Hopp til innhold

Se Murrays krampekaos i US Open

På forhånd var det ventet at første runde av US Open være en transportetappe for tidligere vinner Andy Murray – så kom krampene.

Andy Murray med kramper i US Opens første runde. Han slår allikevel Robin Haase 3-1 i sett. Bilder med tillatelse fra Eurosport.

Se hvordan Andy Murray slet med kramper i første runde av US Open. Først på forsiden av låret, deretter på venstre side av ryggen og deretter i underarmen, før han til slutt også hadde krampe i lysken. Bilder med tillatelse fra Eurosport.

Andy Murray hviler over nettet

BARE HVILE LITT: Andy Murray benyttet anledningen til å slappe av litt på nettkanten i kampen mot Robin Haase.

Foto: Kathy Willens / Ap

– Jeg fikk panikk, fordi du vet ikke hva du skal gjøre. Jeg ble ødelagt i begynnelsen av tredje sett, og tenkte: Hva gjør jeg nå? Skal jeg spare energi eller forsøke å avgjøre det på tre sett?

Det var spørsmålet hele Storbritannias Andy Murray stilte seg selv etter å ha vunnet de to første settene i førsterundekampen mot nederlandske Robin Haase.

Briten hadde vunnet de to første settene 6–3 og 7–6 (8–6) på Louis Armstrong Stadium i New York, og følte nok at verden var ganske så vidunderlig før kroppen sa stopp.

– Jeg var i en god posisjon, men så sviktet kroppen meg, sa en sliten Andy Murray til BBC etter kampen.

Krampefest

– Jeg begynte å få kramper i starten av tredje sett. Først på forsiden av låret, deretter på venstre side av ryggen og deretter i underarmen, før jeg til slutt også hadde krampe i lysken, sa Murray etter kampen.

Etter to strake sett med seier, kom motgangen for Murray. Han ble brutt tre ganger og endte med et stygt 1–6 tap i tredje sett der han flere ganger måtte be om pause for å ise ned kroppen.

Murray sa han kjente kramper flere steder i kroppen og kunne ikke serve skikkelig. Men i fjerde sett kjempet han seg tilbake – og skulle til slutt få has på motstanderen.

For også Haase slet med skader og måtte ha tilsyn, og dermed ble det fjerde settet en kamp mellom to slitne kjemper som knapt nok orket å løpe.

Andy Murray klarte å slå tilbake og vant det fjerde settet 7–5 og dermed kampen 3–1 i sett. Murray vant turneringen i 2012, mens Haase var seedet som nummer 70 i turneringen og det ville vært en stor skrell om nederlenderen hadde slått Murray.

To slitne kjemper

– Jeg skjønner ikke helt hvordan jeg klarte å komme meg gjennom, sa en fornøyd, men utslitt skotsk kjempe til BBC.

Kampen i New York varte i tre timer og åtte minutter, noe som ikke er en spesielt lang kamp, men begge spillerne var påvirket av varmen.

– Jeg har følt meg verre før, men jeg har aldri følt meg så ille etter bare en og en halv time med tennis, sa Murray og fortsatte:

– Jeg har spilt fire-fem timers kamper og følt meg ganske ille etterpå, men aldri etter en og en halv time. Det er det som er bekymrende – at det kom etter så kort tid, avsluttet Murray.

I andre runde skal Murray opp mot tyske Matthias Bachinger.

Andy Murray skriker i krampesmerte

Det var mye vilje i servene til Andy Murray mot slutten av kampen mot Robin Haase i første runde av US Open. Han slet med kramper i hele kroppen fra tredje sett.

Foto: STREETER LECKA / Afp

Siste nytt

 • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

  Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

  Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

  Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

  Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

  sq1_1fpr_pQ
  Foto: NTB
 • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

  Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

  Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

  – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

  Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

  Patrick Thoresen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

  En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

  Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

  16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

  Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

  Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

  Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

  (©NTB)

  BFo3Dgwqg8I
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal