Hopp til innhold

Motvillig psykologihjelp for Petter

Landslagsledelsen vil gi Petter Northug psykologihjelp for å takle suksessen. Men Northug selv føler ikke noe akutt behov.

Petter Northug
Foto: Lehtikuva / REUTERS

- Det er nok heller trening innenfor bestemte teknikker som jeg må trene på foran sånne ting, sier den tredoble verdensmesteren til NRK.

Nettradio: - Bedre med teknikk-trening

Han står foran en sesongavslutning som kan føre ham helt til topps i verdenscupen sammenlagt.

Har tilbud

Northug har allerede tilbud om psykologihjelp gjennom Olympiatoppen, men det tilbudet har han ikke benyttet seg av.

- Det er minst like viktig med mental trening etter en god som etter en dårlig sesong. Det er absolutt noe vi må vurdere i forhold til Petter, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Ideelt tidspunkt

Idrettspsykolog Frank Eirik Abrahamsen ved Olympiatoppen mener tidspunktet er ideelt for å forsterke Northugs vinnerpsyke.

- Vi foretrekker å komme inn med utøvere som allerede gjør det bra. Da slipper vi å lete etter en suksessoppskrift igjen. Han virker bunnsolid, sier Abrahamsen til NRK.

- I mai skal vi nullstille oss igjen. Nå kommer det en OL-sesong, og da vil nok Morten at skallen min skal være hundre prosent skjerpa og motivert, sier Northug.

Siste nytt

 • Hegerberg-scoring i Lyon-storseier

  Ada Hegerberg scoret sikkert inn et straffespark i Lyons 5-0-seier over Lille. Siden starten av november står hun med ti mål for klubb og landslag.

  Spissen doblet Lyons ledelse til 2-0 etter en snau halvtime. Det var Hegerbergs 251. scoring for Lyon.

  Hun ble tatt av banen etter 61 minutter i fredagens oppgjør.

  Forrige uke slo Hegerberg til med hattrick i Norges 4-0-seier over Portugal på Ullevaal stadion, men ble tatt av målløs i pausen i 1-2-tapet for Østerrike noen dager senere.

  Lyon har fortsatt til gode å avgi poeng i den franske toppdivisjonen. Fasiten er 30 poeng og målforskjell på 45-4 etter ti kamper. (NTB)

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Melkersen permanent til Strømsgodset

  Elias Hoff Melkersen (20) imponerte på utlån i Strømsgodset. Nå gjøres oppholdet permanent, og ifølge lokalpressen betaler klubben en rekordsum for ham.

  Trønderen ble en hit etter låneovergangen fra skotske Hibernian i august. Han startet samtlige tolv kamper for Godset og scoret fire mål i Eliteserien.

  – Det føles helt fantastisk å signere for Godset, sier Melkersen i en uttalelse på Godets nettsted.

  Den nye avtalen varer fram til høsten 2028. Drammens Tidende erfarer at kjøpet er det dyreste i Strømsgodsets historie, men går ikke nærmere inn på summen enn at den er «en god del lavere» enn 13 millioner kroner.

  Godsets dyreste kjøp har siden 2016 vært de fem millionene som ble betalt da Kristoffer Tokstad ble hentet fra Sarpsborg 08. (NTB/NRK)

  Elias Melkersen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Wiklund med ny verdenscupseier

  Ragne Wiklund er fortsatt ubeseiret på 3000 meter i vinterens verdenscup på skøyter.

  Fredag klokket hun inn til 4.06,69 i Polen.

  Seieren var Wiklunds åttende i verdenscupen totalt. Hun har vunnet samtlige tre løp som har vært på 3000 meter hittil i sesongen.

  Forrige måned var hun øverst på pallen i Obihiro (Japan) og Beijing (Kina).

  Wiklund slo Marijke Groenewoud fra Nederland med 34 hundredels sekund tross en litt svak sisterunde. Det er andre gang på rad at hun vinner 3000-meteren i Tomaszow Mazowiecki.

  – Hun er litt ut av det på oppløpet, men det holder inn, sa VGTVs skøytekommentator Ida Njåtun under sendingen.

  (©NTB)

  Ragne Wiklund smiler etter målgang
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal