Hopp til innhold

Johaug fnyser av Alsgaard-påstand: – For noe fjas

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): I snøværet på Lillehammer var det Finland som lenge så piggest ut, så leverte Therese Johaug en fantometappe.

f5qCcvuJDRk

UENIG: Therese Johaug støtter ikke Thomas Alsgaards påstand om at hun kunne gått alle etappene og vunnet.

Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

– Hun kunne gått alle fire etappene for Norge og vunnet, sa Thomas Alsgaard i NRKs vinterstudio og fortsatte:

– Hun går fra med ett minutt, det er ganske mye å gå på. Hun kan legge seg ned på en terskelfart på alle fire etappene, og bare rykke i den siste bakken og vinne alene for Norge.

Etter rennet hadde Johaug nesten ikke tid til å snakke med pressen. Hun skulle nå et fly med retning Davos, som er neste verdenscupdestinasjon. Men hun Johaug rekker i løpet av de 53 sekundene å fortelle at hun søndag hadde en enda bedre dag enn under gårsdagens maktdemonstrasjon på 15 kilometeren.

Men når en reporter påpekte at Alsgaard mener hun kunne gått alle etapper og vunnet, smilte Johaug bredt.

– Nei. For noe fjas, sa skistjernen, før hun like etter hastet videre.

Y21TszUBobw

VANT: Norge vant sesongens første stafett.

– Jeg ble bedre etter gårsdagen

I mål skilte det 49 sekunder ned til USA som fulgte nærmest, det var den samme luken Johaug ga til Heidi Weng ved siste veksling

Da hadde løperen fra Dalsbygda gått fra konkurrentene med ett minutt på fem kilometer. For på den andre etappen, prøvde Finland seg.

Dhadl1sZHrc

SUVEREN: Therese Johaug gikk ut bak Finland, men distanserte de andre på sin etappe.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Kerttu Niskanen ga alt, og la syv sekunder i sekken på Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Norge.

– Jeg kjempet det jeg var god for, og det var kanskje ikke så mye i dag. Men jeg synes jeg gjør en god jobb. For meg som er vant til å gå med kraftige fraspark, så var det ikke føret for det i dag, sa Jacobsen til NRK etter sin etappe.

Men Johaug trengte bare noen hundre meter av den tredje etappen for å komme i kapp, deretter distanserte hun konkurrentene.

– Jeg hadde en kjempedag i dag. Jeg følte jeg nesten ble bedre etter gårsdagen, jeg kunne bare gå på selv om jeg fikk syra, oppsummerte Johaug etter sin etappe.

– Du vet aldri, plutselig tryner du

Selv med en solid luke ned til konkurrentene var det en nervøs Heidi Weng som angrep den siste etappen.

9S3rCsSO1jA

KUNNE SLIPPE JUBELEN LØS: Heidi Weng tok Norge inn til seier på sin ankeretappe.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

– På oppløpet tenkte jeg at det var noen ved siden av meg, så jeg skulle gå alt jeg hadde inn til mål. For du vet aldri, plutselig tryner du, og plutselig er det noe rart som skjer. Jeg måtte forsikre meg om at jeg faktisk gikk i mål, sa Weng etter målgang.

– Hvorfor blir du stressa?

– Jeg blir ikke så veldig stressa. Det er mer det at man aldri vet. Det er snøvær og hvis det er to som går sammen er det veldig fordel å ligge bak, og da blir man litt ekstra nervøs, konkluderte Weng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sverige markerte sammen med det spanske landslaget

  Sammen med Spania markert Sverige sin motstand mot bråket i det spanske fotballforbundet før lagenes kamp i nasjonsligaen fredag kveld.

  Før kampen poserte de to lagene med et stort banner med teksten «Vår kamp er en global kamp».

  De siste ukene har det vært mye bråk i det spanske forbundet etter at fotballpresidenten kysset en av spillerne på munnen, mot hennes vilje, etter VM-triumfen i sommer. Flere av landslagsspillerne har nektet å spille og presidenten har etter hvert gått av.

  Helt opp til denne uken var det usikkert om Spania i det hele tatt kunne stille lag i nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits.

  En avtale mellom regjeringen og fotballforbundet gjorde at de fleste av de uttatte spillerne møtte opp til kamp under den nye treneren Montse Tome.

  Sverige og Spania markerer sammen
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Uno-X-signering ble europamester

  Det danske supertalentet Henrik Pedersen (18) signerte nylig en fireårskontrakt med Uno-X. Fredag tok han EM-gull på landeveien i Nederland.

  Pedersen kom alene til mål på U23-fellesstarten under mesterskapet i nederlandske Emmen. Sølvvinner Ivan Romeo ble slått med 25 sekunder.

  Den danske europamesteren har de siste sesongene syklet for kontinentallaget ColoQuick. Foran neste sesong går veien videre til norske Uno-X. (NTB)

 • Baldauf røk ut av VM i kvartfinalen

  Felix Baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske Mohammadhadi A. Saravi i 97-kilosklassen i bryte-VM i Beograd fredag.

  Det norske håpet røk 1-4 i møtet med Saravi og måtte håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering. Da måtte Saravi gha vunnet sin semifinale mot Gabriel Kindelan og sikre seg finaleplass, men det skjedde ikke. Saravi tapte, og dermed er mesterskapet over for Baldauf.

  Felix Baldauf
  Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste