Hopp til innhold

Jublet for tidlig - mistet sin første VM-medalje

BEIJING/OSLO (NRK): – Jeg så at hun hevet armene, og skulle nesten ønske hun så meg, sier Emily Infeld etter at hun stjal bronsen fra lagvenninnen.

Molly Huddle

TÅRER: Molly Huddle klarte ikke holde tårene tilbake da hun innså at hun rotet bort VM-bronsen på den siste meteren.

Foto: Darron Cummings / Ap

Toppidretten er nådeløs og når man bryter klassiske regler som «Det handler om å stå løpet helt inn» og «Ta aldri seieren på forskudd», blir man straffet av verdens beste.

Dét fikk amerikanske Molly Huddle smertelig erfare mandag.

Med omtrent bare én fattig meter igjen av 10 000 meter-finalen i VM strakk hun armene i været og jublet for det hun trodde var karrierens aller første VM-medalje. Det hun ikke så var hodet til Emily Infeld inne ved lista.

Et lite hodet som lurte seg forbi akkurat nok til å stjele bronsen.

– Jeg føler med henne. Uff, det er det eneste skåret i gleden, for jeg vet hvor hardt hun har jobbet. Jeg synes virkelig synd på henne, sier Infeld til NRK kort tid etter den dramatiske innspurten.

Emily Infeld spurtslo lagvenninne på de siste metrene og tok historiks bronse.

SE VIDEO: Slik så det ut da amerikanske Molly Huddle rett og slett ga fra seg VM-bronsen fordi hun jublet for tidlig.

Tårer

Selv om hun kun kan skylde på seg selv er det vanskelig å ikke synes synd på Molly Huddle som ironisk nok mistet medaljen med armene i været.

For lagvenninnen ble kvelden et sammensurium av følelser.

– Jeg skulle jo ønske det ikke var sånn at jeg vant, men jeg er jo samtidig helt overlykkelig, sier Infeld som ikke klarte å holde gledestårene tilbake da hun møtte pressen etter løpet.

Huddle selv var ikke å se etter at hun forlot banen i tårer.

Shalane Flanagan, left, Emily Infeld, middle, and Molly Huddle

NERVEPIRRENDE: Det amerikanske laget på 10 000 meter sto sammen mens de ventet på hvem som hadde vunnet bronsen. F.v. Shalane Flanagan, Emily Infeld og Molly Huddle.

Foto: Darron Cummings / Ap

– En sensasjon

Så jevn var innspurten til amerikanerne at ingen av dem visste hvem som hadde hentet hjem bronsen etter målgang. Sammen med Shalane Flanagan, også hun fra USA, ble de stående og se på storskjermen.

Shalane Flanagan og Emily Infeld

JUBEL: Emily Infeld (t.h.) er treningskamerat med Shalane Flanagan (t.v.). De jublet sammen for bronsen til Infeld. Molly Huddle forsvant derimot ganske raskt fra indre bane.

Foto: Kin Cheung / Ap

Etter noen nervepirrende sekunder var det klart: Den på papiret klart sterkeste hadde tapt bronsen med fattige ni hundredeler fordi hun jublet for tidlig.

– Det er jo en sensasjon, sa NRK-kommentator Jann Post under sending.

Både Flanagan og Huddle var større favoritter enn Infeld før løpet.

– Der er urutinert av Molly Huddle, hun er ukonsentrert, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal før han la til:

– Det hadde nok vært mye artigere å legge seg i kveld med en bronsemedalje enn en sur fjerdeplass.

Hvem som vant, spør du? Det var kenyanske Vivian Cheruiyot, men akkurat denne dagen var man mest opptatt av bronsevinneren.

Sportsnyheter

Dommer hevder han ble spyttet på – spilleren nekter

Dommer Stian Røvig Sletner hevder han ble spyttet på av Ahmed El-Amrani etter at han ga Hønefoss-spilleren det gule kortet for en takling. Men El-Amrani nekter for at det var det som skjedde.

NM 2021 i fotball, menn (finale): Bodø/Glimt - Molde

Cupfest på NRK – sjå målene fra første runde

Torsdag var det duka for cupfest her på NRK. Bodø/Glimt, Rosenborg og Vålerenga var blant laga som skal i elden. Alle måla frå kampane med eliteserielaga kan du sjå her:

Siste nytt

 • Nylander til ishockey-VM foran Norge-møte

  Sverige fortsetter å forsterke troppen i ishockey-VM. NHL-stjernen William Nylander er siste mann inn foran søndagens møte med Norge.

  Dermed er den svenske VM-troppen komplett.

  Ifølge den svenske landslagsledelsen lander han i Finland fredag, men vil ikke være klar til lørdagens kamp mot USA.

  Toronto Maple Leafs-stjernen vil derimot være klar når Petter Thoresens menn står for tur søndag kveld.

  Nylander blir den 12. NHL-forsterkningen i den svenske VM-troppen. (NTB)

  Flyers Maple Leafs Hockey
  Foto: Nathan Denette / AP
 • Oslo-byrådet vil gi NFF millionbeløp til EM-arbeidet

  Byrådet i Oslo kommune har satt av 26 millioner kroner for å hjelpe Norge og Nordens arbeid mot å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025.

  De nordiske landene Finland, Sverige, Danmark og Norge skal felles søke om å få arrangere mesterskapet. Oslos byråd har satt av 26 millioner kroner i støtte til å gjøre byen og Ullevaal stadion til en av hovedaktørene i sluttspillet.

  I første omgang foreslår de at Norges Fotballforbund får 24 millioner for at Oslo skal være en del av Nordens vertskap. I tillegg skal 2 millioner gå til kommunens egne utgifter i forbindelse med mesterskapet. (NTB)

  Oslo Kommune støtter NFF søknad om å arrangere fotball-EM for kvinner i 2025.
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • VG: Halvparten av nordmenn vil ha vinter-OL

  Annenhver nordmann mener at Norge bør søke om å få arrangere vinter-OL i 2030, ifølge en fersk spørreundersøkelse. Bare 27 prosent er negativt innstilt.

  – Det er en utvikling i tallene siden forrige gang man hadde en slik prosess. Det er hyggelig og positivt, sier styremedlem Kristin Kloster Aasen i IOC til VG.

  I den landsdekkende spørreundersøkelsen, som er gjennomført av Respons på vegne av VG, sier 49 prosent at de er positive til en norsk søknad om å få arrangere vinter-OL i 2030. 27 prosent oppgir at de er negativt innstilt, mens 23 prosent av de spurte svarer «vet ikke». (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Langrenn, 30 km fristil for kvinner
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste