Hopp til innhold

Møter russerne i retten tirsdag

Allerede tirsdag møtes Det russiske sjakkforbundet og Sjakk-OL i Tromsø i retten etter at russerne saksøkte arrangørene for 1,2 millioner kroner.

Hans Olav Karde var gjest i studioet. Programleder: Ole Rolfsrud.

Hans Olav Karde snakker om russernes søksmål i NRKs sjakksendinger.

Hans Olav Karde

Styreleder i Tromsø-OL Hans Olav Karde sier de avviser russernes søksmål.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Torsdag saksøkte det russiske sjakkforbundet Sjakk-OL i Tromsø for 1,2 millioner kroner. I NRKs sjakksendinger fredag sa styreleder i Tromsø-OL, Hans Olav Karde, at de skal møte russerne i Nord-Troms tingrett i Tromsø kommende tirsdag.

– Vi tar til etterretning at vi har mottatt en arrestbegjæring med et beløp på 1,2 millioner kroner, som er deres fantastiske advokathonorar for noen dagers arbeid, forteller Karde.

Fantastisk sier du?, spurte programleder Ole Rolfsrud i sjakkstudio.

– Det er sum som enhver kan prøve å omregne til timer. Du må ha arbeidet ganske mye for å sende tre brev, men det er en helt annen sak, svarte styrelederen.

  • Se intervjuet med Karde øverst i saken

Avviser kravet

Søksmålet kommer etter at det russiske damelaget opprinnelig ble nektet å delta i OL fordi de meldte seg på for sent. Arrangørene snudde imidlertid før mesterskapet startet, og det russiske laget fikk delta likevel. Hans Olav Karde nekter å akseptere russernes krav.

– Vi kommer til å avvise kravet. Vi kan ikke arrangere et sjakk-OL der man kan påberope seg at man bare kan møte opp 20 timer før turneringen starter og få bli med. Da hadde det blitt et underlig arrangement. Då måtte vi sittet her like før OL startet og gjettet hvor mange som kommer, sier han.

Russernes forklaring

Den russiske siden er representert ved advokat Brynjar Østgård, men russerne ønsker ikke at noen fra deres apparat skal uttale seg.

NRK-reporter Nora Thorp Bjørnstad fikk likevel snakket med Østgård tidligere i dag og videreformidlet det han sagt i direktesendingene til NRK.

– Østgård sier at russerne måtte få i gang et kjempeapparat på veldig kort tid og at det kunne forklare de store utgiftene. Først og fremst er russernes argumenter at det strider mot regelverket at det russiske laget ikke fikk lov til å melde seg på og at det strider mot bestemmelsene til den sittende presidenten Kirsan Ilyumzhinov, forklarte Bjørnstad i sjakksendingene.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Østrøm ble cupmester med Silkeborg – fikk et kort innhopp i finalen

    Robin Østrøm kom inn helt på tampen da Silkeborg ble dansk cupmester for annen gang med 1-0-seier over AGF i finalen.

    Parken i København var fullsatt da de to jyllandsklubbene møttes til finale. Det var anslagsvis 22.000 AGF-tilhengere mot 12.000 Silkeborg-tilhengere, men de sistnevnte fikk mest å juble for.

    Østrøm har spilt aldersbestemte landskamper for både Danmark og Norge, men 21-åringen er nå U21-landslagsspiller for Norge.

    (NTB)

    Robin Østrøm
    Foto: BILDBYRÅN
  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal