Motgangen fortsetter for Rekdal og Vålerenga

Sogndal sikret seg ett poeng mot Kjetil Rekdal og Vålerenga på Ullevaal. Dermed kom ikke VIF seg over nedrykksstreken.

Vålerenga-Sogndal

UTEN SEIER IGJEN: Avtroppende VIF-trener Kjetil Rekdal så ikke fornøyd ut under oppgjøret.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Hvis du ser kampen totalt sett så er det fortjent at vi ikke vinner. Selv om vi gjør en sterk første omgang så gjør vi en andre omgang som gjør at vi mister kampen igjen, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til NRK etter kampen.

Det har skjedd mye positivt i Vålerenga den siste uken, der Deila og Espeseth er bekreftet inn, men det så ikke ut til å ha smittet over på spillerne.

– Det er ute på banen ting skal gjøres. Du kan ansette personer i mange roller, men det er de på banen som må gjøre forskjellen. I dag klarer vi ikke å fullføre verket, sier Rekdal.

Et Vålerenga i sportslig motgang hadde kun sikret seg to poeng på de seks siste kampene før de tok imot Sogndal på Ullevaal fredag.

Laget var derfor avhengig av poeng om de skulle bevege seg bort fra bunnstriden i eliteserien.

VIF best i 1. omgang

Kampen begynte da også svært bra for hjemmelagets del.

Om det var nyheten om Ronny Deilas forestående inntreden på Valle som satte fart i Vålerenga er vanskelig å si, men de blåkledde åpnet kampen klart best.

17 minutter: Ghayas Zahid setter ballen rett i nettaket og fører VIF i ledelsen. En deilig scoring av Zahid, som får to sjanser til å score. Det første skuddet blir blokkert, men returen setter VIF-spilleren lekkert i mål.

Vålerenga-Sogndal

UTLIGNET: Sogndal-jubel over ett poeng.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Ny fulltreffer

Det meste av 1. omgang tilhørte VIF. Sogndal, som har vært inne i en god periode i eliteserien, slet med å skape sjanser på bortegresset.

Sogndal ga imidlertid ikke opp. Laget jaget utligning og i 2. omgang kom belønningen.

69 minutter: Sogndals Ole Amund Sveen får stå umarkert på 12 meters hold og dunker ballen i mål. Målet gjør at Sogndal-spissen har tre fulltreffere denne sesongen.

Innbytter Mahatma Otoo fikk en enorm mulighet til å stjele med seg tre poeng til Sogndal med et kvarter igjen, men spissen sleivet ballen utenfor åpent mål.

Flere mål kom det ikke i kampen. Vålerenga er dermed fortsatt på nest siste plass på tabellen, og står uten seier på sine siste sju kamper. Sogndal er på 8.-plass før helgas kamper.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Mol og Sørum med enkel seier

  Etter nesten to år uten å spille kamper på verdenstouren, vant Anders Mol og Christian Sørum enkelt i sin første kamp i turneringen i Mexico.

  Duoen slo mexicanske Stephens og Sarabia 2-0 i sett. Neste kamp er søndag.

  Turneringen er en firestjerners-turnering, det nest øverste nivået på verdenstouren.

  Mol og Sørum
  Foto: Susanne Michaelsen / NRK
 • Chelsea til FA-cupfinale - slo City

  Chelsea tok seg til finale i FA-cupen lørdag kveld etter seier mot Manchester City.

  Det var 0-0 til pause, men etter hvilen utnyttet Hakim Ziyech slurv fra City-forsvaret. Timo Werner førte ballen fremover på siden, og spilte den forbi City-keeper Zack Steffen som stod helt feilplassert. Fra ti meter satte han enkelt kampens eneste mål.

  Det er den første turneringen Manchester City røk ut av denne sesongen. De har fortsatt mulighet til å vinne ligacupen, ligaen og mesterligaen.

  Den andre semifinalen spilles søndag mellom Leicester og Southampton. Finalen spilles 15. mai.

  FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
  Foto: Adam Davy / Reuters
 • VIF starta med siger

  Elise Thorsnes scora sine første mål for Vålerenga, då den regjerande seriemeisteren i Toppserien slo Grei 7–0 i første treningskamp før seriestart.

  Ingibjørg Sigurdardottir, Dejana Stefanovic, Synne Jensen, Rikke Nygard og Rikke Madsen scora ein gang kvar.

  Elise Thorsnes
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal