NRK Meny
Normal

Nå avgjøres «alt» i siste runde

Hverken sølvkampen eller nedrykksstriden ble avgjort i nest siste runde. Dramatikken i eliteserien holder helt til siste kamp.

tromsø

FRUSTRASJON: Tromsøs kaptein Simen Wangberg blir dyttet av Sarpsborgs Sigurd Rosted. Tromsø kjemper i bunnen, mens Sarpsborg 08 kjemper om å spille i Europa neste år.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Hvem som ender først og sist i årets eliteserie var allerede avgjort før siste serierunde, men det var også nesten det eneste etter søndagens runde.

– Det er fint at vi får spenning til siste slutt. Det som ikke er så bra, er at det bare er Rosenborg som skiller seg ut. Nivået skulle vært høyere, sier NRKs fotballekspert Karl Petter Løken etter søndagens runde.

Laster innhold, vennligst vent..

Fire lag kan rykke ned

I bunnstriden kjemper hele fire lag om å overleve. Mellom Stabæk, Bodø/Glimt, Tromsø og Lillestrøm skiller det bare tre poeng.

Stabæk ligger på direkte nedrykk med sine 28 poeng, men om de slår tabelljumbo Start neste søndag lever håpet om eliteseriespill også i 2017, men da må Bodø/Glimt tape mot seriemester Rosenborg.

– Det er en tøff oppgave. Men vi må tro på at vi kan slå Rosenborg borte, og vi må ha tre poeng. Så nå må vi bare riste av oss det her og gjøre oss klar, for vi har kniven på strupen, sier Glimts Trond Olsen til TV 2.

NRKs fotballekspert tror det blir enten Stabæk eller Bodø/Glimt som tar veien rett ned i 1. divisjon.

– Jeg tror egentlig Stabæk slår Start på Nadderud, mens jeg tror Rosenborg vil reise seg mot Bodø/Glimt. Det er likevel vanskelig å si, for det er to lag med mye historie, sier han.

faller

HARD KAMP: Stabæk ligger dårligst an i nedrykksstriden. Her er Birger Solberg Meling og Björn Bergmann Sigurdarson (t.v.) i duell.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Den jevne sølvkampen

I sølvkampen står både Odd og Brann likt etter å ha slått hver sin motstander, altså Sogndal og Start. Brann har derimot best målforskjell med 14 mål.

Start-Brann

SIKRET MEDALJE: Brann.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Sølvet tror jeg ender hos Brann. Odd får en vanskelig bortekamp mot Tromsø, så alt taler for det, sier Løken.

Både Odd og Brann sikret medalje etter dagens runde.

– Hardt arbeid og lojalitet fra alle mann har gjort at vi er i den posisjonen som vi er i nå. Gjør vi jobben slik vi har gjort til nå, så tror jeg vi tar medalje, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til NRK.

Kampen om Europa

Også i kampen om fjerdeplassen i eliteserien, som vil gi muligheten til å kjempe i Europacupen neste år, er det uhyre jevnt.

Der kjemper hele fem lag. Bare to poeng skiller mellom Molde, som ligger best an med 45 poeng, Haugesund, Sarpsborg 08, Strømsgodset og Viking som begge har 43 poeng.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund