NRK Meny
Normal

Skadet Myhre mister trolig VM i alpint

Lars Elton Myhre har så godt som gitt opp VM-deltagelse. En ryggskade ødelegger for den norske alpinisten.

Lars Elton Myhre

Lars Elton Myhre mister trolig VM i alpint. Den norske alpinisten har ikke fått trent på ski på en måned på grunn av skade, og mangler resultatene som kan få ham til mesterskapet.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

Lars Elton Myhre

Lars Elton Myhres skade gjør at han ikke klarer å kjøre på ski uten smerter i ryggen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Håvard Tjørhom

Landslagssjef Håvard Tjørhom sier at Lars Elton Myhre ikke blir med til VM slik situasjonen er nå.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX
– VM-deltagelse blir ekstremt, ekstremt vanskelig. Jeg vet ikke om jeg skal kalle det å gi opp, men det å kjøre renn uten å trene er en dårlig løsning for å karre til seg en VM-billett, sier Lars Elton Myhre til NRK.

Den norske alpinisten har ikke fått trent på en måned på grunn av ryggskade. Myhre forsøkte å trene igjen denne uka, men han får ikke trent for fullt på grunn av smertene skaden gir.

– Jeg klarer ikke å stå på start og være 100 prosent. Da er det ingen grunn til å mase med det, sier han.

Ingen planer om VM

For at Elton skal kunne kvalifisere seg til VM må han etter det norske alpinlandslagets regler ha to topp 20 eller en topp 10 plassering, eventuelt kan man bli tatt ut på tidligere meritter, forteller landslagstrener Håvard Tjørhom.

– Slik det har vært for Lars denne sesongen, har ikke resultatene vært der. Da er det vanskelige å komme til et VM både på grunn av at en ikke har resultater, men også på grunn av at han ikke har fått trent den siste måneden, sier Tjørhom til NRK.

Slik det er nå blir det ikke VM, sier landslagstreneren.

Selv om det ser dårlig ut for VM-deltakelsen for Myhre, holder Tjørhom døra en anelse på gløtt.

– Det er klart hvis ting skulle endre seg kjapt og han blir veldig mye bedre. Vi er åpne for det, men slik det ser ut nå ser det ikke så veldig lovende ut, sier han.

Ødelagt sesong

Myhre har fått spolert store deler av sesongen på grunn av skaden.

– Det er kjedelig. Du legger ned så mye jobb over sommeren og høsten før det endelig er rennsesong. Så får du ett renn, og så får du egentlig ikke flere sjanser. Det er er enormt bittert ikke å få ut den gode treningsjobben, sier han.

– Sesongen begynner å bli rimelig ødelagt. Det er noen renn etter VM. Blir man frisk og kan trene godt inn mot det er det mulig å hevde seg, men det blir vanskelig, sier han.

Siste nytt

 • Svensk smell

  Sverige tapte 1-2 for Chile heime i Stockholm i kveld. Marco Bolados blei matchvinnar etter 90 minutt i sin landslagsdebut. Arthuro Vidal (Chile) og Ola Toivonen (Sverige) scora i første omgang. Sverige skal spele VM i sommar, det skal ikkje Chile.

  Marcos Bolados og Arturo Vidal
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS
 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal