Hopp til innhold

Motgangen fortsetter for Rekdal og Vålerenga

Sogndal sikret seg ett poeng mot Kjetil Rekdal og Vålerenga på Ullevaal. Dermed kom ikke VIF seg over nedrykksstreken.

Vålerenga-Sogndal

UTEN SEIER IGJEN: Avtroppende VIF-trener Kjetil Rekdal så ikke fornøyd ut under oppgjøret.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Hvis du ser kampen totalt sett så er det fortjent at vi ikke vinner. Selv om vi gjør en sterk første omgang så gjør vi en andre omgang som gjør at vi mister kampen igjen, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til NRK etter kampen.

Det har skjedd mye positivt i Vålerenga den siste uken, der Deila og Espeseth er bekreftet inn, men det så ikke ut til å ha smittet over på spillerne.

– Det er ute på banen ting skal gjøres. Du kan ansette personer i mange roller, men det er de på banen som må gjøre forskjellen. I dag klarer vi ikke å fullføre verket, sier Rekdal.

Et Vålerenga i sportslig motgang hadde kun sikret seg to poeng på de seks siste kampene før de tok imot Sogndal på Ullevaal fredag.

Laget var derfor avhengig av poeng om de skulle bevege seg bort fra bunnstriden i eliteserien.

VIF best i 1. omgang

Kampen begynte da også svært bra for hjemmelagets del.

Om det var nyheten om Ronny Deilas forestående inntreden på Valle som satte fart i Vålerenga er vanskelig å si, men de blåkledde åpnet kampen klart best.

17 minutter: Ghayas Zahid setter ballen rett i nettaket og fører VIF i ledelsen. En deilig scoring av Zahid, som får to sjanser til å score. Det første skuddet blir blokkert, men returen setter VIF-spilleren lekkert i mål.

Vålerenga-Sogndal

UTLIGNET: Sogndal-jubel over ett poeng.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Ny fulltreffer

Det meste av 1. omgang tilhørte VIF. Sogndal, som har vært inne i en god periode i eliteserien, slet med å skape sjanser på bortegresset.

Sogndal ga imidlertid ikke opp. Laget jaget utligning og i 2. omgang kom belønningen.

69 minutter: Sogndals Ole Amund Sveen får stå umarkert på 12 meters hold og dunker ballen i mål. Målet gjør at Sogndal-spissen har tre fulltreffere denne sesongen.

Innbytter Mahatma Otoo fikk en enorm mulighet til å stjele med seg tre poeng til Sogndal med et kvarter igjen, men spissen sleivet ballen utenfor åpent mål.

Flere mål kom det ikke i kampen. Vålerenga er dermed fortsatt på nest siste plass på tabellen, og står uten seier på sine siste sju kamper. Sogndal er på 8.-plass før helgas kamper.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Birgit Skarstein tok VM-gull etter maktdemonstrasjon

Birgit Skarstein (33) vant VM-finalen i utklassingsstil. Så gråt hun i armene til sportssjefen.

Siste nytt

 • Ny korsbåndskade for dansk spiller

  Danmarks Nadia Nadim (34), som spilte EM i sommer etter et lengre skadeavbrekk, har røket korsbåndet på ny. Det skjedde etter helgens kamp for Racing Louisville i den amerikanske toppligaen.

  – Det er klart jeg er knust. Men jeg har møtt hindringer og tøffe stunder siden jeg var barn, så du kan si jeg er en ekspert på å overvinne dem. Jeg ble født som en fighter, og ingenting kan bryte meg ned, skriver Nadim på Twitter.

  Nadim har over 100 landslagskamper for Danmark, og har møtt mye kritikk etter at hun ble ambassadør for fotball-VM i Qatar.

  Nadim
  Foto: ANDERS KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
 • Kortglad dommer til Ullevaal

  Spanske Antonio Mateu Lahoz (45) dømmer Norges skjebnekamp mot Serbia i fotballens nasjonsliga tirsdag. Det kan ligge an til en del gule kort.

  På sine ti siste dommeroppdrag har Lahoz delt ut 49 gule kort og utvist tre spillere.

  Han er også kjent for å ha vist det gule kortet til fire forskjellige spillere i løpet av bare ett sekund. Det skjedde i La Liga-oppgjøret mellom Getafe og Mallorca i april i år.

  Lahoz var hoveddommer i mesterligafinalen i fjor da Chelsea slo Manchester City 1-0.

  Norge trenger ett poeng for å vinne gruppen. VM-klare Serbia må ha seier for å sikre førsteplassen og opprykk til nivå én i nasjonsligaen.

  Dommer Antonio Mateu Lahoz i samtale med Dinamo Zagrebs Arijan Ademi
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Asia neste for Ruud

  Tennisspiller Casper Ruud har lagt Laver Cup bak seg og skal jakte nye titler og rankingpoeng i Asia. Først ut er en turnering i sørkoreanske Seoul. Deretter venter Japan Open i Tokyo uken etter.

  – Jeg skal prøve å nyte det og prøve å spille bra. Jeg vet jeg må ha en bra høst for å sikre meg til Torino (ATP-sluttspillet med sesongens åtte beste spillere). Jeg vil prøve å ende året på en god ranking, så da må jeg gjøre det bra. Det blir viktig for meg å få til noen gode resultater nå, sier Ruud til NTB.

  Casper Ruud
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste