Hopp til innhold

Diggins innrømmer tabbe som forbløffer ekspertene: – Regner med hun er ærlig

Frida Karlsson fikk revansje på sine norske rivaler. Men det mest oppsiktsvekkende med 10-kilometeren i Oberstdorf, var Jessie Diggins' sportslige kollaps.

INNRØMMER TABBE: Jessie Diggins rakk så vidt å forklare NRK hva som gikk galt før hun ble dratt videre i intervjusonen.

Diggins kom til Tour de Ski som en av de største favorittene, etter å ha vunnet det siste verdenscuprennet i Davos før jul. Etter to relativt svake resultater i Val Müstair, var ekspertene spent på om oppturen ville komme på tirsdagens klassiske intervallstart i Oberstdorf.

– Stakkars, utbrøt NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn da amerikaneren gikk i mål over to minutter bak seirende Frida Karlsson.

Suveren Karlsson

Karlsson fikk nemlig en skikkelig revansj etter spurtnederlaget for Tiril Udnes Weng på jaktstarten i Val Müstair søndag.

Det er fenomenalt. Hun går helt kolossalt, hun er i ferd med å slå knockout på alle, konstaterte NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn da Karlsson fosset fram.

j9oOupvl5dA

PÅ PALLEN: Anne Kjersti Kalvå avsluttet sterkt og ble nummer tre.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Karlsson vant 16,6 sekunder foran finske Krista Pärmäkoski og 18,1 sekunder foran Anne Kjersti Kalvå, som tok sin andre pallplass i verdenscupsammenheng.

– Jeg sprang virkelig. Perfekt var det kanskje ikke, men bra nok, sier Frida Karlsson til NRK, uten å ville overdrive sin egen prestasjon.

– Monsterløp vet jeg ikke. Men jeg tror det passer meg når man bare kan springe på. Det tar ganske mye mer på pumpen og ikke så mye muskulært, og det passer meg bra, forteller en blid svenske.

– Bedrøvelig

Jessie Diggins endte to minutter og ti sekunder bak Karlsson på en 40.-plass, og slet fra første fraspark.

Diggins får det ikke til å stemme. Det er bedrøvelig å se henne gå denne bakken opp Burgstall, sekundene går, konstaterte NRKs kommentator Jann Post allerede på den første av tre runden.

Det har vært diskutert mye om skiene har vært for dårlige, men kan de være dårlige tre dager på rad?, undret Torgeir Bjørn.

Det man konkludere på, er det man ser, og det er en veldig kraftløs Diggins som går i diagonalgang, konkluderte ekspertkollega Fredrik Aukland.

– Jeg tror jeg hadde dratt hjem, og hvis ikke jeg hadde gjort det frivillig, så tror jeg noen hadde sendt meg hjem. Det er ikke vits å true seg gjennom en tour hvis ikke kroppen spiller på lag, sier verdenscupleder Tiril Udnes Weng til NRK etter å ha blitt nummer fire.

Q5xnZDFbNCY

SJANSELØS: Jessica Diggins var ikke i nærheten av å kjempe i toppen i Oberstdorf.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Diggins: – Gjorde en tabbe

Hun ante da like lite som alle andre om forklaringen Diggins skulle komme med. Etter de to første etappene i Val Müstair, ble det spekulert i at Diggins hadde bommet med skiene, noe hun ikke ville bekrefte da.

Men etter løpet i Oberstdorf begrunnet Diggins det skuffende resultatet med nettopp skiene.

Jeg har jobbet veldig hardt, og jeg følte at forberedelsene gikk så bra som de kunne. Kroppen føltes bra og energien føles bra, i dag gjorde jeg en tabbe ved å ikke be om nok feste, og det var veldig utfordrende, sier Diggins til NRK.

Bjørn: – Sjelden vare

– Det er tøft når jeg må løpe i fiskebein, men jeg bestemte meg for at dette er min mulighet til å jobbe med dette, og prøve å bli bedre på mine svake sider, så det var hva jeg gjorde, utdyper hun, før den amerikanske mediesjefen drar Diggins med seg videre gjennom intervjusonen.

Forklaringen kom mildt sagt overraskende på Torgeir Bjørn.

Det er ganske interessant, for da har hun i så fall hatt dårlige ski i de tre første etappene. De har ofte hatt dårlige ski i én etappe, men tre etapper, det er sjelden vare, analyserer han, og fortsetter:

Det er overraskende at hun sier det, men jeg regner med hun er ærlig når hun sier at kroppen føles fin, hun har bra med energi og at det har gått bra på treningen inn mot touren. Når vi går over til skøyting, som vi får i morgen på en jaktstart, bør det svinge litt av Jessie Diggins igjen.

Frida Karlsson leder nå Tour de Ski 20 sekunder foran Anne Kjersti Kalvå og Tiril Udnes Weng, som deler andreplassen etter tre etapper. Diggins er nummer 35, fire minutter og 17 sekunder bak Karlsson.

Sportsnyheter

Narve Gilje Nordås og Per Svela hentes av Gjert Ingebrigtsen etter løpet i Huelva

Nordås hentet av Gjert Ingebrigtsen etter seieren: – En trist sak for alle parter

Narve Gilje Nordås sier han kan fortsette trenersamarbeidet med Gjert Ingebrigtsen selv om det har blitt ut tiltale mot treneren. Tirsdag kveld forlot de stadion sammen.

Siste nytt

  • Elverum klar for sluttspillfinale i håndball

    Elverum tok seg videre til finalen i sluttspillet i håndball etter at de vant 41-30 borte mot Arendal tirsdag kveld.

    Elverum møter Kolstad, som slo ut Drammen i sine semifinalekamper med 2-0. Første finalekamp i best av tre spilles mellom de to lagene 22. mai i Trondheim.

  • VG: Bård Finne får to kampers karantene

    Branns Bård Finne må utebli fra klubbens to neste kamper etter at han ble utvist i 0-0-kampen borte mot KFUM Oslo i helgen.

    Det bekrefter Eirik Lindstrøm, leder av NFFs disiplinærutvalg til VG.

    – Dette opplevde vi som en grei sak. Verken mer eller mindre enn to kamper, sier Lindstrøm til avisen.

    Brann-spissen ble sendt i dusjen etter en høy fot mot KFUM-keeper Emil Ødegaard. En VAR-sjekk gjorde at det gule kortet til Finne ble omgjort til rødt. Dermed måtte han ta den tunge veien over fotgjengerfeltet i Ekebergveien og i garderoben etter en snau halvtime.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

    Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

    Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

    – Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

    – Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)

    Germany Soccer Bundesliga
    Foto: Sven Hoppe / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal