Hopp til innhold

Motvillig psykologihjelp for Petter

Landslagsledelsen vil gi Petter Northug psykologihjelp for å takle suksessen. Men Northug selv føler ikke noe akutt behov.

Petter Northug
Foto: Lehtikuva / REUTERS

- Det er nok heller trening innenfor bestemte teknikker som jeg må trene på foran sånne ting, sier den tredoble verdensmesteren til NRK.

Nettradio: - Bedre med teknikk-trening

Han står foran en sesongavslutning som kan føre ham helt til topps i verdenscupen sammenlagt.

Har tilbud

Northug har allerede tilbud om psykologihjelp gjennom Olympiatoppen, men det tilbudet har han ikke benyttet seg av.

- Det er minst like viktig med mental trening etter en god som etter en dårlig sesong. Det er absolutt noe vi må vurdere i forhold til Petter, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Ideelt tidspunkt

Idrettspsykolog Frank Eirik Abrahamsen ved Olympiatoppen mener tidspunktet er ideelt for å forsterke Northugs vinnerpsyke.

- Vi foretrekker å komme inn med utøvere som allerede gjør det bra. Da slipper vi å lete etter en suksessoppskrift igjen. Han virker bunnsolid, sier Abrahamsen til NRK.

- I mai skal vi nullstille oss igjen. Nå kommer det en OL-sesong, og da vil nok Morten at skallen min skal være hundre prosent skjerpa og motivert, sier Northug.

Siste nytt

 • Ødegaard nominert til rundes beste

  Martin Ødegaard er én av fire spillere som kan bli ukens spiller i Champions League etter han noterte seg med mål og assist hjemme mot PSV onsdag.

  Det skriver Det europeiske fotballforbundet (Uefa) på sine nettsider.

  Ødegaard serverte først Bukayo Saka på Arsenals 1-0-mål, før han avsluttet scoringsfesten og fastsatte resultatet til 4-0 onsdag kveld.

  Arsenal-kapteinen er én av fire spillere som har blitt nominert til rundens spiller. De andre er Real Madrids Jude Bellingham, Portos Galeno og Barcelonas João Felix. (NTB)

  Martin Ødegaard
  Foto: AFP
 • Marvik klar for åttedelsfinale i VM

  Oskar Marvik, også kjent som «Tåsenplogen», er klar for åttedelsfinale i 130 kilosklassen i VM i bryting. Marvik brøt mot chilenske Yasmani Acosta Fernández i kvalifiseringskampen og vant 2-0.

  Marvik tok begge poengene på passiv bryting av Fernández. 27-åringen måtte ned i parterre på tampen, men unngikk å avgi poeng.

  Nordmannen er rangert som nummer åtte i verden, mens hans chilenske motstander er rangert som nummer 13. Marvik skal bryte åttedelsfinalen senere torsdag ettermiddag.

  VM i bryting 2021
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Bare 33 prosent av Tyskland ønsker Nagelsmann som ny landslagssjef

  Bare en tredel av det tyske folket håper at Julian Nagelsmann skal ta over som landslagssjef i fotball, viser en undersøkelse utført av YouGov-instituttet.

  Omtrent 18 prosent er imot at Nagelsmann blir etterfølgeren til Hansi Flick, mens 24 prosent ikke vet hvem den tidligere Bayern München-treneren er.

  Undersøkelsen ble gjennomført onsdag og 2277 personer over 18 år deltok.

  Ifølge medieoppslag har Nagelsmann allerede kommet til enighet med det tyske fotballforbundet (DFB) om å ta jobben, mens DFB-president Bernd Neuendorf har uttalt at de er i «gode samtaler».

  Tyskland trenger en ny trener etter at Flick ble sparket 10. september etter bare fire seire på hans siste 17 kamper. Han ledet også laget da de for andre VM på rad røk rett ut av gruppespillet i Qatar. (NTB)

  Bundesliga - Bayer Leverkusen v Bayern Munich
  Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Guttastemning endte opp med barbermaskin 00:44
Neste