– Har ikke brent noen broer til Sverige

Arild Monsen blir trolig norsk landslagstrener rett over helga. Går det i vasken, tror han døra fortsatt står åpen i Sverige.

Arild Monsen

Arild Monsen fortsetter trolig trenerkarrieren i Norge.

Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / Scanpix

Torsdag avslørte VG at Monsen er tilbudt jobben som trener for det norske sprintlandslaget i langrenn. Lørdag bekrefter Monsen at han fortsatt vurderer tilbudet.

LES OGSÅ: Monsen tilbudt landslagstrenerjobb

– Jeg ser på dette nå i helga, og er blitt enig ble skiforbundet om at vi snakker ferdig tidlig i neste uke. Så mye mer enn det har jeg egentlig ikke å si, sier Monsen til NRK.no.

Det er uansett ingenting som tyder på at Monsen ikke blir Norges nye sprinttrener. Alternativet er å fortsette i Sverige, der han har vært landslagstrener i fire år.

Oppsagt i Sverige

Monsen hadde i utgangspunktet kontrakt til over OL i Sotsji, men kontraktene til alle de svenske landslagstrenerne ble sagt opp da Lars Öberg sa opp som landslagssjef.

– Men signalene fra Sverige er at de ønsker å ha meg med videre. Den prosessen er imidlertid satt på vent til dette med Norge er avklart, sier Monsen, som ikke tror hans flørt med hjemlandet påvirker svenskene.

– Jeg har ikke brent noen broer gjennom dette, fastslår han.

– Har du andre alternativer?

– Ikke andre enn Norge og Sverige, nei. Jeg kommer til å være trener i enten Norge eller Sverige. Jeg ser ikke for meg noe annet.

Bare Northug

– Hva skal til for at Norge igjen skal bli verdens beste sprintnasjon?

– Det får vi heller snakke om når jeg eventuelt har tatt jobben. Og det blir klart i løpet av noen ganske få dager, sier Monsen.

Det norske sprintlandslaget har hatt en variabel sesong, der bare Anders Gløersen og Eirik Brandsdal har vært i nærheten av å få tatt ut sitt aller beste.

I de tre siste internasjonale mesterskapene er det bare Petter Northug – som aldri har vært på sprintlaget – som har sørget for individuelle sprintmedaljer for Norge.

Siste nytt

 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke
 • Andersson forlenger med Sverige

  Janne Andersson har forlenget sin kontrakt som svensk landslagssjef i fotball. 57-åringen vil fortsette i jobben frem til sommeren 2024. Andersson førte de svenske herrene til VM-sluttspill og kvartfinale i Russland i 2018, og Sverige var også klar for sommerens EM som er utsatt til neste år på grunn av pandemien. Andersson hadde kontrakt som gjaldt gjennom kvalifiseringen og eventuelt fram til VM-sluttspillet i Qatar i 2022, men nå har han fått en avtale som gjør at han kan lede Sverige fram til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. – Jeg pleier å si at jeg har verdens beste jobb, og det mener jeg. Jeg gleder meg til å gå løs på utfordringene som ligger foran oss, sier han.

  AFP_1K354V
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND
 • TV 2: Forren ferdig i Molde

  Vegard Forren får ikke fortsette i Molde, ifølge TV 2. Det er Forrens advokat, Odd Arne Nilsen, som bekrefter dette overfor kanalen.

  – Partene har inngått en minnelig avtale som innebærer at Vegard Forren er fristilt fra kontrakten med Molde FK fra dags dato og mottar en økonomisk sluttpakke fra klubben, sier han.

  32-åringens kontrakt strakk seg opprinnelig ut 2021. Forren har innrømt spilleproblemer, og skal ha vært i forhandlinger med klubben om sin fremtid. Molde har ikke kunne kommentere saken ettersom det er en personalsak.

  nBoqfbWuIqI
  Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal