Phelps etter fyllekjøring: – Beklager at jeg har skuffet

Michael Phelps ble arrestert av politiet med dobbel så høy promille som lovlig. Nå beklager han.

SPO-SWI-2014-PHILLIPS-66-NATIONAL-CHAMPIONSHIPS

Michael Phelps under et svømmestevne tidligere i år.

Foto: Harry How / Afp

– Jeg forstår følgene for mine handlinger og tar det fulle ansvaret. Jeg vet at disse ordene kanskje ikke betyr så mye akkurat nå, men jeg beklager overfor alle jeg har skuffet, sier Michael Phelps (29) i en pressemelding.

Det var natt til tirsdag at OL-stjerna ble stoppet i sin hvite Land Rover. Høy fart var årsaken til at Baltimore-politiet vinket Phelps til side, men etter at bilen var parkert fattet de også mistanke om promillekjøring.

Det avr nettstedet TMZ som først meldte om fyllekjøringen, og kilder de har snakket med forteller at 29-åringen hadde dobbel så høy promille som lovlig.

Innrømmer promillekjøringen

Politiet i Maryland bekrefter til avisen The Washington Post at Phelps ble stoppet på motorveien med en fart på 135 kilometer i 70-sonen. Svømmeren bestod ikke promilletester på stedet og ble derfor tatt med inn til stasjonen.

På morgenkvisten tirsdag ble Phelps løslatt.

Tirsdag kveld norsk tid sendte Phelps ut en pressemelding.

– Tidligere denne morgenen ble jeg arrestert og siktet for kjøring i beruset tilstand, råkjøring, og for å ha krysset sperrelinjen en rekke ganger, sier Phelps.

Tatt for andre gang

Det er ikke første gang den amerikanske svømmestjerna blir tatt for promillekjøring. Tilbake i 2004 ble også Phelps stoppet av politiet med alkohol i blodet.

I tillegg til promillekjøringene har svømmestjerna også skapt kontroverser med sin cannabis-bruk. I 2009 gikk han offentlig ut og beklaget etter at bilder av svømmestjerna som røyket cannabis dukket opp i media.

Svømmestjerna la opprinnelig opp etter OL i London for to år siden, men gjorde comeback tidligere i år. Under sommerens USA-mesterskap ble det kun en sølvmedalje på Phelps som skuffet på flere distanser.

Etter mesterskapet uttalte han til amerikanske medier at han skulle legge seg i hardtrening. Michael Phelps er med sine 18 OL-gull den mest vinnende olympier. Nå satser han for fult mot OL i Rio i 2016.

Siste nytt

 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

 • Kasper forsvarer valget av Pattaya

  FIS-president Gian-Franco Kasper (75) forsvarer beslutningen om at Det internasjonale skiforbundets kongress legges til Thailand. Norges Skiforbund ønsket at FIS-kongressen i 2020 ikke skulle arrangeres i Pattaya.

  – Pattaya er ikke bare sexindustri. Etter det jeg vet, er det en by med fasiliteter for å avholde store kongresser. Byen har også den luksusen vi trenger for våre delegater, sa FIS-president Kasper på en pressekonferanse i Seefeld.

  Kasper
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal