Nå åpner overgangsvinduet i sykkel

De norske sykkelstjernene Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug er begge hete navn når de største sykkellagene i verden får muligheten til å signere nye ryttere fra 1. august.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen er en ettertraktet mann på overgangsvinduet.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Birger Hungerholdt

Birger Hungerholdt sier det er fire lag som kniver om Boasson Hagens tjenester.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Vi har noen lag som er interessert i både Lars Petter og Edvald. Prosessen er i gang, men ingenting er bekreftet per dags dato.

Det sier Birger Hungerholdt, manageren til Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug, til NRK.

Boasson Hagen kjører for Sky, der kontrakten hans går ut etter årets sesong. Hungerholdt sier det er fire lag som kniver om 27-åringens tjenester, og at det slettes ikke er sikkert at det blir et bytte for Boasson Hagen.

– Det er uavklart om rundt Edvald, det er det en prosess i gang med Sky og med andre lag.

Boasson Hagen har vært tett knyttet opp til Bjarne Riis' lag Tinkoff-Saxo. Hungerholdt bekrefter at de er i dialog med Tinkoff-Saxo, men vil ikke si hvorvidt de er mer aktuelle enn andre lang.

Bytte sannsynlig for Nordhaug

Lars Petter Nordhaug

Lars Petter Nordhaug går mot et lagskifte, ifølge manageren.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Lars Petter Nordhaug er Hungerholdt mer sikker på at går mot et skifte fra hans nåværende lag, Belkin.

– Belkin har vært veldig usikre når det gjelder framtidig finansiering. Nå har det kommet en liten avklaring der, men det er fortsatt usikkert å satse på, så der går det mot et bytte.

Nordhaug har tidligere kjørt for Sky, og har vært knyttet til en retur til sitt gamle lag. Der kan han eventuelt bli lagkamerat med Boasson Hagen. Hungerholdt bekrefter at Sky er blant de aktuelle lagene for Nordhaug.

Forskjellige kriterier

Hungerholdt sier at han må ha forskjellige målsetninger når han ser etter kontrakter for sine to ryttere.

– Når det gjelder Lars Petter, satser vi på å få en kontrakt med et World Tour-lag. Han har ikke hatt resultatene som gjør at han kan velge på øverste hylle, så det er målsetningen med ham, sier Hungerholdt.

– Med Edvald ser vi på hvilke andre ryttere som går til lagene vi er i dialog med. Både for han og andre ryttere er det et spenningsmoment, man skriver ikke under i blinde uten å vite hvem man skal sykle med.

Nytt syn på Edvald

Edvald Boasson Hagen var lenge sett på som et av de største talentene innen sykling, men har i de siste årene ikke hatt de aller beste resultatene, mye på grunn av skader.

– Vi ser på Edvald med andre øyne enn det vi gjorde for noen år siden. Den gang var han ung og lovende, nå er han bare lovende, sier Hungerholdt.

Boasson Hagen fikk ikke være med i årets Tour de France, da en skade satte ham utenfor konkurranse rett før rittet.

– Det at han ikke var med i Tour de France spiller ikke så stor rolle, det er tross alt 30 ryttere på disse lagene, og bare ni kjører Tour de France. Så det er mange gode ryttere som ikke blir med i touren, sier Hungerholdt.

Siste nytt

  • Brøt Carlsen reglene?

    I sjakk er det ikke lov å røre en brikke uten å flytte den, med mindre du sier j'adoube først. Carlsen rørte en brikke i det tredje VM-partiet. Se og bedøm selv.

  • Narvik innstilt som norsk VM-søknad

    Narvik ble mandag innstilt av Norges Skiforbund sin arbeidsgruppe som kandidat til å søke alpin-VM i 2027. Den andre kandidaten var Kvitfjell/Hafjell.

    Alpin-NM i Narvik
    Foto: Jan-Arne Pettersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 3
VM sjakk: Parti 3 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 3: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana