NRK Meny
Normal

Mørk om sin nerdeside: – En sykdom

BEOGRAD (NRK.no): Nora Mørk (22) omtales som et håndballorakel av lagvenninnene. Men kantesset var ikke helt fornøyd med spørsmålene i NRKs miniquiz.

Mørk

Det er god stemning blant de norske håndballjentene på VM-turen. Her er det keeper Katrine Lunde (t.v.) og Nora Mørk som spøker med hverandre.

Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX / NTB scanpix

Mørk

Nora Mørk har vært treffsikker så langt i VM, men her ble det ikke full klaff for håndballprofilen.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

De norske håndballjentene kjørte tirsdag buss til Beograd hvor de lader opp til møtet med vertsnasjonen Serbia.

Landslaget tok imot pressen på Falkensteiner hotell. Nora Mørk, som har vært blant Norges beste i VM, gikk fra intervju til intervju i gangene.

– En sykdom jeg har

22-åringen klinte til allerede i åpningskampen mot Spania. Det var den endelige slutten på et 2,5 år langt skademareritt for Larvik-spilleren, som måtte se forrige VM, EM og OL fra sofaen.

Mørk har faktisk brukt så mye tid på å se håndball at det er blitt en kjempefordel i comebacket, ifølge 22-åringen selv. «Håndballstudiet» har gjort henne til en bedre spiller.

– Jeg koser jo meg med å analysere håndballen. Det er ikke en jobb for meg. Jeg ser hele tiden etter muligheter for hva som kan bli gjort bli bedre eller hva som var veldig bra. Det er, hva skal jeg si, en sykdom jeg har, sier Mørk til NRK.no og ler.

– Mye roligere

NRKs håndballekspert Øystein Havang har bitt seg merke i at Mørk er spesielt flink til å lese skuddmulighetene og være i forkant når Norge angriper.

Mørk forklarer at hun ofte visualiserer før hun skyter.

– Jeg har sett mye på treninger og kamper, og jeg føler at jeg er mye roligere i skuddøyeblikket nå enn jeg har vært tidligere. Det har vært en fordel for meg. Den tiden jeg har lagt ned for å se håndball og skuddsituasjoner, har helt klart hjulpet meg til å bli en bedre håndballspiller, sier 22-åringen.

– Det har vært helt avgjørende, men samtidig har jeg hatt behov for ikke å se noen ting også i løpet av de 2,5 årene jeg var skadet, påpeker hun.

Skuffet over quizinnsats

All studeringen har gjort Mørk til den med best oversikt over håndballverdenen i den norske troppen, ifølge lagvenninnene.

Derfor tok NRK.no med en høyst uoffisell miniquiz fra landslagshåndballen til 22-åringen (se faktaboks). Her endte det med to av fem riktige.

Lagvenninne Linn Jørum Sulland fikk med seg quizarket og kom bort for å se hvordan det gikk.

– Det var skuffende til Nora å være, hun er vanligvis en maskin når det gjelder sånt. Men hun er nok mer opptatt av dagens spillere, sier Sulland, som selv tror hun hadde klart fire av fem.

– Jeg tror ikke jeg hadde tatt spørsmål nummer to, men jeg hadde nok tatt resten, sier Larvik-spilleren.

Mørk rakk så vidt å kommentere resultatet før hun måtte haste videre til lagbusssen.

– To av fem? Huff. Du kan ikke spørre om ting som skjedde da jeg nesten ikke var født, vet du.

Sulland

Her tar Ida Alstad (t.v.) grep om Linn Jørum Sulland under pressetreffet i Beograd.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Siste nytt

 • Start nærmer seg opprykk

  Steffen Lie Skålevik ble tomålsscorer da Start tok et nytt steg mot Eliteserien med 2-0-seier over Arendal i 1. divisjon lørdag. Seieren betyr at Start kan feire opprykk søndag om Sandnes Ulf taper borte for Elverum og Mjøndalen avgir poeng mot Kongsvinger.

  Starts administerende direktør Even Øgrey Brandsdal med Henrik Robstad på skuldrene
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Lyn rotet bort opprykket

  Lyn ledet to ganger, men måtte likevel se opprykket til 2. divisjon glippe etter 2–2 hjemme mot Korsvoll på Bislett stadion lørdag. Hjemmeseier mot Korsvoll ville sendt Lyn tilbake på tredje nivå i norsk fotball.

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund