Mol irritert etter at gulldrømmen brast – mener motstanderen slo feilslag

HAMBURG/OSLO (NRK): Anders Mol og Christian Sørum tapte for tyske Julius Thole og Clemens Wickler i semifinalen i sandvolleyball-VM. Dermed røk gullsjansen for verdensenerne.

– Det er utrolig kjipt, men nå skal vi kjempe for bronsen i morgen, sier Anders Mol til NRK etter semifinaletapet.

Med settsifrene 21-17, 16-21, 12–15 tapte den norske superduoen en svært jevn kamp i den tyske sanden i Hamburg. Semifinaletapet mot hjemmehåpene Thole og Wickler gjorde at nordmennene ikke klarte å nå sin første VM-finale.

– Det er tungt. Det er utrolig kjipt, men fy flate for en kamp. Det var utrolig gøy å få spille semifinale i VM. Det er noe jeg har drømt om lenge. Stadion her er bare helt vill. Det er utrolig kjipt å tape, men vi tapte mot et bedre lag. Da fortjente vi det også, sier Mol til TV 2.

– Ingen dommere dømmer på det

Mol og Sørum var favoritter, men det var tyskerne, rangert som nummer 13 i verden, som tok et initiativ fra start. Nordmennene, rangert som nummer én i verden, fikk et par meget viktige poeng etter å ha utfordret dommeravgjørelsene, og plutselig hadde de snudd 13–15 til 18–16.

Samtidig gjorde tyskerne flere feil enn nordmennene, og med en smash fra Sørum var settseieren sikret med 21–17.

I det andre settet var det igjen tyskerduoen som kom best i gang og ledet stadig med to poeng. Så vartet Sørum opp med storspill i forsvar, og nordmennene hadde igjen snudd det til 8–7. Thole og Wickler løftet spillet på nytt og vant det andre settet 21–16.

I det siste settet ble nordmennene ofre for en dommerfeil mot slutten, men samtidig viste tyskerne styrke og dro i land seieren etter et tett og jevnt sett.

– Det er et feilslag som blir brukt av mange spillere. Han (den tyske motspilleren) fører ballen ut av blokka, og det er ikke lov. Men det er ingen dommere som dømmer på det. Det er frustrerende å tape et så viktig poeng på den ballen, sier Mol til NRK om situasjonen.

22-åringen var tydelig irritert på dommeren etter at det ble dømt poeng til tyskerne.

– Nesten skremmende

Tidligere lørdag utklasset de norske gutta Italia i kvartfinalen. Da vant Mol og Sørum med settsifrene 21-13, 21–11.

urn:newsml:dpa.com:20090101:190704-99-928044

ENKEL KVARTFINALE: Superduoen tok seg enkelt til VM-semifinale tidligere på dagen.

Foto: Christian Charisius / DPA / NTB scanpix

Italienerne fremsto lettere sjokkskadet, og det hersket aldri tvil om hvem som skulle vinne kampen. Mol og Sørum vant andre sett overlegent 21–11.

Den italienske motstanden er rangert som nummer åtte i turneringen. Duoen tok OL-sølv i 2016.

– Det er nesten skremmende å se nivåforskjellen her. Denne kampen er kanskje noe av det beste jeg har sett et lag gjennomføre på en volleyballbane noensinne, utbrøt TV 2-ekspert og tidligere sandvolleyballspiller Vegard Høidalen.

Siste nytt

 • Basket-legenden Kobe Bryant er død

  Det skriver det amerikanske nettstedet TMZ. Politiet i Los Angeles bekrefter på Twitter at fem mennesker har omkommet i en helikopter-ulykke søndag. Ifølge nettstedet TMZ er Kobe Bryant en av disse fem personene. Det melder også kilder til ESPN. Bryant ble 41 år gammel og spilte hele sin NBA-karriere for Los Angeles Lakers, hvor han vant hele fem NBA-titler.

  Former NBA player Bryant attends a community screening for the film "Just Mercy" in Los Angeles
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters
 • Ødegaards Sociedad knuste Mallorca

  Martin Ødegaard og Real Sociedad vant 3–0 over Mallorca i La Liga søndag. Svenske Alexander Isak sendte hjemmelaget i ledelsen helt i starten av andreomgang. Et selvmål av Fran Gamez sørget for at det stod 2–0 til Real Sociedad. Ødegaard smelte til etter 81 minutter, og på returen sørget Christian Portu for 3–0. La Real er nå bare to poeng unna fjerdeplassen som gir mulighet for mesterligaspill.

  -
  Foto: Ander Gillenea / AFP
 • Liverpool må ha omkamp

  Liverpool gav bort tomålsleiing og greidde berre 2-2 mot Shrewsbury frå nivå 3 i fjerde runde av FA-cupen. Det betyr omkamp om ti dagar.

  Curtis Jones scora tidleg, og Shrewsbury laga sjølvmål få sekund etter pause.

  Men så sette Shrewsbury inn Jason Cummings, og han scora to gonger - det første på straffe.

  Det blir dermed omkamp på Anfield, og det er nok Shrewsbury mest nøgd med.

  Jason Cummings, Shrewsbury
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal