Mol irritert etter at gulldrømmen brast – mener motstanderen slo feilslag

HAMBURG/OSLO (NRK): Anders Mol og Christian Sørum tapte for tyske Julius Thole og Clemens Wickler i semifinalen i sandvolleyball-VM. Dermed røk gullsjansen for verdensenerne.

– Det er utrolig kjipt, men nå skal vi kjempe for bronsen i morgen, sier Anders Mol til NRK etter semifinaletapet.

Med settsifrene 21-17, 16-21, 12–15 tapte den norske superduoen en svært jevn kamp i den tyske sanden i Hamburg. Semifinaletapet mot hjemmehåpene Thole og Wickler gjorde at nordmennene ikke klarte å nå sin første VM-finale.

– Det er tungt. Det er utrolig kjipt, men fy flate for en kamp. Det var utrolig gøy å få spille semifinale i VM. Det er noe jeg har drømt om lenge. Stadion her er bare helt vill. Det er utrolig kjipt å tape, men vi tapte mot et bedre lag. Da fortjente vi det også, sier Mol til TV 2.

– Ingen dommere dømmer på det

Mol og Sørum var favoritter, men det var tyskerne, rangert som nummer 13 i verden, som tok et initiativ fra start. Nordmennene, rangert som nummer én i verden, fikk et par meget viktige poeng etter å ha utfordret dommeravgjørelsene, og plutselig hadde de snudd 13–15 til 18–16.

Samtidig gjorde tyskerne flere feil enn nordmennene, og med en smash fra Sørum var settseieren sikret med 21–17.

I det andre settet var det igjen tyskerduoen som kom best i gang og ledet stadig med to poeng. Så vartet Sørum opp med storspill i forsvar, og nordmennene hadde igjen snudd det til 8–7. Thole og Wickler løftet spillet på nytt og vant det andre settet 21–16.

I det siste settet ble nordmennene ofre for en dommerfeil mot slutten, men samtidig viste tyskerne styrke og dro i land seieren etter et tett og jevnt sett.

– Det er et feilslag som blir brukt av mange spillere. Han (den tyske motspilleren) fører ballen ut av blokka, og det er ikke lov. Men det er ingen dommere som dømmer på det. Det er frustrerende å tape et så viktig poeng på den ballen, sier Mol til NRK om situasjonen.

22-åringen var tydelig irritert på dommeren etter at det ble dømt poeng til tyskerne.

– Nesten skremmende

Tidligere lørdag utklasset de norske gutta Italia i kvartfinalen. Da vant Mol og Sørum med settsifrene 21-13, 21–11.

urn:newsml:dpa.com:20090101:190704-99-928044

ENKEL KVARTFINALE: Superduoen tok seg enkelt til VM-semifinale tidligere på dagen.

Foto: Christian Charisius / DPA / NTB scanpix

Italienerne fremsto lettere sjokkskadet, og det hersket aldri tvil om hvem som skulle vinne kampen. Mol og Sørum vant andre sett overlegent 21–11.

Den italienske motstanden er rangert som nummer åtte i turneringen. Duoen tok OL-sølv i 2016.

– Det er nesten skremmende å se nivåforskjellen her. Denne kampen er kanskje noe av det beste jeg har sett et lag gjennomføre på en volleyballbane noensinne, utbrøt TV 2-ekspert og tidligere sandvolleyballspiller Vegard Høidalen.

Siste nytt

 • Lillehammer slo Oilers

  Stavanger Oilers gikk på sitt første tap i ordinær spilletid i årets sesong da Lillehammer vant 5-2 på hjemmebane. Stavangerklubben leder eliteserien i ishockey suverent. Lillehammer klatret til tredjeplass på tabellen.

  Hockey Classic Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Wales klare for EM

  Aaron Ramsey scoret begge målene da Wales slo Ungarn 2-0, og tok seg til EM i fotball i 2020. Waliserne måtte vinne for å ta seg til mesterskapet, og knep EM-plassen foran Slovakia og Ungarn.

  Wales
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Byåsen Håndball må kutte

  Byåsen Håndball Elite fristiller tre av spillerne og innfører lønnskutt på resten. Klubben går ca. to millioner i underskudd, melder Adresseavisen. Byåsen ligger på tredjeplass i kvinnenes eliteserie.

  Ida Alstad, Byåsen håndball
  Foto: Bent Lindsetmo/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal