Hopp til innhold

Johaug fnyser av Alsgaard-påstand: – For noe fjas

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): I snøværet på Lillehammer var det Finland som lenge så piggest ut, så leverte Therese Johaug en fantometappe.

f5qCcvuJDRk

UENIG: Therese Johaug støtter ikke Thomas Alsgaards påstand om at hun kunne gått alle etappene og vunnet.

Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

– Hun kunne gått alle fire etappene for Norge og vunnet, sa Thomas Alsgaard i NRKs vinterstudio og fortsatte:

– Hun går fra med ett minutt, det er ganske mye å gå på. Hun kan legge seg ned på en terskelfart på alle fire etappene, og bare rykke i den siste bakken og vinne alene for Norge.

Etter rennet hadde Johaug nesten ikke tid til å snakke med pressen. Hun skulle nå et fly med retning Davos, som er neste verdenscupdestinasjon. Men hun Johaug rekker i løpet av de 53 sekundene å fortelle at hun søndag hadde en enda bedre dag enn under gårsdagens maktdemonstrasjon på 15 kilometeren.

Men når en reporter påpekte at Alsgaard mener hun kunne gått alle etapper og vunnet, smilte Johaug bredt.

– Nei. For noe fjas, sa skistjernen, før hun like etter hastet videre.

Y21TszUBobw

VANT: Norge vant sesongens første stafett.

– Jeg ble bedre etter gårsdagen

I mål skilte det 49 sekunder ned til USA som fulgte nærmest, det var den samme luken Johaug ga til Heidi Weng ved siste veksling

Da hadde løperen fra Dalsbygda gått fra konkurrentene med ett minutt på fem kilometer. For på den andre etappen, prøvde Finland seg.

Dhadl1sZHrc

SUVEREN: Therese Johaug gikk ut bak Finland, men distanserte de andre på sin etappe.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Kerttu Niskanen ga alt, og la syv sekunder i sekken på Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Norge.

– Jeg kjempet det jeg var god for, og det var kanskje ikke så mye i dag. Men jeg synes jeg gjør en god jobb. For meg som er vant til å gå med kraftige fraspark, så var det ikke føret for det i dag, sa Jacobsen til NRK etter sin etappe.

Men Johaug trengte bare noen hundre meter av den tredje etappen for å komme i kapp, deretter distanserte hun konkurrentene.

– Jeg hadde en kjempedag i dag. Jeg følte jeg nesten ble bedre etter gårsdagen, jeg kunne bare gå på selv om jeg fikk syra, oppsummerte Johaug etter sin etappe.

– Du vet aldri, plutselig tryner du

Selv med en solid luke ned til konkurrentene var det en nervøs Heidi Weng som angrep den siste etappen.

9S3rCsSO1jA

KUNNE SLIPPE JUBELEN LØS: Heidi Weng tok Norge inn til seier på sin ankeretappe.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

– På oppløpet tenkte jeg at det var noen ved siden av meg, så jeg skulle gå alt jeg hadde inn til mål. For du vet aldri, plutselig tryner du, og plutselig er det noe rart som skjer. Jeg måtte forsikre meg om at jeg faktisk gikk i mål, sa Weng etter målgang.

– Hvorfor blir du stressa?

– Jeg blir ikke så veldig stressa. Det er mer det at man aldri vet. Det er snøvær og hvis det er to som går sammen er det veldig fordel å ligge bak, og da blir man litt ekstra nervøs, konkluderte Weng.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga

Krisen fortsetter for Vålerenga – kapteinen beklaget ydmykende tap

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste