Motgangen fortsetter for Rekdal og Vålerenga

Sogndal sikret seg ett poeng mot Kjetil Rekdal og Vålerenga på Ullevaal. Dermed kom ikke VIF seg over nedrykksstreken.

Vålerenga-Sogndal

UTEN SEIER IGJEN: Avtroppende VIF-trener Kjetil Rekdal så ikke fornøyd ut under oppgjøret.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Hvis du ser kampen totalt sett så er det fortjent at vi ikke vinner. Selv om vi gjør en sterk første omgang så gjør vi en andre omgang som gjør at vi mister kampen igjen, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til NRK etter kampen.

Det har skjedd mye positivt i Vålerenga den siste uken, der Deila og Espeseth er bekreftet inn, men det så ikke ut til å ha smittet over på spillerne.

– Det er ute på banen ting skal gjøres. Du kan ansette personer i mange roller, men det er de på banen som må gjøre forskjellen. I dag klarer vi ikke å fullføre verket, sier Rekdal.

Et Vålerenga i sportslig motgang hadde kun sikret seg to poeng på de seks siste kampene før de tok imot Sogndal på Ullevaal fredag.

Laget var derfor avhengig av poeng om de skulle bevege seg bort fra bunnstriden i eliteserien.

VIF best i 1. omgang

Kampen begynte da også svært bra for hjemmelagets del.

Om det var nyheten om Ronny Deilas forestående inntreden på Valle som satte fart i Vålerenga er vanskelig å si, men de blåkledde åpnet kampen klart best.

17 minutter: Ghayas Zahid setter ballen rett i nettaket og fører VIF i ledelsen. En deilig scoring av Zahid, som får to sjanser til å score. Det første skuddet blir blokkert, men returen setter VIF-spilleren lekkert i mål.

Vålerenga-Sogndal

UTLIGNET: Sogndal-jubel over ett poeng.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Ny fulltreffer

Det meste av 1. omgang tilhørte VIF. Sogndal, som har vært inne i en god periode i eliteserien, slet med å skape sjanser på bortegresset.

Sogndal ga imidlertid ikke opp. Laget jaget utligning og i 2. omgang kom belønningen.

69 minutter: Sogndals Ole Amund Sveen får stå umarkert på 12 meters hold og dunker ballen i mål. Målet gjør at Sogndal-spissen har tre fulltreffere denne sesongen.

Innbytter Mahatma Otoo fikk en enorm mulighet til å stjele med seg tre poeng til Sogndal med et kvarter igjen, men spissen sleivet ballen utenfor åpent mål.

Flere mål kom det ikke i kampen. Vålerenga er dermed fortsatt på nest siste plass på tabellen, og står uten seier på sine siste sju kamper. Sogndal er på 8.-plass før helgas kamper.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ingebrigtsen VM-klar etter «pers»

  Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord på 5000 meter med 13:15.38 under et stevne i Heusden i Belgia lørdag. Han forbedret sin egen rekord fra 13:16.97.

  Tiden er over 13 sekunder bak lillebror Jakobs norske rekord, som ble satt i London lørdag.

  Henrik Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Pinot sterkest opp Tourmalet

  Julian Alaphilippe økte ledelsen i sammendraget etter at Geraint Thomas måtte gi tid til franskmannen som nå er 2.02 foran briten. Thibaut Pinot var sterkest opp Col du Tourmalet og vant den 14. etappen foran Alaphilippe og Steven Kruijswijk.

  Pinot
  Foto: Thibault Camus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal