Jublet for tidlig - mistet sin første VM-medalje

BEIJING/OSLO (NRK): – Jeg så at hun hevet armene, og skulle nesten ønske hun så meg, sier Emily Infeld etter at hun stjal bronsen fra lagvenninnen.

Molly Huddle

TÅRER: Molly Huddle klarte ikke holde tårene tilbake da hun innså at hun rotet bort VM-bronsen på den siste meteren.

Foto: Darron Cummings / Ap

Toppidretten er nådeløs og når man bryter klassiske regler som «Det handler om å stå løpet helt inn» og «Ta aldri seieren på forskudd», blir man straffet av verdens beste.

Dét fikk amerikanske Molly Huddle smertelig erfare mandag.

Med omtrent bare én fattig meter igjen av 10 000 meter-finalen i VM strakk hun armene i været og jublet for det hun trodde var karrierens aller første VM-medalje. Det hun ikke så var hodet til Emily Infeld inne ved lista.

Et lite hodet som lurte seg forbi akkurat nok til å stjele bronsen.

– Jeg føler med henne. Uff, det er det eneste skåret i gleden, for jeg vet hvor hardt hun har jobbet. Jeg synes virkelig synd på henne, sier Infeld til NRK kort tid etter den dramatiske innspurten.

Emily Infeld spurtslo lagvenninne på de siste metrene og tok historiks bronse.

SE VIDEO: Slik så det ut da amerikanske Molly Huddle rett og slett ga fra seg VM-bronsen fordi hun jublet for tidlig.

Tårer

Selv om hun kun kan skylde på seg selv er det vanskelig å ikke synes synd på Molly Huddle som ironisk nok mistet medaljen med armene i været.

For lagvenninnen ble kvelden et sammensurium av følelser.

– Jeg skulle jo ønske det ikke var sånn at jeg vant, men jeg er jo samtidig helt overlykkelig, sier Infeld som ikke klarte å holde gledestårene tilbake da hun møtte pressen etter løpet.

Huddle selv var ikke å se etter at hun forlot banen i tårer.

Shalane Flanagan, left, Emily Infeld, middle, and Molly Huddle

NERVEPIRRENDE: Det amerikanske laget på 10 000 meter sto sammen mens de ventet på hvem som hadde vunnet bronsen. F.v. Shalane Flanagan, Emily Infeld og Molly Huddle.

Foto: Darron Cummings / Ap

– En sensasjon

Så jevn var innspurten til amerikanerne at ingen av dem visste hvem som hadde hentet hjem bronsen etter målgang. Sammen med Shalane Flanagan, også hun fra USA, ble de stående og se på storskjermen.

Shalane Flanagan og Emily Infeld

JUBEL: Emily Infeld (t.h.) er treningskamerat med Shalane Flanagan (t.v.). De jublet sammen for bronsen til Infeld. Molly Huddle forsvant derimot ganske raskt fra indre bane.

Foto: Kin Cheung / Ap

Etter noen nervepirrende sekunder var det klart: Den på papiret klart sterkeste hadde tapt bronsen med fattige ni hundredeler fordi hun jublet for tidlig.

– Det er jo en sensasjon, sa NRK-kommentator Jann Post under sending.

Både Flanagan og Huddle var større favoritter enn Infeld før løpet.

– Der er urutinert av Molly Huddle, hun er ukonsentrert, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal før han la til:

– Det hadde nok vært mye artigere å legge seg i kveld med en bronsemedalje enn en sur fjerdeplass.

Hvem som vant, spør du? Det var kenyanske Vivian Cheruiyot, men akkurat denne dagen var man mest opptatt av bronsevinneren.

Siste nytt

 • Kwarasey ferdig i Vålerenga

  Keeper Adam Larsen Kwarasey forlater Vålerenga med umiddelbar virkning. Vålerenga har valgt å satse på unge Kristoffer Klaesson og Kjetil Haug som første- og andrekeeper, og Kwarasey står med null minutter eliteseriefotball hittil i år.

  Vålerenga fotball
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Thoresen fra Storhamar til M/S

  Etter tre sesonger i Storhamar er Steffen Thoresen (35) klar for Manglerud/Star. Thoresen er sønn av landslagstrener Petter Thoresen og bror til Patrick Thoresen, som fortsatt spiller i Storhamar.

  – Jeg er veldig spent, sier M/S-spilleren.

  Steffen Thoresen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Dansk Tour de France-start flytta

  Danmark skulle eigentleg arrangere opningsetappane i Tour de France i 2021, men då rittet blei framskunda ei veke på grunn av OL ville desse etappane kollidert med kampane i fotball EM som skal arrangerast i København i på same tid.

  Det lét seg ikkje gjere å arrangere EM samtidig som Tour de France er i byen, og Tour de France arrangøren har no gått med på å utsette København-etappane til 2022-utgåva av rittet. Det stadfestar den danske arrangøren i ei pressemelding.

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge

Sendeplan

Kl. Program Kanal