NRK Meny
Normal

Se Murrays krampekaos i US Open

På forhånd var det ventet at første runde av US Open være en transportetappe for tidligere vinner Andy Murray – så kom krampene.

Andy Murray med kramper i US Opens første runde. Han slår allikevel Robin Haase 3-1 i sett. Bilder med tillatelse fra Eurosport.

Se hvordan Andy Murray slet med kramper i første runde av US Open. Først på forsiden av låret, deretter på venstre side av ryggen og deretter i underarmen, før han til slutt også hadde krampe i lysken. Bilder med tillatelse fra Eurosport.

Andy Murray hviler over nettet

BARE HVILE LITT: Andy Murray benyttet anledningen til å slappe av litt på nettkanten i kampen mot Robin Haase.

Foto: Kathy Willens / Ap

– Jeg fikk panikk, fordi du vet ikke hva du skal gjøre. Jeg ble ødelagt i begynnelsen av tredje sett, og tenkte: Hva gjør jeg nå? Skal jeg spare energi eller forsøke å avgjøre det på tre sett?

Det var spørsmålet hele Storbritannias Andy Murray stilte seg selv etter å ha vunnet de to første settene i førsterundekampen mot nederlandske Robin Haase.

Briten hadde vunnet de to første settene 6–3 og 7–6 (8–6) på Louis Armstrong Stadium i New York, og følte nok at verden var ganske så vidunderlig før kroppen sa stopp.

– Jeg var i en god posisjon, men så sviktet kroppen meg, sa en sliten Andy Murray til BBC etter kampen.

Krampefest

– Jeg begynte å få kramper i starten av tredje sett. Først på forsiden av låret, deretter på venstre side av ryggen og deretter i underarmen, før jeg til slutt også hadde krampe i lysken, sa Murray etter kampen.

Etter to strake sett med seier, kom motgangen for Murray. Han ble brutt tre ganger og endte med et stygt 1–6 tap i tredje sett der han flere ganger måtte be om pause for å ise ned kroppen.

Murray sa han kjente kramper flere steder i kroppen og kunne ikke serve skikkelig. Men i fjerde sett kjempet han seg tilbake – og skulle til slutt få has på motstanderen.

For også Haase slet med skader og måtte ha tilsyn, og dermed ble det fjerde settet en kamp mellom to slitne kjemper som knapt nok orket å løpe.

Andy Murray klarte å slå tilbake og vant det fjerde settet 7–5 og dermed kampen 3–1 i sett. Murray vant turneringen i 2012, mens Haase var seedet som nummer 70 i turneringen og det ville vært en stor skrell om nederlenderen hadde slått Murray.

To slitne kjemper

– Jeg skjønner ikke helt hvordan jeg klarte å komme meg gjennom, sa en fornøyd, men utslitt skotsk kjempe til BBC.

Kampen i New York varte i tre timer og åtte minutter, noe som ikke er en spesielt lang kamp, men begge spillerne var påvirket av varmen.

– Jeg har følt meg verre før, men jeg har aldri følt meg så ille etter bare en og en halv time med tennis, sa Murray og fortsatte:

– Jeg har spilt fire-fem timers kamper og følt meg ganske ille etterpå, men aldri etter en og en halv time. Det er det som er bekymrende – at det kom etter så kort tid, avsluttet Murray.

I andre runde skal Murray opp mot tyske Matthias Bachinger.

Andy Murray skriker i krampesmerte

Det var mye vilje i servene til Andy Murray mot slutten av kampen mot Robin Haase i første runde av US Open. Han slet med kramper i hele kroppen fra tredje sett.

Foto: STREETER LECKA / Afp

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune