Hopp til innhold

Knutsen kritisk til eget lag etter Breivik-skade: – Det er jeg skuffet over

Molde klarte igjen å stanse Kjetil Knutsens seiersmaskin i en cupfinale. Selv mener Knutsen at laget hans mistet taket på finalen da Moldes Emil Breivik ble skadet.

NM-fotball, cupfinale for menn 2023: Bodø/Glimt - Molde

TAPTE: Kjetil Knutsen mener laget hans kunne håndtert cupfinalen på en bedre måte.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Lørdagens finale endte til slutt med 1-0-seier til blåtrøyene på Ullevaal stadion etter en scoring i det 89. minutt av Fredrik Gulbrandsen.

Han utnyttet en sovende Brede Moe i Glimt-forsvaret og pirket ballen inn bak en utspilt Julian Faye Lund på dramatisk vis rett før slutt.

– Ekstemt unødvendig baklengsmål av Glimt, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp etter scoringen.

– Surrealistisk

Forsvarsspillet var alt annet enn patent for nordlendingene før det avgjørende målet.

NM-fotball, cupfinale for menn 2023: Bodø/Glimt - Molde

Ut på båre

Et skår i Molde-gleden er at midtbanemotor Emil Breivik måtte bæres av banen på båre etter å ha pådratt seg en skade etter et sammenstøt med Glimt-keeper Julian Faye Lund i andre omgang.

– Det er utrolig trist, en kjempegod spiller vi ønsker god bedring og håper det går bra. Det er det verste du ser, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen om Breivik-skaden.

Etter kampslutt opplyser Molde-trener Moe at klubben ikke har noen skadeoppdatering på midtbanespilleren, men at Breivik er på sykehus i Oslo og trolig blir værende der over natta.

Knutsen tror Breivik-skade ødela

Kjetil Knutsen mener Glimt mistet rytmen da kampen ble stoppet i mange minutter på grunn av skaden til Breivik i andre omgang. I den perioden hadde gultrøyene et press på Molde.

– Jeg føler vi hadde momentumet, men kampen åpnet seg opp etter skaden til Breivik. Du må ta muligheten når du har den, og vi kan ikke falle av bare fordi det har vært et stopp i spillet. Jeg føler noe ligger begravd akkurat der, for jeg føler vi ble dårligere etter det, sier Knutsen til NRK.

NM-fotball, cupfinale for menn 2023: Bodø/Glimt - Molde

SKADET: Emil Breivik måtte forlate cupfinalen på båre.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Glimt-sjefen er kritiske til måten spillerne hans taklet den perioden av finalen på.

– Du må nullstille, og det er jo egentlig verre for Molde enn for oss, men av en eller annen grunn er det vi som mister mest momentum når skaden oppstår. Det er jeg skuffet over, akkurat det, sier han.

– Hvordan forklarer du det?

– Jeg har ikke noen god forklaring på det.

Sikret Europa-spill

Etter en intens og dramatisk finale var det derfor Erling Moe og Molde som kunne strekke armene i været, og seieren er ekstra betydningsfull for romsdalingene, som nå har sikret seg plass i Europaliga-kvaliken også neste sesong.

– Det er emosjonelt. Det var ingen pen kamp, men vi ville det mest. Det er fantatsisk å vinne en tittel nok en gang, sier Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem til NRK.

– Det har vært mye stang ut denne sesongen, men det er fantastisk å krone sesongen med tittel, legger han til.

Dersom Molde hadde tapt cupfinalen, ville det vært første gang siden 2016 at Molde ikke skulle spille europacupkamper.

Triumfen er en stor opptur for en hardt presset Moe, som denne sesongen har slitt med å få Molde-maskineriet til å fungere i Eliteserien, der det til slutt endte med femteplass.

Matchvinner Fredrik Gulbrandsen er høyt oppe etter å ha scoret i en ny cupfinale, slik han også gjorde for Molde mot Odd i 2014.

– Å komme tilbake til Molde og få oppleve dette er helt surrealistisk. Det er helt fantastisk. Det er en fantastisk gjeng og jeg har nesten ikke ord, sier han til NRK.

– Hvordan føles det å bli matchvinner?

– Det er fantastisk og vanskelig å sette ord på. Et fantastisk oppmøte og jeg synes det er fullt fortjent. Det har vært en vanskelig sesong for oss, men å krone den med cupgull ... Nå skal det drikkes i kveld, sier han med et smil.

Les også Glimt-Knutsen kastet Molde-kometen på dør: – Angrer overhodet ikke

Øyvann Knutsen

– Bittert

Etter kampslutt var det en svært nedbrutt Amahl Pellegrino som tok til tårene og brukte mange minutter for seg selv på Ullevaal-gresset.

– Fotball betyr mye. Når man taper en slik kamp er det hardt, sier Glimt-spilleren til NRK.

Angriperen hadde en enorm mulighet til å sende Glimt i ledelsen etter 18 minutter, men den målfarlige angriperen lobbet ballen over mål på halvspretten fra 10 meter.

– Jeg får litt for mye kraft i den. Jeg er ikke følsom nok når jeg løfter den, så det er bittert, sier han.

Et drøyt kvarter før full tid kastet Molde-trener Moe inn Veton Berisha og Martin Linnes for Mathias Løvik og Magnus Wolff Eikrem.

Og Berisha skulle gjøre seg gjeldende.

Helt på tampen falt avgjørelsen da et Berisha-innlegg åpnet Glimt-forsvaret, ballen havnet i føttene til Fredrik Gulbrandsen, som var våken og satte inn 1-0 to minutter før slutt.

Det ble også sluttresultatet.

null
Spiller nå
Ingen hadde klart dette på over 80 år 01:05
Neste

Siste nytt

 • Everton sitt poengtrekk reduseres

  Everton ble i november trukket 10 poeng etter å ha blitt funnet skyldig i brudd på Premier Leagues finansielle fairplay-regler.

  Det bekrefter Premier League.

  Etter at klubben anket dommen har de ti poengene blitt redusert til seks poeng. Det gjør at klubben rykker opp to plasser på tabellen.

  uKpWIcM7juo
  Foto: Reuters
 • Isak Helstad Amundsen solgt fra Bodø/Glimt til Molde

  Forsvarsspilleren Isak Helstad Amundsen forlater regjerende seriemester Bodø/Glimt til fordel for rival Molde.

  Det opplyser Molde i sine mediekanaler.

  24-åringen fra Brønnøysund startet proffkarrieren i Glimt og var i 2021 på lån i Tromsø. Totalt fikk han 54 kamper for de helgule før han flytter til Molde.

  Amundsen har vunnet to seriemesterskap med Glimt. Han skrev i 2022 en ny kontrakt med nordlendingene ut 2025.

  (NTB)

  O-HC0z1d0B0
  Foto: NTB
 • Grahl-Madsen på pallen i europacupen

  Bergensgutten Hans Grahl-Madsen (20) kjørte inn til en sterk tredjeplass i storslalåmrennet i europacupen i Pass Thurn mandag.

  Grahl-Madsen lå på tredjeplass etter første omgang og klarte å beholde plasseringen etter gjennomført andre omgang. Han kom 31 hundredeler bak den østerrikske vinneren Noel Zwischenbrugger. Franskmannen Flavio Vitale tok andreplassen.

  Det var Grahl-Madsens 28. europacuprenn og hans første pallplass. 20-åringen fikk sin debut i verdenscupen i storslalåmrennet i Bansko tidligere i februar.

  Norske Jesper Wahlqvist lå på 28.-plass etter første omgang, men kjørte seg opp utrolige 23 plasser i andre omgang og endte på femteplass.

  Av øvrige nordmenn kom Eirik Hystad Solberg på delt 18.-plass, Rasmus Bakkevig på 20.-plass, Johs Braathen Herland på 23.-plass, Simen Sellæg på 29.-plass og Victor Rygh Kjelsli på 56.-plass.

  (NTB)

  Hans Grahl-Madsen
  Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal