Hopp til innhold

Knutsen kritisk til eget lag etter Breivik-skade: – Det er jeg skuffet over

Molde klarte igjen å stanse Kjetil Knutsens seiersmaskin i en cupfinale. Selv mener Knutsen at laget hans mistet taket på finalen da Moldes Emil Breivik ble skadet.

NM-fotball, cupfinale for menn 2023: Bodø/Glimt - Molde

TAPTE: Kjetil Knutsen mener laget hans kunne håndtert cupfinalen på en bedre måte.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Lørdagens finale endte til slutt med 1-0-seier til blåtrøyene på Ullevaal stadion etter en scoring i det 89. minutt av Fredrik Gulbrandsen.

Han utnyttet en sovende Brede Moe i Glimt-forsvaret og pirket ballen inn bak en utspilt Julian Faye Lund på dramatisk vis rett før slutt.

– Ekstemt unødvendig baklengsmål av Glimt, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp etter scoringen.

– Surrealistisk

Forsvarsspillet var alt annet enn patent for nordlendingene før det avgjørende målet.

NM-fotball, cupfinale for menn 2023: Bodø/Glimt - Molde

Ut på båre

Et skår i Molde-gleden er at midtbanemotor Emil Breivik måtte bæres av banen på båre etter å ha pådratt seg en skade etter et sammenstøt med Glimt-keeper Julian Faye Lund i andre omgang.

– Det er utrolig trist, en kjempegod spiller vi ønsker god bedring og håper det går bra. Det er det verste du ser, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen om Breivik-skaden.

Etter kampslutt opplyser Molde-trener Moe at klubben ikke har noen skadeoppdatering på midtbanespilleren, men at Breivik er på sykehus i Oslo og trolig blir værende der over natta.

Knutsen tror Breivik-skade ødela

Kjetil Knutsen mener Glimt mistet rytmen da kampen ble stoppet i mange minutter på grunn av skaden til Breivik i andre omgang. I den perioden hadde gultrøyene et press på Molde.

– Jeg føler vi hadde momentumet, men kampen åpnet seg opp etter skaden til Breivik. Du må ta muligheten når du har den, og vi kan ikke falle av bare fordi det har vært et stopp i spillet. Jeg føler noe ligger begravd akkurat der, for jeg føler vi ble dårligere etter det, sier Knutsen til NRK.

NM-fotball, cupfinale for menn 2023: Bodø/Glimt - Molde

SKADET: Emil Breivik måtte forlate cupfinalen på båre.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Glimt-sjefen er kritiske til måten spillerne hans taklet den perioden av finalen på.

– Du må nullstille, og det er jo egentlig verre for Molde enn for oss, men av en eller annen grunn er det vi som mister mest momentum når skaden oppstår. Det er jeg skuffet over, akkurat det, sier han.

– Hvordan forklarer du det?

– Jeg har ikke noen god forklaring på det.

Sikret Europa-spill

Etter en intens og dramatisk finale var det derfor Erling Moe og Molde som kunne strekke armene i været, og seieren er ekstra betydningsfull for romsdalingene, som nå har sikret seg plass i Europaliga-kvaliken også neste sesong.

– Det er emosjonelt. Det var ingen pen kamp, men vi ville det mest. Det er fantatsisk å vinne en tittel nok en gang, sier Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem til NRK.

– Det har vært mye stang ut denne sesongen, men det er fantastisk å krone sesongen med tittel, legger han til.

Dersom Molde hadde tapt cupfinalen, ville det vært første gang siden 2016 at Molde ikke skulle spille europacupkamper.

Triumfen er en stor opptur for en hardt presset Moe, som denne sesongen har slitt med å få Molde-maskineriet til å fungere i Eliteserien, der det til slutt endte med femteplass.

Matchvinner Fredrik Gulbrandsen er høyt oppe etter å ha scoret i en ny cupfinale, slik han også gjorde for Molde mot Odd i 2014.

– Å komme tilbake til Molde og få oppleve dette er helt surrealistisk. Det er helt fantastisk. Det er en fantastisk gjeng og jeg har nesten ikke ord, sier han til NRK.

– Hvordan føles det å bli matchvinner?

– Det er fantastisk og vanskelig å sette ord på. Et fantastisk oppmøte og jeg synes det er fullt fortjent. Det har vært en vanskelig sesong for oss, men å krone den med cupgull ... Nå skal det drikkes i kveld, sier han med et smil.

Les også Glimt-Knutsen kastet Molde-kometen på dør: – Angrer overhodet ikke

Øyvann Knutsen

– Bittert

Etter kampslutt var det en svært nedbrutt Amahl Pellegrino som tok til tårene og brukte mange minutter for seg selv på Ullevaal-gresset.

– Fotball betyr mye. Når man taper en slik kamp er det hardt, sier Glimt-spilleren til NRK.

Angriperen hadde en enorm mulighet til å sende Glimt i ledelsen etter 18 minutter, men den målfarlige angriperen lobbet ballen over mål på halvspretten fra 10 meter.

– Jeg får litt for mye kraft i den. Jeg er ikke følsom nok når jeg løfter den, så det er bittert, sier han.

Et drøyt kvarter før full tid kastet Molde-trener Moe inn Veton Berisha og Martin Linnes for Mathias Løvik og Magnus Wolff Eikrem.

Og Berisha skulle gjøre seg gjeldende.

Helt på tampen falt avgjørelsen da et Berisha-innlegg åpnet Glimt-forsvaret, ballen havnet i føttene til Fredrik Gulbrandsen, som var våken og satte inn 1-0 to minutter før slutt.

Det ble også sluttresultatet.

null
Spiller nå
Sjekk Ruuds sommerskille: – Noe av det raffeste jeg har sett 00:21
Neste

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal