Motgangen fortsetter for Rekdal og Vålerenga

Sogndal sikret seg ett poeng mot Kjetil Rekdal og Vålerenga på Ullevaal. Dermed kom ikke VIF seg over nedrykksstreken.

Vålerenga-Sogndal

UTEN SEIER IGJEN: Avtroppende VIF-trener Kjetil Rekdal så ikke fornøyd ut under oppgjøret.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Hvis du ser kampen totalt sett så er det fortjent at vi ikke vinner. Selv om vi gjør en sterk første omgang så gjør vi en andre omgang som gjør at vi mister kampen igjen, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til NRK etter kampen.

Det har skjedd mye positivt i Vålerenga den siste uken, der Deila og Espeseth er bekreftet inn, men det så ikke ut til å ha smittet over på spillerne.

– Det er ute på banen ting skal gjøres. Du kan ansette personer i mange roller, men det er de på banen som må gjøre forskjellen. I dag klarer vi ikke å fullføre verket, sier Rekdal.

Et Vålerenga i sportslig motgang hadde kun sikret seg to poeng på de seks siste kampene før de tok imot Sogndal på Ullevaal fredag.

Laget var derfor avhengig av poeng om de skulle bevege seg bort fra bunnstriden i eliteserien.

VIF best i 1. omgang

Kampen begynte da også svært bra for hjemmelagets del.

Om det var nyheten om Ronny Deilas forestående inntreden på Valle som satte fart i Vålerenga er vanskelig å si, men de blåkledde åpnet kampen klart best.

17 minutter: Ghayas Zahid setter ballen rett i nettaket og fører VIF i ledelsen. En deilig scoring av Zahid, som får to sjanser til å score. Det første skuddet blir blokkert, men returen setter VIF-spilleren lekkert i mål.

Vålerenga-Sogndal

UTLIGNET: Sogndal-jubel over ett poeng.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Ny fulltreffer

Det meste av 1. omgang tilhørte VIF. Sogndal, som har vært inne i en god periode i eliteserien, slet med å skape sjanser på bortegresset.

Sogndal ga imidlertid ikke opp. Laget jaget utligning og i 2. omgang kom belønningen.

69 minutter: Sogndals Ole Amund Sveen får stå umarkert på 12 meters hold og dunker ballen i mål. Målet gjør at Sogndal-spissen har tre fulltreffere denne sesongen.

Innbytter Mahatma Otoo fikk en enorm mulighet til å stjele med seg tre poeng til Sogndal med et kvarter igjen, men spissen sleivet ballen utenfor åpent mål.

Flere mål kom det ikke i kampen. Vålerenga er dermed fortsatt på nest siste plass på tabellen, og står uten seier på sine siste sju kamper. Sogndal er på 8.-plass før helgas kamper.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Eliteserielagene videre i cupen

  Alle de fire eliteserielagene tok seg videre fra andre runde i cupen torsdag. Mest spenning ble det på Ullern kunstgress. Mounir Hamoud sendte Strømsgodset i ledelsen etter 37 minutter, men da Oslo-laget pådro seg et rødt kort like før pause ble det vanskelig for det unge 3.divisjonslaget.

  Resultater: Hinna – Viking 1-4, Sunndal - Molde 0-4, Åsane - Brann 0-2 og Ullern - Strømsgodset 0–1.

  Åsane - Brann
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Ruud møter Gulbis

  Casper Ruud møter Ernests Gulbis (Tsjekkia) i første runde av Roland Garros.

  Gulbis er nummer 80 på ATP-rankingen, 17 plasser bak den unge nordmannen.

  Det deltar 128 spillere, og finalen avgjøres 9. juni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Vidåpen trekning for Ruud

  Casper Ruud kan trekkes mot Novak Djokovic eller turneringens svakeste spiller når kampoppsettet i Roland-Garros kommer i kveld. I Grand Slam-turneringer er seedede spillere sikret å ikke møtes før i tredje runde. Ruud er på 63. plass på rankingen.

  Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal