NRK Meny
Normal

Jublet for tidlig - mistet sin første VM-medalje

BEIJING/OSLO (NRK): – Jeg så at hun hevet armene, og skulle nesten ønske hun så meg, sier Emily Infeld etter at hun stjal bronsen fra lagvenninnen.

Molly Huddle

TÅRER: Molly Huddle klarte ikke holde tårene tilbake da hun innså at hun rotet bort VM-bronsen på den siste meteren.

Foto: Darron Cummings / Ap

Toppidretten er nådeløs og når man bryter klassiske regler som «Det handler om å stå løpet helt inn» og «Ta aldri seieren på forskudd», blir man straffet av verdens beste.

Dét fikk amerikanske Molly Huddle smertelig erfare mandag.

Med omtrent bare én fattig meter igjen av 10 000 meter-finalen i VM strakk hun armene i været og jublet for det hun trodde var karrierens aller første VM-medalje. Det hun ikke så var hodet til Emily Infeld inne ved lista.

Et lite hodet som lurte seg forbi akkurat nok til å stjele bronsen.

– Jeg føler med henne. Uff, det er det eneste skåret i gleden, for jeg vet hvor hardt hun har jobbet. Jeg synes virkelig synd på henne, sier Infeld til NRK kort tid etter den dramatiske innspurten.

Emily Infeld spurtslo lagvenninne på de siste metrene og tok historiks bronse.

SE VIDEO: Slik så det ut da amerikanske Molly Huddle rett og slett ga fra seg VM-bronsen fordi hun jublet for tidlig.

Tårer

Selv om hun kun kan skylde på seg selv er det vanskelig å ikke synes synd på Molly Huddle som ironisk nok mistet medaljen med armene i været.

For lagvenninnen ble kvelden et sammensurium av følelser.

– Jeg skulle jo ønske det ikke var sånn at jeg vant, men jeg er jo samtidig helt overlykkelig, sier Infeld som ikke klarte å holde gledestårene tilbake da hun møtte pressen etter løpet.

Huddle selv var ikke å se etter at hun forlot banen i tårer.

Shalane Flanagan, left, Emily Infeld, middle, and Molly Huddle

NERVEPIRRENDE: Det amerikanske laget på 10 000 meter sto sammen mens de ventet på hvem som hadde vunnet bronsen. F.v. Shalane Flanagan, Emily Infeld og Molly Huddle.

Foto: Darron Cummings / Ap

– En sensasjon

Så jevn var innspurten til amerikanerne at ingen av dem visste hvem som hadde hentet hjem bronsen etter målgang. Sammen med Shalane Flanagan, også hun fra USA, ble de stående og se på storskjermen.

Shalane Flanagan og Emily Infeld

JUBEL: Emily Infeld (t.h.) er treningskamerat med Shalane Flanagan (t.v.). De jublet sammen for bronsen til Infeld. Molly Huddle forsvant derimot ganske raskt fra indre bane.

Foto: Kin Cheung / Ap

Etter noen nervepirrende sekunder var det klart: Den på papiret klart sterkeste hadde tapt bronsen med fattige ni hundredeler fordi hun jublet for tidlig.

– Det er jo en sensasjon, sa NRK-kommentator Jann Post under sending.

Både Flanagan og Huddle var større favoritter enn Infeld før løpet.

– Der er urutinert av Molly Huddle, hun er ukonsentrert, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal før han la til:

– Det hadde nok vært mye artigere å legge seg i kveld med en bronsemedalje enn en sur fjerdeplass.

Hvem som vant, spør du? Det var kenyanske Vivian Cheruiyot, men akkurat denne dagen var man mest opptatt av bronsevinneren.

Siste nytt

 • Novak Djokovic ble slått ut

  Den tidligere verdenseneren ble overraskende slått ut i fjerde runde av Australian Open. Hyeon Chung som er ranket som nummer 58 i verden og slo Djokovic 7-6, 7-5 og 7-6.

  Novak Djokovic
  Foto: AFP
 • Zuccarello-assist i nytt tap

  En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning på 2-0 målet.

  Mats Zuccarello
  Foto: NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Sverige - Hviterussland