Hopp til innhold

Glimt-Knutsen kastet Molde-kometen på dør: – Angrer overhodet ikke

Casper Øyvann (24) beskrives som en mulig løsning på landslagets stopperproblem. Men i Bodø/Glimt hadde de ikke bruk for ham.

Øyvann Knutsen

VEID FOR LETT: Casper Øyvann har storspilt for Molde. I Glimt hadde ikke Kjetil Knutsen lyst til å satse på ham.

Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK

– Jeg er fra Bodø, vet du.

Den høyreiste midtstopperen på 194 centimeter forsikrer NRKs utsendte om at han ikke har noen problemer med å bli med utenfor Aker Stadion – i shorts – for å ta noen bilder til denne artikkelen.

Det er iskaldt i Molde denne formiddagen mens vi er på besøk, vinden er sur og blåser fra alle kanter, men NRKs fotograf har veldig lyst til å ta noen bilder ut mot havgapet som er stadions nærmeste nabo.

Han er i hvert fall ikke redd for å fryse, denne Øyvann, og blir med ut i kulda uten å nøle.

Casper Øyvann

TØFFING: I bitende kulde hadde ikke Øyvann noen problemer med å ta bilder utendørs – i shorts.

Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK

Øyvann har vært alt annet enn iskald på fotballbanen denne sesongen, som er blitt hans store gjennombrudd i norsk fotball.

Først bidro han sterkt til Tromsøs glimrende sesongstart, og de gode prestasjonene har bare fortsatt siden han ble kjøpt av Molde i august for over 15 millioner kroner.

– Tror Ståle kikker ekstra

Faktisk har 24-åringen, som hadde bursdag så sent som to dager før cupfinalen, vært så god over tid at Molde-trener Erling Moe sier det rett ut:

Øyvann kan være løsningen på A-landslagets stopperproblem.

– Jeg har allerede lansert ham, og skal jeg være helt ærlig tror jeg Ståle (Solbakken) kommer til å kikke ekstra på ham gjennom vinteren, sier Moe til NRK.

Video til cupsendingen 2023

Video til cupsendingen 2023

Lørdag kan landslagssjefen få en god anledning til nettopp det, da spiller Øyvann cupfinale mot Bodø/Glimt, klubben han heiet på og spilte for fra 2004 og helt frem til 2019.

– Det gjør det ekstra spesielt for min del, sier Øyvann selv.

Det var for favorittklubben Bodø/Glimt at han så for seg å lykkes som fotballspiller.

Slik gikk det ikke.

Vraket av Knutsen

Mot slutten av 2019 fikk han den tunge beskjeden om at han ikke lenger var ønsket i klubben.

– Jeg ble veid for lett. Sånn er det jo av og til. I slutten av 2019 fikk jeg beskjed om at det ikke var plass til meg der i 2020, sier han til NRK.

Øyvann Knutsen

DEN GANG: Dette bildet er tatt da han fikk proffkontrakt med Bodø/Glimt i juni 2018.

Foto: Privat

Det var Glimts suksesstrener Kjetil Knutsen som ikke ville satse på ham den gangen. Den samme treneren han står ansikt til ansikt mot på Ullevaal lørdag.

– Hva tenker du om vrakingen i dag?

– Jeg var ikke enig, da. Jeg ser jo at jeg ikke hadde vært klar for å gå rett inn i en ellever og spille masse kamper. Men jeg følte at jeg hadde potensial til å kunne fortjene plass der etter hvert. Da jeg ikke fikk det, ble det en motivasjon for meg å vise at de tar feil og at det kan bli en bra spiller av meg likevel, sier han.

Saltnes

Ber folk ta dem på alvor: – Hvert år har jeg hørt «nå kollapser det»

– Angrer overhodet ikke

Overfor NRK svarer Knutsen momentant da vi spør om han angrer på at han lot Øyvann gå:

– Nei, jeg angrer overhodet ikke. Det er en grunn til at Casper har lykkes som fotballspiller, innleder Glimt-sjefen.

Som veldig mange andre spillere, hvis ikke du er blant de aller, aller beste når du er 17, 18, 19 år, så må du ofte ta en litt lengre vei. De spillerne blir ofte veldig gode til slutt hvis de har den tålmodigheten og den kraften i seg til å gjøre det. Men da er de avhengige av å få spilt kamper og ha en posisjon i en gruppe. Det var han for langt unna da han var i Glimt, mener Knutsen.

FXLzBoq_B5Q

LOT HAM GÅ: Kjetil Knutsen ville ikke satse på Øyvann. Lørdag møtes de i cupfinalen.

Foto: AFP

Glimt-sjefen mener valget var det rette for begge parter.

– Det var viktig for meg å være ærlig overfor ham om at han måtte finne sin egen vei. Derfor reiste han litt lenger nord, fikk spille for Tromsdalen, var veldig god der, gikk til Tromsø, tok et nytt steg og var veldig god, og nå har han gått til Molde. Så det er egentlig klassisk spillerutvikling, spør du meg, så jeg er veldig glad for at han har lykkes, sier Knutsen.

– Er litt ekstra

På spørsmål fra NRK om hvordan det ville vært å vinne mot nettopp Kjetil Knutsen og laget som ikke ville satse på ham, svarer Øyvann:

– Det hadde selvfølgelig vært godt. Men det er nok først og fremst fordi det er en tittel på spill. Det hadde vært godt å slå Vålerenga også, hvis de hadde kommet til finalen. Litt ekstra er det, men det er ikke sånn at jeg har noen onde følelser mot dem, forsikrer han.

Og som Øyvann selv påpeker:

– Det er vanskelig å si at de har gjort så veldig mye feil når man ser hvordan de har gjort det siden 2019, så sånn sett er det vanskelig å si så mye på det. Men jeg følte selv at jeg hadde potensial til å bli en bra spiller. Så det er godt å sitte igjen med den følelsen, forteller han.

I Bodø sitter Kjetil Knutsen og har nettopp feiret klubbens tredje seriegull på fire år.

– Skulle du ønske at du hadde Øyvann i troppen din i dag?

– Sånn tenker jeg ikke. Jeg er veldig glad for de spillere jeg har i troppen. Men fordi Casper er den flotte gutten han er, så er jeg utrolig glad for at han har lykkes. Men vi skal gjøre alt vi kan for at han ikke har sin beste dag på lørdag.

  • Avspark lørdag er 16.00. Se cupfinalen mellom Molde og Bodø/Glimt lørdag på NRK1 eller hør kampen på NRK Sport på radio.
null
Spiller nå
Sjekk Ruuds sommerskille: – Noe av det raffeste jeg har sett 00:21
Neste

Siste nytt

  • Liverpool vant i Slots første kamp

    Arne Slot fikk en god start som ny Liverpool-manager. I fredagens treningskamp mot Real Betis i USA vant engelskmennene 1-0.

    Scoringen kom ti minutter før pause på Acrisure Stadium i Pittsburgh i USA. Dominik Szoboszlai satte ballen i mål etter å ha blitt spilt fra av Mohamed Salah.

    Det ble også den eneste scoringen i kampen, som var den første for nederlandske Arne Slot etter at han i sommer tok over som Liverpool-manager etter Jürgen Klopp. Han fikk blant annet se at laget styrte det meste av spillet i første omgang, og at de var nærmere 2-0 enn spanjolene var utligning.

    Liverpool startet med kjente navn som Endo, Fabio Carvalho, Curtis Jones, Konstantinos Tsimikas og nevnte Salah og Szoboszlai var i startoppstillingen. Med halvtimen igjen av ordinær tid byttet Liverpool hele åtte spillere. Inn kom Liverpools unggutter, men det stoppet ikke laget fra å dominere banespillet. Real Betis skapte få sjanser, men burde kanskje ha utlignet da Rodri kom alene med keeper fra skrå vinkel mot slutten av kampen. Kampen endte 1-0 til Liverpool.

    Store Liverpool-navn som Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Diego Jota, Trent Alexander Arnold, Darwin Núñez og Louis Diaz var ikke i troppen til kampen.

    Liverpool skal møte både Arsenal og Manchester United under sin sesongoppkjøring i USA.

    (NTB)

    Arne Slot roper til Liverpool-spillerne i sin første kamp
    Foto: AFP
  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal