NRK Meny
Normal

Mørk om sin nerdeside: – En sykdom

BEOGRAD (NRK.no): Nora Mørk (22) omtales som et håndballorakel av lagvenninnene. Men kantesset var ikke helt fornøyd med spørsmålene i NRKs miniquiz.

Mørk

Det er god stemning blant de norske håndballjentene på VM-turen. Her er det keeper Katrine Lunde (t.v.) og Nora Mørk som spøker med hverandre.

Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX / NTB scanpix

Mørk

Nora Mørk har vært treffsikker så langt i VM, men her ble det ikke full klaff for håndballprofilen.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

De norske håndballjentene kjørte tirsdag buss til Beograd hvor de lader opp til møtet med vertsnasjonen Serbia.

Landslaget tok imot pressen på Falkensteiner hotell. Nora Mørk, som har vært blant Norges beste i VM, gikk fra intervju til intervju i gangene.

– En sykdom jeg har

22-åringen klinte til allerede i åpningskampen mot Spania. Det var den endelige slutten på et 2,5 år langt skademareritt for Larvik-spilleren, som måtte se forrige VM, EM og OL fra sofaen.

Mørk har faktisk brukt så mye tid på å se håndball at det er blitt en kjempefordel i comebacket, ifølge 22-åringen selv. «Håndballstudiet» har gjort henne til en bedre spiller.

– Jeg koser jo meg med å analysere håndballen. Det er ikke en jobb for meg. Jeg ser hele tiden etter muligheter for hva som kan bli gjort bli bedre eller hva som var veldig bra. Det er, hva skal jeg si, en sykdom jeg har, sier Mørk til NRK.no og ler.

– Mye roligere

NRKs håndballekspert Øystein Havang har bitt seg merke i at Mørk er spesielt flink til å lese skuddmulighetene og være i forkant når Norge angriper.

Mørk forklarer at hun ofte visualiserer før hun skyter.

– Jeg har sett mye på treninger og kamper, og jeg føler at jeg er mye roligere i skuddøyeblikket nå enn jeg har vært tidligere. Det har vært en fordel for meg. Den tiden jeg har lagt ned for å se håndball og skuddsituasjoner, har helt klart hjulpet meg til å bli en bedre håndballspiller, sier 22-åringen.

– Det har vært helt avgjørende, men samtidig har jeg hatt behov for ikke å se noen ting også i løpet av de 2,5 årene jeg var skadet, påpeker hun.

Skuffet over quizinnsats

All studeringen har gjort Mørk til den med best oversikt over håndballverdenen i den norske troppen, ifølge lagvenninnene.

Derfor tok NRK.no med en høyst uoffisell miniquiz fra landslagshåndballen til 22-åringen (se faktaboks). Her endte det med to av fem riktige.

Lagvenninne Linn Jørum Sulland fikk med seg quizarket og kom bort for å se hvordan det gikk.

– Det var skuffende til Nora å være, hun er vanligvis en maskin når det gjelder sånt. Men hun er nok mer opptatt av dagens spillere, sier Sulland, som selv tror hun hadde klart fire av fem.

– Jeg tror ikke jeg hadde tatt spørsmål nummer to, men jeg hadde nok tatt resten, sier Larvik-spilleren.

Mørk rakk så vidt å kommentere resultatet før hun måtte haste videre til lagbusssen.

– To av fem? Huff. Du kan ikke spørre om ting som skjedde da jeg nesten ikke var født, vet du.

Sulland

Her tar Ida Alstad (t.v.) grep om Linn Jørum Sulland under pressetreffet i Beograd.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Siste nytt

 • Sainz erstatter Alonso i McLaren

  Renault-kjører Carlos Sainz tar over for Fernando Alonso i Formel 1-laget McLaren. Alonso avslutter karrieren etter årets sesong. Alonso, som har vunnet VM i Formel 1 to ganger, sa nylig at han gir seg i F1-sirkuset etter denne sesongen

  Carlos Sainz
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Utsetter elbiler i rally-VM

  Planene om å innføre elektriske biler i rallycross-VM er utsatt til 2021. Det gir fabrikantene mer tid til å vurdere om de vil være med på elbil-satsingen. Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) slapp nyheten torsdag.

  VM rallycross
  Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
 • PSG forsterker

  Forsvarsspilleren Thilo Kehrer er klar for Paris Saint-Germain. Tyskeren har skrevet under på en femårskontrakt. PSG betaler 37 millioner euro for Kehrer. Klubben har også forsterket stallen med den italienske veterankeeperen Gianluigi Buffon.

  Germany France Soccer PSG
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Sandvolleyball, finale for menn
NM-veka: Sandvolleyball, menn
NM-veka: Sandvolleyball og judo
NM-veka: Judo, lagfinaler
NM-veka: Judo
NM-veka: Oppsummering
NM-veka
Toppidrettsveka: Fellesstart