Mix: – Jeg kommer til å gi RBK tilbud om ny kontrakt

Mikkel Diskerud ønsker å signere ny kontrakt med Rosenborg.

Mikke "Mix" Diskerud

Mikkel «Mix» Diskerud sier at det er opp til Rosenborg om de vil forlenge kontrakten hans. Men dersom det skjer skal han denne gangen være mer nøye med detaljene i avtalen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Landslagsspilleren har kontrakt med trønderne ut 2014. På spørsmål om han kommer til å forlenge, signaliserer Mix at han gjerne kan signere ny kontrakt med Rosenborg.

m

Diskerud vil at gjerne skrive sin nye kontrakt selv, med bedre, tydeligere og større konsekvenser.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg kommer til å gi RBK tilbud om ny kontrakt. Om RBK tilbyr meg en, vet jeg ikke. RBK er nesten evige. Det er ikke jeg. Så derfor er det nok jeg som skal prestere frem mot sommeren før de bestemmer seg. Det er liksom RBK som bør være konstant, mens jeg kan være variabel, sier Mix til NRK.

Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun har denne korte kommentaren til Diskeruds utspill:

– Diskusjoner om eventuell kontraktsforlengelse tar vi internt først.

Vil skrive mer av kontrakten selv

I januar fikk Mix Diskerud tillatelse av Rosenborg til å være med på USAs nesten måneds lange treningsleir i Brasil og USA, til tross for at siste del av denne samlingen krasjet med RBKs sesongoppkjøring.

Mikkel Diskerud

Diskerud i aksjon mot Panama i Gold Cup. Bildet er fra fjorårets turnering

Foto: Jonathan Daniel / Getty Images

Da USA i forrige uke skulle til Tyskland på siste treningssamling før VM, meldte Rosenborg forfall på grunn av skade på Mix. Dette til tross for at Mix selv gjerne skulle ha vært med på samlingen, og selv ikke hadde meldt forfall eller problemer med skade.


– Hvordan ser du på sjansene til å komme med i troppen til VM, i lys av at du ikke var med på forrige samling?

– Dårligere, men jeg skal dit. Herregud, det er jo derfor vi lever vi som driver med fotball. Jeg må jo tro at det er mulig inntil håpet er ute. Mine mål har heldigvis ikke måttet endre seg siden jeg var seks. Feire i første og siste runde av NM, spille i OL og score i VM. Det siste gjerne på straffe. Alt det der tror jeg fremdeles på, sier Mix.


– Hva gjør forfallet til samlingen med tanke på en eventuell ny kontrakt med Rosenborg?

– Gir meg mer erfaring, som at jeg burde skrive mer av kontraktene selv. Bedre, tydeligere og med større konsekvenser, sier Mix.

– Vi er best i år

Rosenborg ble nummer to i serien i fjor, kun ett fattig poeng bak Strømsgodset.

Foran årets sesong har Diskerud vanskelig for å se hvilket lag som er bedre rustet til gull enn Rosenborg.

– Jeg tror vi er best i år. Og hvis vi er det, så er bare gull godt nok. Men man vet aldri om noen andre lag klarer å få til et samspill som er så mye bedre enn vårt at de fremstår bedre. Gjør de det, da ER de bedre og fortjener å vinne. Da må vi prøve å stjele gullet i stedet. Ekkelt, men sant. Jeg skal jobbe hardt for at vi slipper å rane med oss poeng. Og lover deg at jeg er ikke den eneste, sier Mix.

– Kjenner sidemannens revansjelyst

Det har gått tre år siden Rosenborg sist ble seriemester. Før årets sesong varslet klubben om betydelige lønnskutt.

Trønderne har likevel forsterket laget med finske Riku Riski og Morten Gamst Pedersen. Diskerud melder om stor revansjelyst i troppen.

– De fleste har fått et helt år på å lære treneren, og han ett år på å kjenne oss bedre. Det gjør stor forskjell. Den viktigste forskjellen er nok allikevel at vi har vært med å tape på oppløpssiden sammen, både i cup og serie. Jeg tror det er det mest motiverende som finnes når nesten alle i garderoben kjenner sidemannens revansjelyst. Da kommer det så naturlig å blø for lagkompisen hele veien inn, forteller RBK-spilleren.

Siste nytt

 • Nilsson står over skiathlon

  Morgendagens skiathlon går uten Stina Nilsson. Den svenske skiløperen tok sølv på gårsdagens sprint, men er ikke med i troppen som står på startstreken lørdag. Svenskene stiller dermed med følgende løpere: Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Frida Karlsson og Evelina Settlin. Ebba Andersson, som var medaljekandidat på distansen i følge Fredrik Aukland, står også over øvelsen på grunn av en irritasjon i luftveiene.

  VM ski 2019. Langrenn kvinner
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Vil utestenge utøver i fire år

  Påtalenemnda i Antidoping Norge ber om fire års dopingutestengelse for en mannlig norsk styrkeløfter. Den positive prøven ble avlagt utenfor konkurranse i september 2018. Styrkeløfteren har testet positivt for et anabolt steroid. Det er opp til domsutvalget i Norges idrettsforbund å avgjøre den endelige straffen.

 • Tap på hjemmebane for Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på et smertefullt 1-4 tap på hjemmebane natt til fredag. Zuccarello sa etter kampen at han ikke har mye tid igjen i klubben: – Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger.

  NHL: Minnesota Wild at New York Rangers
  Foto: Adam Hunger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal