- Kula skal hjem

Magnus Moan har sammenlagtseieren i verdenscupen som det store målet denne sesongen.

Magnus Moan i Lysgårdsbakken på Lillehammer
Foto: NRK

I en sesong uten store mesterskap er det verdenscuptrofeet som er det store målet for kombinertløperne. I den gamle norske paradegrenen føler Magnus Moan nå at det er på tide at det blir en norsk sammenlagtseier igjen.

- Hovedmålet er å kjempe helt i toppen. Det begynner å bli på tide at det er en nordmann som står med glasskula etter sesongen. Den hører hjemme i Norge. Bjarte Engen Vik, Fred Børre Lundberg og Knut Tore Apeland har hatt den, så det er ingen grunn til at ikke vi skal kunne ta den. Det er helt klart på tiden at den kommer på andre side av dammen og ikke bare havner i Finland, sier Magnus Moan til NRK.

- Gøy å være Magnus Moan

Han kan heller ikke skylde på forbredelsene før sesongen.

- Jeg var med og kjempet om sammenlagtseieren i fjor og hadde den gule ledertrøya før jul, og jeg vet at jeg er god nok til å kopier det, men det er veldig mye som skal klaffe. Men oppkjøringen har vær veldig bra og det har vært veldig gøy å være Magnus Moan i sommer, det har vær topp, sier han videre.

Hoppingen har tidligere sesonger vært den store utfordringen til trønderen, men han tror til og med at han skal få orden på det i år.

- Det har vært en veldig bra sommer- og høstsesong for min del. Jeg har hoppet veldig stabilt og bra på ski, og tatt et ordentlig steg i riktig retning, sier Moan videre.

 

Siste nytt

 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

 • Skadet Vonn mister renn

  Alpinstjernen Lindsey Vonn har skadet kneet på trening og kan ikke kjøre fartsrennene i canadiske Lake Louise neste uke. Det varsler hun selv på sin Twitter-konto. Vonn har tidligere varslet at den nylig påbegynte sesongen blir hennes siste.

  ALPINE-SKIING-SWEDEN/ Lindsey Vonn of the U.S. competes during the women's Parallel Slalom City Event of the FIS Alpine Skiing World Cup in Stockholm, Sweden
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Line med sjakkekspertene
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana