Hopp til innhold

Molde snudde på bortebane

Molde rundspilte Wolfsberg fra start og kvalifiserte seg til serieligaens gruppespill med 4-0-seier på bortebane torsdag.

Emil Breivik, Sivert Mannsverk og Ola Brynhildsen (2) scoret målene for moldenserne, som er videre i Europa med 4-1 sammenlagt. Etter et skuffende 0-1-tap hjemme i forrige uke, der Molde slet med effektiviteten foran mål, tok de tak i torsdagens kamp umiddelbart.

Fem minutter var spilt da Breivik gjorde 1-0. Han plukket opp en klarering og feide ballen i mål via et Wolfsberg-bein fra vel 20 meter.

Wolfsberg brukte et kvarter på å spille seg inn i kampen, men Molde var stadig hakket friskere. I det 34. minuttet hang ikke hjemmelagets forsvar med på en kontring, og Magnus Wolff Eikrem kunne sette opp Mannsverk, som bredsidet inn 2-0.

Vertene produserte to store sjanser mot slutten av første omgang, men verken Dario Vizinger eller Tai Baribo hadde finstilt siktet.

Wolfsberg så tidvis farlige ut og kom til noen muligheter, men på 0-2 slapp de også til en rekke Molde-kontringer. Gjestene fikk den betryggende 3-0-scoringen takket være en keepertabbe i det 72. minuttet. Hendrik Bonmann ga retur på et skudd fra Markus Kaasa, og Ola Brynhildsen kunne dytte ballen i mål.

En skikkelig sluttspurt kom aldri fra hjemmelaget. I stedet fikk Brynhildsen løpe inn 4-0 på overtid.

Dermed blir det europacupspill på Molde, som røk ut på straffesparkkonkurranse mot Trabzonspor i fjorårets kvalifisering. Trekningen av gruppespillet i conferenceligaen skjer fredag. (NTB)

Eliteserien fotball 2022: FK Haugesund - Molde (0-1)
Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Siste nytt

 • Ventura nær seier - tapte etter omspill

  Kristoffer Ventura kjemper for å komme seg tilbake på PGA-touren og leverte et toppresultat på Korn Ferry-touren, nivået under PGA-touren i helgen.

  Ventura gikk ut i lederball søndag og etter en runde to slag under par, endte det hele med et omspill om seieren for nordmannen i Argentina Open

  Der gjorde både han og amerikanske Mason Andersen birdie på første omspillshull. På andre forsøk ble det igjen birdie for Anderson, mens Ventura måtte nøye seg med par. Dermed endte nordmannen på annenplass, noe som sender han opp på tiendeplass på poenglista. De 25 beste ved sesongslutt får plass på PGA-touren.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Reuters
 • Henrik Kristoffersen på slalåmpallen i Aspen

  Henrik Kristoffersen kjørte ned til 3.-plass i søndagens slalåmrenn i Aspen.

  Romerikingen inntok dermed verdenscuppallen for 86. gang i karrieren. 52 av dem har kommet i slalåm.

  Kristoffersen endte 1,17 sekunder bak vinneren Loïc Meillard. Han var også nummer tre etter første omgang og hadde 1,07 sekunder opp til Clément Noël.

  I pallkampen var også Alexander Steen Olsen en aktør. Kjelsås-gutten lå rett bak Kristoffersen med fire hundredeler før finalen, men passiv kjøring i andreomgangen tok ham ned ni hakk på resultatlista.

  Timon Haugan kjørte seg opp fra 18.- til 6.-plass i snøværet i Colorado, mens Sebastian Foss-Solevåg ble nummer 20.

  Atle Lie McGrath, Halvor Hilde Gunnleiksrud og Theodor Brækken kjørte alle ut i første omgang.

  Den skjebnen var det mange som led. Hele 26 alpinister kom aldri til mål, og det bidro til å gi Foss-Solevåg en omgang til. (NTB)

  ofcwzkn9cc8
  Foto: AP
 • Nordås før VM-finalen: – Det blir et helsikes kaos

  Narve Gilje Nordås tror det blir et bikkjeslagsmål om medaljene på 1500 meter i VM innendørs i Glasgow.

  Søndag formiddag gikk NRK på Narve Gilje Nordås og Gjert Ingebrigtsen langs elven Clyde, der de gjorde siste finpuss før kveldens VM-finale på 1500 meter.

  – Det blir jo et helsikes kaos, sier Nordås, som er den best rangerte løperen på 1500 meter i VM-finalen, til NRK.

  Opprinnelig skulle det være tolv løpere i finalen. I tillegg fikk to øvrige utøvere plass i finalen etter fall i forsøket. Totalt dermed 14 løpere.

  Til sammenligning var det bare syv løpere i forsøksheatet til Nordås.

  – Selv til å være utendørs så er det forbanna mye folk, så når du skal fordele det på en innendørsbane, så tror jeg det blir folk som faller. Jeg må bare satse på at jeg ikke blir en av dem. Hvis jeg holder meg på beina, så tror jeg det kan bli bra.

  NRKs friidrettsekspert håper det blir satt fart fra start.

  – Det er litt for mange til at det er helt bra, men vi får tro at det går bra og at noen tar ansvar for å springe raskt fra start, sier Vebjørn Rodal.

  Finalen ser du 22.30 på NRK1 og i NRK TV.

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal