NRK Meny
Normal

Møter russerne i retten tirsdag

Allerede tirsdag møtes Det russiske sjakkforbundet og Sjakk-OL i Tromsø i retten etter at russerne saksøkte arrangørene for 1,2 millioner kroner.

Hans Olav Karde var gjest i studioet. Programleder: Ole Rolfsrud.

Hans Olav Karde snakker om russernes søksmål i NRKs sjakksendinger.

Hans Olav Karde

Styreleder i Tromsø-OL Hans Olav Karde sier de avviser russernes søksmål.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Torsdag saksøkte det russiske sjakkforbundet Sjakk-OL i Tromsø for 1,2 millioner kroner. I NRKs sjakksendinger fredag sa styreleder i Tromsø-OL, Hans Olav Karde, at de skal møte russerne i Nord-Troms tingrett i Tromsø kommende tirsdag.

– Vi tar til etterretning at vi har mottatt en arrestbegjæring med et beløp på 1,2 millioner kroner, som er deres fantastiske advokathonorar for noen dagers arbeid, forteller Karde.

Fantastisk sier du?, spurte programleder Ole Rolfsrud i sjakkstudio.

– Det er sum som enhver kan prøve å omregne til timer. Du må ha arbeidet ganske mye for å sende tre brev, men det er en helt annen sak, svarte styrelederen.

  • Se intervjuet med Karde øverst i saken

Avviser kravet

Søksmålet kommer etter at det russiske damelaget opprinnelig ble nektet å delta i OL fordi de meldte seg på for sent. Arrangørene snudde imidlertid før mesterskapet startet, og det russiske laget fikk delta likevel. Hans Olav Karde nekter å akseptere russernes krav.

– Vi kommer til å avvise kravet. Vi kan ikke arrangere et sjakk-OL der man kan påberope seg at man bare kan møte opp 20 timer før turneringen starter og få bli med. Da hadde det blitt et underlig arrangement. Då måtte vi sittet her like før OL startet og gjettet hvor mange som kommer, sier han.

Russernes forklaring

Den russiske siden er representert ved advokat Brynjar Østgård, men russerne ønsker ikke at noen fra deres apparat skal uttale seg.

NRK-reporter Nora Thorp Bjørnstad fikk likevel snakket med Østgård tidligere i dag og videreformidlet det han sagt i direktesendingene til NRK.

– Østgård sier at russerne måtte få i gang et kjempeapparat på veldig kort tid og at det kunne forklare de store utgiftene. Først og fremst er russernes argumenter at det strider mot regelverket at det russiske laget ikke fikk lov til å melde seg på og at det strider mot bestemmelsene til den sittende presidenten Kirsan Ilyumzhinov, forklarte Bjørnstad i sjakksendingene.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal