Løken.

Både Odd og Brann sikret medalje etter dagens runde.

– Hardt arbeid og lojalitet fra alle mann har gjort at vi er i den posisjonen som vi er i nå. Gjør vi jobben slik vi har gjort til nå, så tror jeg vi tar medalje, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til NRK.

Kampen om Europa

Også i kampen om fjerdeplassen i eliteserien, som vil gi muligheten til å kjempe i Europacupen neste år, er det uhyre jevnt.

Der kjemper hele fem lag. Bare to poeng skiller mellom Molde, som ligger best an med 45 poeng, Haugesund, Sarpsborg 08, Strømsgodset og Viking som begge har 43 poeng.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal