Hopp til innhold

Rekdal etter spinnvill kamp: – I morgen tar jeg ut pensjonen min

Rosenborg-midtstopper Sam Rogers forbløffet både seg selv og tilskuerne da han scoret hat trick og reddet tre poeng. Men etter kampen var trener Kjetil Rekdal alt annet enn fornøyd.

Sam Rogers og Kjetil Rekdal

HAT TRICK: Midtstopper Sam Rogers og Per Ciljan Skjelbred kunne juble for tre poeng mot Jerv. Kjetil Rekdal var imidlertid ikke fornøyd med lagets prestasjon.

Foto: NTB

I dag ble jeg ti år eldre. I morgen skal jeg ta ut pensjonen min, sier Kjetil Rekdal med glimt i øyet til NRK.

Han beskriver kampen som endte med 3-2-seier over Jerv som «helt sinnssvak». Rekdal mener at hans elleve utvalgte burde ha utnyttet sjansene sine bedre. Samtidig var han mektig oppgitt over «rufsete forsvarsspill».

Jeg gikk fra 53 år til 63 år i dag. Det er helt forferdelig, sier Rosenborg-treneren og legger til:

Vi vinner fult fortjent, men vi gjør det så komplisert. Og slurvete.

Eliteserien 2022: Rosenborg - Jerv.

HAT TRICK: Sam Rogers.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Måpte av egen prestasjon

Det var en usannsynlig helt som reddet Rekdal denne julikvelden. Midtstopperen Sam Rogers var på rett sted til rett tid på tre hjørnespark og fikset karriens første hat trick.

Og det var ikke bare tilskuerne på Lerkendal ble overrasket over det de så. Da den unge amerikanske forsvareren satte inn sin tredje scoring for dagen, sto han med åpen munn og måpte mens lagkompisene kastet seg rundt halsen hans.

Rogers står nå med fire mål i Eliteserien denne sesongen.

Jeg har aldri før scoret mer enn to mål i en sesong. Dette laget kommer til mange sjanser – spesielt på dødballer. Og med min høyde, bør det være en av mine styrker. Det har også treneren sagt til meg flere ganger. Defensivt er jeg god i luften, men jeg må også bruke det offensivt. I dag klarte jeg det, sier Rogers til NRK.

Eliteserien 2022: Rosenborg - Jerv.

SKJØNTE INGENTING: Sam Rodgers skjønte ikke helt hva som skjedde da han plutselig ble tremålsscorer.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Rekdal forteller at han tok en prat med midtstopperen i pausen.

Jeg sa: «I dag er det mulig å score tre». Og det gjorde han, sier Rekdal.

Med søndagens 3-2-seier tok Rosenborg sin andre strake seier på hjemmebane. Det har ikke skjedd siden september 2021. Trønderne klatrer dermed opp til en femteplass på tabellen – ni poeng bak serieleder Molde.

Rogers på godt og vondt

Rekdal fikk se en Rogers som var toneangivende både på godt og vondt mot Jerv.

Etter at hjemmelaget havnet under etter drøye kvarteret, opptrådte amerikaneren som luftens baron da han stanget inn utligningen på Lerkendal etter 20 minutter. Hans andre scoring var av det vesentlig enklere slaget da han pirket inn 2–1 på bakerste stolpe like etter pause.

Etter 62 minutter var hat tricket et faktum da han møtte Carlo Holses hjørnespark på første stolpe og headet inn 3–1 på Lerkendal.

Eliteserien 2022: Rosenborg - Jerv.

SCORET TO: Jerv scoret to på Lerkendal, men klarte likevel ikke hindre Rosenborg i å vinne.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Lagde straffespark

Amerikaneren var imidlertid ikke ferdig etter tre scoringer, og med litt under 20 minutter igjen laget han straffespark til gjestene fra Grimstad. Willis Furtado blåste liv i kampen da han ekspederte straffen trygt i mål.

Flere mål det ikke på Lerkendal, og Rosenborg kunne til slutt juble for tre meget viktige poeng.

Neste kamp ut for Kjetil Rekdals menn er Aalesund borte neste søndag, mens Arne Sandstø og Jerv tar imot Sandefjord førstkommende lørdag.

Siste nytt

 • Hauger på pallen i Monaco

  Dennis Hauger startet Grand Prix-helgen i Monaco med pallplass i sprintløpet. Det er 21-åringens fjerde pallplass i 2024. I sammendraget står han med seks poeng.

  Hauger startet i tredje startspor og hadde en udramatisk dag på den berømte banen i Monacos gater. (NRK/NTB)

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Sørloth jaktet toppscorertittel – Ut med skade

  Alexander Sørloth jaktet toppscorertittelen i Spania, men måtte gå av banen etter bare 13 minutter med skade i kampen mellom Osasuna og Villareal.

  – Veldig trist dette. Hadde mulighet til å bli historisk toppscorer i La Liga, sier TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

  Sørloth avsluttet fra spiss vinkel og tok seg til baksiden av låret da skaden oppstod. Han la seg ned inne i 16-meteren. Og han så ikke optimistisk da han gikk langs sidelinjen.

  – Det som skulle bli en minnerik dag med positivt fortegn, kan i stedet bli husket som den dagen det ikke skulle gå, utbrøt Bø Tosterud.

  Sørloth lå på førsteplass på toppscorerlisten i La Liga før siste serierunde. Men fredag satte Gironas Artem Dovbyk press på Sørloth da han scoret tre mål i 7–0 seieren mot Granada.

  Deretter viste det seg at Sørloth måtte bytte på grunn av saden. Han gikk umiddelbart mot garderoben.

  For en trist måte å avslutte en fantastisk sesong på, skriver mangeårig La Liga-journalist Sid Lowe på X.

  Kampen pågår fortsatt og stillingen er 1–0 til Osasuna.

  Dermed liger det an til at Dovbyk blir toppscorer i spansk La Liga, før Jude Bellingham og Real Madrid avslutter sesongen lørdag kveld. Det hører med til sjeldenhetene at spillere som ikke spiller for Real Madrid eller Barcelona blir toppscorere i Spania.

 • Ruud til finale – spilles om noen timer

  Casper Ruud vant semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève etter en spesiell kamp i Sveits mot italienske Flavio Cobolli. Dermed er han klar for finalen, som spilles senere i dag.

  – Det var veldig vanskelig. Jeg var et poeng fra å tape, sier Ruud til arrangøren rett etter kampen.

  Han mente seieren var bra for selvtilliten og så frem mot finalen om noen timer.

  – Jeg skal bare ta en dusj, slappe av og ta en lunsj, så skal jeg varme opp til kampen. sier Ruud.

  Dermed er situasjonen at dobbeltkampen lørdag spilles dagen før French Open, også kjent som Roland Garros, drar i gang søndag.

  Og det skjer etter at han har vært gjennom flere tøffe kamper i turneringen. Også semifinalen ble et tøft oppgjør.

  I første sett tapte nordmannen 1-6, før han slo kraftig tilbake med 6–1 i andre sett. I tredje sett var spillerne langt jevnere. Til slutt gikk Ruud seirende ut etter tiebreak (7–4) i det avgjørende settet.

  Det var uvær fredag kveld som førte at Ruud nå ender opp med to kamper på samme dag, dagen før turneringen som er årets høydepunkt for Ruud spilles i gang.

  Semifinalen vekslet fra direkte svakt spill til meget sterk tennis av Ruud.

  – Comebacket viser at det ikke er noe styrt exit fra Casper hvor han ikke vil prioritere turneringen. Han vil vinne, påpekte TV 2s kommentator Sverre Krogh Sundbø underveis i tredje sett da kampen vippet.

  Til slutt dro Ruud i land seieren.

  Krogh Sundbø påpekte tidlig i kampen den utfordrende situasjonen med en potensiell dobbeltkamp, dagen før starten på årets høydepunkt for Ruud. To år på rad har Ruud gått til finalen i Paris.

  Det er ennå ikke klart om Ruud må spille sin 1. rundekamp søndag mandag eller tirsdag.

  Men Krogh Sundbø påpekte at arrangøren av French Open ofte ikke tar hensyn til at spillere har vært gjennom tøffe kamper rett i forkant av deres turnering, når de setter opp tidsskjemaet.

  Casper Ruud semi Genevé
  Foto: Martial Trezzini / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal