Vålerenga-profilen Mimmi Löfwenius ville ikke la seg intervjue etter gårsdagens kamp mot gamleklubben LSK. Torsdag forklarer hun seg om det mye omtalte slengkysset.

– Fotball er bare masse, masse følelser. Han om noen burde takle det som har vært i toppfotballen selv og så burde han kanskje lære seg å telle, sier Löfwenius til NRK dagen derpå.

Mimmi Löfwenius sikter til den tidligere Ajax- og Norge-profilen André Bergdølmo som tok over treneransvaret for LSK Kvinner før årets sesong.

André Bergdølmo

TRENER: André Bergdølmo.

Löfwenius og Bergdølmo var på alles lepper etter rivaloppgjøret mellom LSK og VIF, der den svenske profilen sendte et slengkyss i retning LSK-benken mot slutten av oppgjøret.

Etter kampen uttalte Bergdølmo til NRK at slengkysset fra Löfwenius var rettet mot ham. Han mente også at han hadde fått tre slengkyss i sin retning.

– Var kysset rettet mot han?

– Ja, det var vel mot benken der, regner jeg med, svarer Löfwenius.

– Mot benken eller Bergdølmo?

– Det skjedde i kampens hete. Jeg legger ikke så stor vekt på det.

Mimmi Löfwenius

SNAKKER UT: Mimmi Löfwenius lot seg i dag intervjue om den mye omtalte feiringen i går.

– Du virker irritert på gamleklubben, LSK. Hvorfor det?

– Det her er toppoppgjør. Og så er det Lillestrøm og Vålerenga-oppgjør. Jeg er bare sykt stolt over å spille i Vålerenga. Jeg var stolt over å spille i Lillestrøm. Nå er det Vålerenga som gjelder, sier den svenske toppseriespilleren og tar seg til hjertet.

Feiret med VIF-logoen

Den svenske profilen kom i fokus tidlig i kampen, da hun etter 36 minutter sørget for at hjemmelaget gikk opp til 2–0. Scoringen feiret hun med å ta tak i Vålerenga-logoen og holde den opp, mens hun stirret ut mot sidelinjen.

– Takk for sist til sine gamle lagvenninner, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes.

– Mimmi Löfwenius scorer mot LSK, og alt annet enn noen dempet feiring, skrev fotballkommentator Kasper Wikestad på X (tidligere Twitter).

Vålerenga så svært lenge ut til å ta en viktig 2-1-seier, men fire minutter på overtid utlignet Thea Kyvåg med et utsøkt skudd med utsiden av foten.

FEIRINGER: Mimmi Löfwenius feiret med å dra opp Vålerenga-logoen i onsdagens kamp (til venstre). I sommer feiret hun ivrig da hun scoret mot nettopp Vålerenga (til høyre).

Slengkyss ut mot benken

Scoringen kom etter at et frispark fra midtbanen ble slått opp i Vålerengas 16-meter.

Frisparket ble forårsaket av Löfwenius. I den situasjonen fikk også svensken gult kort og sendte et slengkyss ut mot benken.

Om feiringen til Löfwenius sa Bergdølmo:

– Jeg så at hun gjorde det, men jeg gadd ikke bemerke det.

– Det kommer et slengkyss etter at hun får det gule kortet. Får du med deg det?

– Det var rettet mot meg. Hun slapp ikke blikket mitt og kysset slengkyss tre ganger. Det ignorerte jeg.

– Gjør du noe til henne som fremprovoserer det?

– Absolutt ikke.

TO ÅR SIDEN: Löfwenius som LSK-spiller i duell mot Catherine Bott. Löfwenius scoret i kampen, men LSK tapte den gang 1–2.

Kritisk mot LSK etter sykehusinnleggelse

Mimmi Löfwenius nekter for at hun i dag har noe uoppgjort mot sin tidligere klubb. I vår kritiserte hun LSK i VG etter og fått punktert lungen under behandling på treningsleir i Marbella.

– Det er historie. Nå er jeg på et sted der ting blir håndtert profesjonelt, svarer hun til NRK.

Hun forklarer at hun elsket å spille for Lillestrøm, men at det nå er et avsluttet kapittel. På spørsmål om hvorfor hun feiret målet med å løfte opp VIF-logoen svarer hun:

– Man må alltid feire når man scorer mål.

– Liker du å provosere?

– Det er på fotballbanen og det bare skjer. Fotball er fotball. Og fotball er følelser.

Se alle scoringene fra det dramatiske oppgjøret her:

Det endte uavgjort i kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm kvinner.

Over 100 kamper for LSK og Lyn

Mimmi Löfwenius har vært en nøkkelspiller for både LSK Kvinner og Lyn siden hun først kom til Norge i 2014.

Den svenske angrepsspilleren har scoret mot Vålerenga for begge de to nevnte lagene, men i sommer signerte hun en kontrakt med Vålerenga.

Det var bare noen uker etter at hun scoret ett av LSKs to mål i 2-0-seieren mot Vålerenga 30. juni, Vålerengas eneste tap i Toppserien denne sesongen.

I forbindelse med LSKs seier poserte hun også med en T-skjorte med påskriften «Hater Enga».

Men så signerte hun for Vålerenga, en overgang som VIF-profil Olaug Tvedten overfor TV 2 omtalte som «den største plot twisten i Toppserien».

– En «no-brainer», sa Löfwenius selv etter overgangen.

Ett poeng bak Rosenborg

Etter overgangen har svensken blitt en nøkkelspiller for Vålerenga, noe hun igjen viste onsdag.

Etter at Olaug Tvedten sendte Vålerenga i ledelsen etter et snaut kvarter, var det Löfwenius som havnet i fokus ti minutter før pause. 29-åringen gikk på et perfekt timet løp i bakrom og selv om hun trengte to sjanser mot LSK-keeper Cecilie Fiskerstrand, fikk hun ballen i mål.

Lillestrøm reduserte med Emma Stølen Godø etter et hjørnespark tidlig i andre omgang, og kampen bølget frem og tilbake resten av omgangen.

Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner

JUBEL: LSK-spillerne etter utligningen til Thea Kyvåg (høyre).

Helt på tampen kom også utligningen for Thea Kyvåg og LSK Kvinner, som gjør at de fremdeles har litt heng i gullkampen.

– Det smakte utrolig godt. Jeg skulle gjerne hatt tre poeng, men ett er bedre enn null, sier målscorer Kyvåg til NRK.

Rosenborg topper tabellen etter 20 av 27 runder, ett poeng foran Vålerenga og seks poeng foran LSK Kvinner.

Gullkampen kan fort leve helt inn i siste runde. Da skal Vålerenga ta turen til Trondheim for å møte Rosenborg.

Scorer fra egen banehalvdel (!) 00:28

Emil Ødegaard ligger nede

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

• Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

Hugo Vetlesen
  • Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.

Viking
  • PSG ble seriemester uten å spille – Monaco-tap sørget for titteljubel

Paris Saint-Germain kunne søndag juble for sitt tolvte seriegull og sitt tredje strake. Tittelen ble sikret etter Monacos 2-3-tap mot Lyon.

Premissene før søndagens duell i Lyon var klare. Monaco måtte vinne for å forlenge håpet om å ta igjen PSG på tabelltopp.

Det greide de ikke, og dermed er PSG seriemestere igjen. PSG kunne selv sikre seriegullet lørdag, men 3-3 mot Le Havre førte til at de måtte vente til søndag.

PSG har vunnet ligaen seks av sju siste årene. Lille i 2021/22 var unntaket. Ingen har flere ligatitler enn PSG, der Marseille og Saint-Étienne er nærmest med sine ti.

Mye av æren for PSGs seriegull skal gullkalven Kylian Mbappé ha. Spissen har scoret 26 mål, noe som er ni flere enn Lille-spiller Jonathan David. (NTB)