Hopp til innhold

Rekdal etter spinnvill kamp: – I morgen tar jeg ut pensjonen min

Rosenborg-midtstopper Sam Rogers forbløffet både seg selv og tilskuerne da han scoret hat trick og reddet tre poeng. Men etter kampen var trener Kjetil Rekdal alt annet enn fornøyd.

Sam Rogers og Kjetil Rekdal

HAT TRICK: Midtstopper Sam Rogers og Per Ciljan Skjelbred kunne juble for tre poeng mot Jerv. Kjetil Rekdal var imidlertid ikke fornøyd med lagets prestasjon.

Foto: NTB

I dag ble jeg ti år eldre. I morgen skal jeg ta ut pensjonen min, sier Kjetil Rekdal med glimt i øyet til NRK.

Han beskriver kampen som endte med 3-2-seier over Jerv som «helt sinnssvak». Rekdal mener at hans elleve utvalgte burde ha utnyttet sjansene sine bedre. Samtidig var han mektig oppgitt over «rufsete forsvarsspill».

Jeg gikk fra 53 år til 63 år i dag. Det er helt forferdelig, sier Rosenborg-treneren og legger til:

Vi vinner fult fortjent, men vi gjør det så komplisert. Og slurvete.

Eliteserien 2022: Rosenborg - Jerv.

HAT TRICK: Sam Rogers.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Måpte av egen prestasjon

Det var en usannsynlig helt som reddet Rekdal denne julikvelden. Midtstopperen Sam Rogers var på rett sted til rett tid på tre hjørnespark og fikset karriens første hat trick.

Og det var ikke bare tilskuerne på Lerkendal ble overrasket over det de så. Da den unge amerikanske forsvareren satte inn sin tredje scoring for dagen, sto han med åpen munn og måpte mens lagkompisene kastet seg rundt halsen hans.

Rogers står nå med fire mål i Eliteserien denne sesongen.

Jeg har aldri før scoret mer enn to mål i en sesong. Dette laget kommer til mange sjanser – spesielt på dødballer. Og med min høyde, bør det være en av mine styrker. Det har også treneren sagt til meg flere ganger. Defensivt er jeg god i luften, men jeg må også bruke det offensivt. I dag klarte jeg det, sier Rogers til NRK.

Eliteserien 2022: Rosenborg - Jerv.

SKJØNTE INGENTING: Sam Rodgers skjønte ikke helt hva som skjedde da han plutselig ble tremålsscorer.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Rekdal forteller at han tok en prat med midtstopperen i pausen.

Jeg sa: «I dag er det mulig å score tre». Og det gjorde han, sier Rekdal.

Med søndagens 3-2-seier tok Rosenborg sin andre strake seier på hjemmebane. Det har ikke skjedd siden september 2021. Trønderne klatrer dermed opp til en femteplass på tabellen – ni poeng bak serieleder Molde.

Rogers på godt og vondt

Rekdal fikk se en Rogers som var toneangivende både på godt og vondt mot Jerv.

Etter at hjemmelaget havnet under etter drøye kvarteret, opptrådte amerikaneren som luftens baron da han stanget inn utligningen på Lerkendal etter 20 minutter. Hans andre scoring var av det vesentlig enklere slaget da han pirket inn 2–1 på bakerste stolpe like etter pause.

Etter 62 minutter var hat tricket et faktum da han møtte Carlo Holses hjørnespark på første stolpe og headet inn 3–1 på Lerkendal.

Eliteserien 2022: Rosenborg - Jerv.

SCORET TO: Jerv scoret to på Lerkendal, men klarte likevel ikke hindre Rosenborg i å vinne.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Lagde straffespark

Amerikaneren var imidlertid ikke ferdig etter tre scoringer, og med litt under 20 minutter igjen laget han straffespark til gjestene fra Grimstad. Willis Furtado blåste liv i kampen da han ekspederte straffen trygt i mål.

Flere mål det ikke på Lerkendal, og Rosenborg kunne til slutt juble for tre meget viktige poeng.

Neste kamp ut for Kjetil Rekdals menn er Aalesund borte neste søndag, mens Arne Sandstø og Jerv tar imot Sandefjord førstkommende lørdag.

Siste nytt

 • Solbakken gjør én endring på laget

  Landslagssjef Ståle Solbakken har funnet plass til Ola Solbakken på bekostning av Sander Berge til oppgjøret mot Georiga. Dermed er det én endring fra laget som tapte 3–0 for Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Ola Solbakken, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Ola Solbakken
  Foto: Fredrik Varfjell
 • Nye IOC-anbefalinger – dårlig nytt for Bolsjunov

  IOC-president Thomas Bach sier tirsdag at IOC står fast ved fordømmelsen og utestengelsen av Russland og Belarus, men organisasjonen har ennå ikke vurdert hvorvidt russiske og belarusiske utøvere skal få delta under nøytralt flagg i OL i 2024.

  Forutsetningene for å slippe til russiske utøvere er følgende, ifølge en pressemelding sendt ut fra IOC:

  * Utøverne må konkurrere som nøytrale.
  * Ingen får delta som lag.
  * Utøvere som støtter Russlands krig er ikke velkommen.
  * Utøvere som er en del av hæren, får ikke delta.

  Flere russiske utøvere er tilknyttet hæren, deriblant Aleksandr Bosljunov. Langrennsstjernen har tittelen kaptein i Putins hær.

  – IOC skal diskutere dette når tiden er inne, uavhengig av om de (utøverne) har kvalifisert seg for OL gjennom kravene i deres enkelte internasjonale forbund, sa Bach på en pressekonferanse.

  – IOC føler dypt med det ukrainske folk og det ukrainske olympiske miljøet. Smerten og lidelsen er forbi fatteevne, uttalte IOC-presidenten.

  Thomas Bach
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Vipers må kutte i spillerstallen etter millionunderskudd

  Håndballklubben Vipers har hatt flere sesonger med et positivt resultat, men gikk med underskudd i fjor, skriver Fædrelandsvennen.

  – Isolert sett er jeg ikke fornøyd med et underskudd, men det var budsjettert slik at vi visste i hele 2022 at det gikk mot et underskudd. Det ble noe større enn budsjett på grunn av høyere lønnskostnader og reisekostnader spesielt til Champions League, sier styreleder Rune Nomeland i Våg HK til Fædrelandsvennen. (NTB)

  Vipers-seriegull
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste