Hopp til innhold

Skadet Myhre mister trolig VM i alpint

Lars Elton Myhre har så godt som gitt opp VM-deltagelse. En ryggskade ødelegger for den norske alpinisten.

Lars Elton Myhre

Lars Elton Myhre mister trolig VM i alpint. Den norske alpinisten har ikke fått trent på ski på en måned på grunn av skade, og mangler resultatene som kan få ham til mesterskapet.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

Lars Elton Myhre

Lars Elton Myhres skade gjør at han ikke klarer å kjøre på ski uten smerter i ryggen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Håvard Tjørhom

Landslagssjef Håvard Tjørhom sier at Lars Elton Myhre ikke blir med til VM slik situasjonen er nå.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX
– VM-deltagelse blir ekstremt, ekstremt vanskelig. Jeg vet ikke om jeg skal kalle det å gi opp, men det å kjøre renn uten å trene er en dårlig løsning for å karre til seg en VM-billett, sier Lars Elton Myhre til NRK.

Den norske alpinisten har ikke fått trent på en måned på grunn av ryggskade. Myhre forsøkte å trene igjen denne uka, men han får ikke trent for fullt på grunn av smertene skaden gir.

– Jeg klarer ikke å stå på start og være 100 prosent. Da er det ingen grunn til å mase med det, sier han.

Ingen planer om VM

For at Elton skal kunne kvalifisere seg til VM må han etter det norske alpinlandslagets regler ha to topp 20 eller en topp 10 plassering, eventuelt kan man bli tatt ut på tidligere meritter, forteller landslagstrener Håvard Tjørhom.

– Slik det har vært for Lars denne sesongen, har ikke resultatene vært der. Da er det vanskelige å komme til et VM både på grunn av at en ikke har resultater, men også på grunn av at han ikke har fått trent den siste måneden, sier Tjørhom til NRK.

Slik det er nå blir det ikke VM, sier landslagstreneren.

Selv om det ser dårlig ut for VM-deltakelsen for Myhre, holder Tjørhom døra en anelse på gløtt.

– Det er klart hvis ting skulle endre seg kjapt og han blir veldig mye bedre. Vi er åpne for det, men slik det ser ut nå ser det ikke så veldig lovende ut, sier han.

Ødelagt sesong

Myhre har fått spolert store deler av sesongen på grunn av skaden.

– Det er kjedelig. Du legger ned så mye jobb over sommeren og høsten før det endelig er rennsesong. Så får du ett renn, og så får du egentlig ikke flere sjanser. Det er er enormt bittert ikke å få ut den gode treningsjobben, sier han.

– Sesongen begynner å bli rimelig ødelagt. Det er noen renn etter VM. Blir man frisk og kan trene godt inn mot det er det mulig å hevde seg, men det blir vanskelig, sier han.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal