Hopp til innhold

Messis Miami til cupfinalen etter straffesparkkonkurranse mot Cincinnati

Lionel Messi var blant de sentrale spillerne da Inter Miami slo Cincinnati på straffer og tok seg til den amerikanske cupfinalen i fotball, skriver NTB.

De rosakledde hadde kontroll i kampens første kvarter, men så sendte Luciano Acosta hjemmelaget Cincinnati i ledelsen.

Like etter hvilen doblet vertene ledelsen på en kontring. Like utenfor 16-meteren dunket Brandon Vazquez ballen i mål, etter en langpasning fra Santiago Arias.

Det måtte litt Messi-magi til for å snu kampen. Etter et målgivende frispark fra argentineren reduserte Leonardo Campana til 2–1 for gjestene.

På overtiden serverte Lionel Messi på ny Campana som utlignet til 2–2.

Semifinalen gikk til ekstraomganger, hvor begge lagene scoret, og det hele måtte avgjøres på straffer.

De åtte første straffene gikk i mål, men da Inter Miamis målvakt lett reddet Nick Hagglunds straffe, avgjorde 18-årige Benjamin Cremaschi kampen for Miami.

I cupfinalen møter Miami vinneren av kampen mellom Houston Dynamo og Real Salt Lake.

inter miami lionel messi
Foto: AP

Siste nytt

  • Får 20 millioner kroner for å arrangere VM i gatefotball

    Frelsesarmeens Rusomsorg får 20 millioner kroner for å arrangere VM i gatefotball i 2025. Nyheten kommer på samme dag som fotball-EM sparkes i gang i Tyskland.

    Nyheten kom i forbindelse med at landslaget i gatefotball er samlet i Oslo. Til stede var også Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Lubna Jaffery (Ap) som sto for overraskelsen.

    – Frelsesarmeen har hatt et ønske om å arrangere verdensmesterskapet i gatefotball i Oslo neste år. For å gjøre det trengte Frelsesarmeen 20 millioner kroner. Det har regjeringen besluttet at vi ønsker å bidra til, sier Jaffery til NRK og fortsetter:

    – Det er fordi dette handler om fotball og også om så mye mer. Det handler om idrettsglede og fellesskap. Og også det å gi mennesker, som folk kanskje vanligvis ikke har troen på, at de også kan være med og oppleve mestring.

    Overraskelsen ble sluppet hos Frelsesarmeen på Sagene i Oslo fredag.

    – Det kommer til å bli en folkefest i Oslo neste år. De skal kjempe for landet og for verdighet, sier Vedum til NRK.

    Norge får VM i gatefotball i 2025
    Foto: Anna Stensrud / NRK
  • EM-feberen i Danmark skaper kilometerlange køer

    Fotball-EM starter fredag og det kan også merkes ved flere dansk-tyske grenseoverganger.

    For fredag har det oppstått en fire kilometer lang kø på motorveien fra Sønderjyske i retning den tyske grensen, skriver danske B.T.

    Årsaken skal blant annet være at flere dansker er på vei sørover til kampen mot Slovenia på søndag og at det er innført strengere grensekontroller i forbindelse med mesterskapet. Bilistene på strekningen må vente forsinkelser opp mot 30 minutter.

    5YC5kEq4jrg
    Foto: Afp
  • Bare lettøl på Englands EM-åpning

    Politiet i Gelsenkirchen tar øl-grep for å unngå bråk i EM-kampen mellom England og Serbia søndag.

    De to lagenes tilhengere får kun kjøpe lettøl med alkoholprosent på 2,5 på stadion. Dessuten får hver person kun kjøpe to enheter om gangen, opplyser en talskvinne for det lokale politiet.

    Avgjørelsen er tatt av sikkerhetshensyn. I tillegg sier talskvinnen at man går for lettøl i stedet for «normalt» øl med styrke på mellom 4 og 5 prosent alkohol «fordi britene er vant til det».

    Tyske myndigheter har gjort omfattende forberedelser for å håndtere potensielle hooligans under sommerens fotball-EM. Blant annet har de invitert offentlig ansatte fra alle deltakerlandene til å være med på å overvåke situasjonen rundt de ulike arenaene.

    Storbritannias regjering har opplyst at over 1600 fotballfans fra England og Wales er nektet innreise til Tyskland fordi de har vært involvert i tidligere stadionbråk.

    I EM i 2016 barket engelske supportere sammen med Russland-fans foran en kamp mellom lagene i Marseille.

    England og Serbia spiller i EM-gruppe C, der også Danmark og Slovenia er med.

    (©NTB)

    Mack utepils i oslo
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal