Hopp til innhold

Glimt-Knutsen kastet Molde-kometen på dør: – Angrer overhodet ikke

Casper Øyvann (24) beskrives som en mulig løsning på landslagets stopperproblem. Men i Bodø/Glimt hadde de ikke bruk for ham.

Øyvann Knutsen

VEID FOR LETT: Casper Øyvann har storspilt for Molde. I Glimt hadde ikke Kjetil Knutsen lyst til å satse på ham.

Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK

– Jeg er fra Bodø, vet du.

Den høyreiste midtstopperen på 194 centimeter forsikrer NRKs utsendte om at han ikke har noen problemer med å bli med utenfor Aker Stadion – i shorts – for å ta noen bilder til denne artikkelen.

Det er iskaldt i Molde denne formiddagen mens vi er på besøk, vinden er sur og blåser fra alle kanter, men NRKs fotograf har veldig lyst til å ta noen bilder ut mot havgapet som er stadions nærmeste nabo.

Han er i hvert fall ikke redd for å fryse, denne Øyvann, og blir med ut i kulda uten å nøle.

Casper Øyvann

TØFFING: I bitende kulde hadde ikke Øyvann noen problemer med å ta bilder utendørs – i shorts.

Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK

Øyvann har vært alt annet enn iskald på fotballbanen denne sesongen, som er blitt hans store gjennombrudd i norsk fotball.

Først bidro han sterkt til Tromsøs glimrende sesongstart, og de gode prestasjonene har bare fortsatt siden han ble kjøpt av Molde i august for over 15 millioner kroner.

– Tror Ståle kikker ekstra

Faktisk har 24-åringen, som hadde bursdag så sent som to dager før cupfinalen, vært så god over tid at Molde-trener Erling Moe sier det rett ut:

Øyvann kan være løsningen på A-landslagets stopperproblem.

– Jeg har allerede lansert ham, og skal jeg være helt ærlig tror jeg Ståle (Solbakken) kommer til å kikke ekstra på ham gjennom vinteren, sier Moe til NRK.

Video til cupsendingen 2023

Video til cupsendingen 2023

Lørdag kan landslagssjefen få en god anledning til nettopp det, da spiller Øyvann cupfinale mot Bodø/Glimt, klubben han heiet på og spilte for fra 2004 og helt frem til 2019.

– Det gjør det ekstra spesielt for min del, sier Øyvann selv.

Det var for favorittklubben Bodø/Glimt at han så for seg å lykkes som fotballspiller.

Slik gikk det ikke.

Vraket av Knutsen

Mot slutten av 2019 fikk han den tunge beskjeden om at han ikke lenger var ønsket i klubben.

– Jeg ble veid for lett. Sånn er det jo av og til. I slutten av 2019 fikk jeg beskjed om at det ikke var plass til meg der i 2020, sier han til NRK.

Øyvann Knutsen

DEN GANG: Dette bildet er tatt da han fikk proffkontrakt med Bodø/Glimt i juni 2018.

Foto: Privat

Det var Glimts suksesstrener Kjetil Knutsen som ikke ville satse på ham den gangen. Den samme treneren han står ansikt til ansikt mot på Ullevaal lørdag.

– Hva tenker du om vrakingen i dag?

– Jeg var ikke enig, da. Jeg ser jo at jeg ikke hadde vært klar for å gå rett inn i en ellever og spille masse kamper. Men jeg følte at jeg hadde potensial til å kunne fortjene plass der etter hvert. Da jeg ikke fikk det, ble det en motivasjon for meg å vise at de tar feil og at det kan bli en bra spiller av meg likevel, sier han.

Saltnes

Ber folk ta dem på alvor: – Hvert år har jeg hørt «nå kollapser det»

– Angrer overhodet ikke

Overfor NRK svarer Knutsen momentant da vi spør om han angrer på at han lot Øyvann gå:

– Nei, jeg angrer overhodet ikke. Det er en grunn til at Casper har lykkes som fotballspiller, innleder Glimt-sjefen.

Som veldig mange andre spillere, hvis ikke du er blant de aller, aller beste når du er 17, 18, 19 år, så må du ofte ta en litt lengre vei. De spillerne blir ofte veldig gode til slutt hvis de har den tålmodigheten og den kraften i seg til å gjøre det. Men da er de avhengige av å få spilt kamper og ha en posisjon i en gruppe. Det var han for langt unna da han var i Glimt, mener Knutsen.

FXLzBoq_B5Q

LOT HAM GÅ: Kjetil Knutsen ville ikke satse på Øyvann. Lørdag møtes de i cupfinalen.

Foto: AFP

Glimt-sjefen mener valget var det rette for begge parter.

– Det var viktig for meg å være ærlig overfor ham om at han måtte finne sin egen vei. Derfor reiste han litt lenger nord, fikk spille for Tromsdalen, var veldig god der, gikk til Tromsø, tok et nytt steg og var veldig god, og nå har han gått til Molde. Så det er egentlig klassisk spillerutvikling, spør du meg, så jeg er veldig glad for at han har lykkes, sier Knutsen.

– Er litt ekstra

På spørsmål fra NRK om hvordan det ville vært å vinne mot nettopp Kjetil Knutsen og laget som ikke ville satse på ham, svarer Øyvann:

– Det hadde selvfølgelig vært godt. Men det er nok først og fremst fordi det er en tittel på spill. Det hadde vært godt å slå Vålerenga også, hvis de hadde kommet til finalen. Litt ekstra er det, men det er ikke sånn at jeg har noen onde følelser mot dem, forsikrer han.

Og som Øyvann selv påpeker:

– Det er vanskelig å si at de har gjort så veldig mye feil når man ser hvordan de har gjort det siden 2019, så sånn sett er det vanskelig å si så mye på det. Men jeg følte selv at jeg hadde potensial til å bli en bra spiller. Så det er godt å sitte igjen med den følelsen, forteller han.

I Bodø sitter Kjetil Knutsen og har nettopp feiret klubbens tredje seriegull på fire år.

– Skulle du ønske at du hadde Øyvann i troppen din i dag?

– Sånn tenker jeg ikke. Jeg er veldig glad for de spillere jeg har i troppen. Men fordi Casper er den flotte gutten han er, så er jeg utrolig glad for at han har lykkes. Men vi skal gjøre alt vi kan for at han ikke har sin beste dag på lørdag.

 • Avspark lørdag er 16.00. Se cupfinalen mellom Molde og Bodø/Glimt lørdag på NRK1 eller hør kampen på NRK Sport på radio.
null
Spiller nå
Hvem er NRKs nye ekspert? 00:45
Neste

Sportsnyheter

do_tl5ocRYU

Historiske Haaland scoret fem: – Heitest i hele fotballverden

Erling Braut Haaland ble historisk da han scoret fem mål i FA-cupens femte runde. Det fikk han god hjelp til av makker Kevin De Bruyne, som assisterte ham fire ganger.

Siste nytt

 • Sverre Lunde Pedersen legger opp etter VM

  Det bekrefter Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

  Skøyte-VM allround arrangeres i Inzell 9.-10. mars. Det blir Sverre Lunde Pedersens siste konkurranse.

  – Jeg har hatt en lang og fantastisk karriere på skøytebanen. Fra barnestjerne til seniorutøver. Som liten gutt satt jeg og så på de som vant OL- og VM-gull og drømte om at jeg en dag kunne klare det samme, sier han i pressemeldingen.

  Nordmannen har 21 internasjonale mesterskapsmedaljer, 47 pallplasser i World Cup og 16 NM-gull. VM-gullet fra 2019 og OL-gullene fra 2018 og 2022 står igjen som de store høydepunktene i hans karriere.

  – Jeg elsker sporten så høyt og drives frem av hardt arbeid på veien til suksess, sier Lunde Pedersen og forteller hvorfor han har bestemt seg for å sette punktum nå:

  – Nå er det likevel noe som mangler hva gjelder indre motivasjon og sult til å jakte raskere tider på skøytebanen og nye drømmer. Verdiene og holdningene jeg har skapt gjennom karrieren min strider i mot det å fortsette som løper på toppnivå.

  Han ønsker også å ta større hensyn til familien hjemme. Han er gift med IngunnTrædal-Lunde og sammen har de sønnen Svein.

  XretSkyP_z0
  Foto: NTB
 • Sky Sports: Red Bull-sjef Horner kjenner ikke utfallet av intern etterforskning

  Red Bulls teamsjef Christian Horner skal være på vei til Formel 1-åpningen i Bahrain. Han vet angivelig ikke hva de interne undersøkelsene mot ham vil ende med.

  Det er Sky Sports som hevder å vite at Horner ikke har fått noen informasjon om hvordan Red Bull-sjefene ser på og konkluderer rundt anklagene som er rettet mot ham.

  Det er ventet at Horner lander i Bahrain senere onsdag. Formel 1-sesongen innledes med trening torsdag.

  Horner har den siste tiden vært under etterforskning internt i Red Bull-systemet. Bakgrunnen er anklager om upassende oppførsel mot en kvinnelig ansatt.

  Tidligere denne måneden skal han ha deltatt i en åtte timer lang høring på et hemmelig sted i London. Red Bull-toppen har hele tiden avvist anklagene.

  – Etter nylig å ha blitt gjort oppmerksom på visse anklager, har selskapet startet en uavhengig etterforskning, opplyste Red Bull da Horner-saken ble kjent for offentligheten.

  – Denne prosessen, som allerede er i gang, utføres av en ekstern advokat. Selskapet ser svært alvorlig på disse forholdene, og etterforskningen vil bli avsluttet så snart det er praktisk mulig, het det videre.

  Under Red Bulls offentliggjøring av årets bil for en tid tilbake var Horner klar på at han kom til å være ringside under sesongåpningen i Bahrain.

  50-åringen har vært Red Bulls teamsjef siden 2005. Han er gift med tidligere Spice Girls-medlem Geri Halliwell.

  Formel 1-sesongen starter kommende helg. Anført av suverene Max Verstappen har Red Bull dominert sirkuset de siste sesongene. I fjor gikk teamet til topps i 21 av 22 Grand Prix-løp. (NTB)

  Horner
  Foto: AP
 • Robert Johansson tilbake i verdenscupen

  Robert Johansson er tilbake i landslagstroppen som skal hoppe verdenscup i Lahti kommende helg.

  Torsdag starter kvalifisering i den finske byen.

  33 år gamle Johansson ble vraket til landslaget før årets sesong, etter en årrekke i det gode selskap.

  Johansson har likevel fått mulighet til å delta i verdenscupen tidligere denne sesongen.

  Han var nemlig å se i verdenscupen i Lillehammer før jul, men da som en del av nasjonal kvote.

   Robert Johansson
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal