Motgangen fortsetter for Rekdal og Vålerenga

Sogndal sikret seg ett poeng mot Kjetil Rekdal og Vålerenga på Ullevaal. Dermed kom ikke VIF seg over nedrykksstreken.

Vålerenga-Sogndal

UTEN SEIER IGJEN: Avtroppende VIF-trener Kjetil Rekdal så ikke fornøyd ut under oppgjøret.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Hvis du ser kampen totalt sett så er det fortjent at vi ikke vinner. Selv om vi gjør en sterk første omgang så gjør vi en andre omgang som gjør at vi mister kampen igjen, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til NRK etter kampen.

Det har skjedd mye positivt i Vålerenga den siste uken, der Deila og Espeseth er bekreftet inn, men det så ikke ut til å ha smittet over på spillerne.

– Det er ute på banen ting skal gjøres. Du kan ansette personer i mange roller, men det er de på banen som må gjøre forskjellen. I dag klarer vi ikke å fullføre verket, sier Rekdal.

Et Vålerenga i sportslig motgang hadde kun sikret seg to poeng på de seks siste kampene før de tok imot Sogndal på Ullevaal fredag.

Laget var derfor avhengig av poeng om de skulle bevege seg bort fra bunnstriden i eliteserien.

VIF best i 1. omgang

Kampen begynte da også svært bra for hjemmelagets del.

Om det var nyheten om Ronny Deilas forestående inntreden på Valle som satte fart i Vålerenga er vanskelig å si, men de blåkledde åpnet kampen klart best.

17 minutter: Ghayas Zahid setter ballen rett i nettaket og fører VIF i ledelsen. En deilig scoring av Zahid, som får to sjanser til å score. Det første skuddet blir blokkert, men returen setter VIF-spilleren lekkert i mål.

Vålerenga-Sogndal

UTLIGNET: Sogndal-jubel over ett poeng.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Ny fulltreffer

Det meste av 1. omgang tilhørte VIF. Sogndal, som har vært inne i en god periode i eliteserien, slet med å skape sjanser på bortegresset.

Sogndal ga imidlertid ikke opp. Laget jaget utligning og i 2. omgang kom belønningen.

69 minutter: Sogndals Ole Amund Sveen får stå umarkert på 12 meters hold og dunker ballen i mål. Målet gjør at Sogndal-spissen har tre fulltreffere denne sesongen.

Innbytter Mahatma Otoo fikk en enorm mulighet til å stjele med seg tre poeng til Sogndal med et kvarter igjen, men spissen sleivet ballen utenfor åpent mål.

Flere mål kom det ikke i kampen. Vålerenga er dermed fortsatt på nest siste plass på tabellen, og står uten seier på sine siste sju kamper. Sogndal er på 8.-plass før helgas kamper.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Troppen i EM-kvaliken

  Dette er troppen til EM-kvalifiseringskampene borte mot Hviterussland og Færøyene 4. og 8. oktober:

  Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Oda Maria Bogstad (Arna-Bjørnar), Aurora Mikalsen (Manchester U.), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Maren Mjelde (Chelsea), Maria Thorisdottir (Chelsea), Synne Skinnes Hansen (LSK Kvinner), Tuva Hansen (Klepp), Kristine Bjørdal Leine (Reading), Ina Gausdal (LSK Kvinner), Kristine Minde (Wolfsburg), Frida Maanum (Linköping), Rikke Bogetveit Nygard (Arna-Bjørnar), Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg), Lisa Naalsund (Sandviken), Karina Sævik (Paris Saint-Germain, Amalie Eikeland (Reading), Guro Reiten (Chelsea), Vilde Bøe Risa (Koppabergs/Göteborg), Caroline Graham Hansen (Barcelona), Lisa-Marie Karlseng Utland (Reading), Elise Thorsnes (LSK Kvinner), Isabell Herlovsen (Kolbotn).

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Norsk EM-gull i skyting

  Jeanette Hegg Duestad og Simon Kolstad Claussen tok EM-gullet i skyting på øvinga blanda lag 50 meter liggande i Bologna tysdag.

  I finalen var dei suverent best og leia gjennom heile konkurransen. Dei vann føre Russland og Storbritannia.

  – Det kjennest fantastisk. Vi skaut godt både i kvalifisering, semifinale og finale, og er kjempefornøgde. For ei herleg oppleving, seier Jeanette Hegg Duestad.

  Simon Kolstad Claussen
  Foto: Norges Skytterforbund
 • Neymars straff redusert

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS har redusert Neymars utestenging frå tre til to meisterligakampar. Det betyr at superstjerna er klar for PSGs kamp mot Brugge 22. oktober.

  Neymar blei utestengd for sterke angrep mot dommarane på sosiale media etter PSGs kamp mot Manchester United i mars. PSG blei slått ut etter at United fekk straffe i kampens siste minutt.

  Neymar
  Foto: Lionel Bonaventure / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal