Mol irritert etter at gulldrømmen brast – mener motstanderen slo feilslag

HAMBURG/OSLO (NRK): Anders Mol og Christian Sørum tapte for tyske Julius Thole og Clemens Wickler i semifinalen i sandvolleyball-VM. Dermed røk gullsjansen for verdensenerne.

– Det er utrolig kjipt, men nå skal vi kjempe for bronsen i morgen, sier Anders Mol til NRK etter semifinaletapet.

Med settsifrene 21-17, 16-21, 12–15 tapte den norske superduoen en svært jevn kamp i den tyske sanden i Hamburg. Semifinaletapet mot hjemmehåpene Thole og Wickler gjorde at nordmennene ikke klarte å nå sin første VM-finale.

– Det er tungt. Det er utrolig kjipt, men fy flate for en kamp. Det var utrolig gøy å få spille semifinale i VM. Det er noe jeg har drømt om lenge. Stadion her er bare helt vill. Det er utrolig kjipt å tape, men vi tapte mot et bedre lag. Da fortjente vi det også, sier Mol til TV 2.

– Ingen dommere dømmer på det

Mol og Sørum var favoritter, men det var tyskerne, rangert som nummer 13 i verden, som tok et initiativ fra start. Nordmennene, rangert som nummer én i verden, fikk et par meget viktige poeng etter å ha utfordret dommeravgjørelsene, og plutselig hadde de snudd 13–15 til 18–16.

Samtidig gjorde tyskerne flere feil enn nordmennene, og med en smash fra Sørum var settseieren sikret med 21–17.

I det andre settet var det igjen tyskerduoen som kom best i gang og ledet stadig med to poeng. Så vartet Sørum opp med storspill i forsvar, og nordmennene hadde igjen snudd det til 8–7. Thole og Wickler løftet spillet på nytt og vant det andre settet 21–16.

I det siste settet ble nordmennene ofre for en dommerfeil mot slutten, men samtidig viste tyskerne styrke og dro i land seieren etter et tett og jevnt sett.

– Det er et feilslag som blir brukt av mange spillere. Han (den tyske motspilleren) fører ballen ut av blokka, og det er ikke lov. Men det er ingen dommere som dømmer på det. Det er frustrerende å tape et så viktig poeng på den ballen, sier Mol til NRK om situasjonen.

22-åringen var tydelig irritert på dommeren etter at det ble dømt poeng til tyskerne.

– Nesten skremmende

Tidligere lørdag utklasset de norske gutta Italia i kvartfinalen. Da vant Mol og Sørum med settsifrene 21-13, 21–11.

urn:newsml:dpa.com:20090101:190704-99-928044

ENKEL KVARTFINALE: Superduoen tok seg enkelt til VM-semifinale tidligere på dagen.

Foto: Christian Charisius / DPA / NTB scanpix

Italienerne fremsto lettere sjokkskadet, og det hersket aldri tvil om hvem som skulle vinne kampen. Mol og Sørum vant andre sett overlegent 21–11.

Den italienske motstanden er rangert som nummer åtte i turneringen. Duoen tok OL-sølv i 2016.

– Det er nesten skremmende å se nivåforskjellen her. Denne kampen er kanskje noe av det beste jeg har sett et lag gjennomføre på en volleyballbane noensinne, utbrøt TV 2-ekspert og tidligere sandvolleyballspiller Vegard Høidalen.

Siste nytt

 • Barcelona unngjekk sjokktap

  Barcelona fekk ein tidleg kalddusj då Domingos Duarte sende gjestane Granada i føringa etter to minutt i kveldens kamp i den spanske toppserien.

  Heilt på tampen av kampen sørga Ronald Araújo for å berge Barcelona frå eit pinleg heimetap.

  Uavgjortresultatet gjer at Barcelona står med åtte poeng etter fire kampar. Katalanarane fekk nyleg bank av Bayern München i meisterligaen, men i La Liga er dei framleis utan tap.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Vurderar klubbyte for Bohinen

  Emil Bohinen slit med å få speletid etter millionovergangen til CSKA Moskva. No meiner pappa, Lars Bohinen, at sonen må vurdere å skifte klubb.

  – Han er jo ikkje nøgd med å ikkje spele og meiner han er god nok, seier han til NRK.

  22-åringen har ikkje starta ein kamp for sitt russiske lag sidan 25. juli. I kveldens kamp mot Spartak Moskva vart han bytta inn etter 65 minutt, men rakk ikkje å markere seg bortsett frå eit gult kort.

  – Viss situasjonen ikkje endrar seg før neste overgangsvindauge, så må vi jo sjå på andre løysningar. Han må jo spele, seier pappa-Lars.

  Emil Bohinen
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Satsar vidare på unge talent

  Vålerenga forlenga med unggutane Jacob Dicko Eng (17) og Seedy Jatta (18). Det opplyser klubben i ei pressemelding.

  Dei to har i år fått sjansen både i Eliteserien og i sommarens europakvalifisering.

  Dicko Eng vart henta frå Lyn i januar, men spelte seg raskt inn på A-laget. Jatta har vore involvert i 17 A-lagskampar denne sesongen, og fekk sitt første mål borte mot Stabæk.

  Dicko Eng har signert ein kontrakt som varer til juli 2024, medan Jatta har forlenga til sommaren 2025.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga (0-2)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal