Hopp til innhold

Messi ut mot motstander i sjeldent Argentina-tap: – Må lære seg å respektere de eldre

Etter 14 seirer på rad i kjølvannet av det overraskende 1-2-tapet mot Saudi-Arabia i fotball-VM for ett år siden, ble det et 0-2 tap for Argentina hjemme mot Uruguay natt til fredag,

Ronald Araújo scoret kampens første mål like før pause, før Darwin Núñez punkterte kampen på en kontring i kampens 87. minutt.

I etterkant var det en episode midtveis i den første omgangen som fikk mye oppmerksomhet.

Uruguays Manuel Ugarte felte Lionel Messi rundt 20 meter fra mål og etterpå strømmet det til spillere fra begge lag. Da kom også Argentinas Rodrigo De Paul til, som tidligere har blitt kalt «Messis livvakt».

TV-kameraene fanget opp at Ugarte gjorde en obskøn gest i retning De Paul, som har fått stor oppmerksomhet på sosiale medier.

Da Messi etter kampen ifølge VG ble bedt om å kommentere hendelsen, svarte han:

– Jeg foretrekker å ikke si hva jeg mener om dette, men denne unggutten må lære seg å respektere de eldre.

Argentina topper den søramerikanske VM-kvalifiseringen med tolv poeng etter fem kamper, to poeng foran Uruguay.

Messi Ugarte
Foto: LUIS ROBAYO / AFP

Siste nytt

 • Aston Villa melder om milliardunderskudd

  Aston Villa gikk med et kjempeunderskudd i 2022/23-sesongen. Premier League-klubben hevder likevel den holder seg innenfor reglementet.

  Regnskapet er basert på tall fram til 31. mai 2023, altså ved fjorårets sesongslutt. Sesongen var en stor suksess for Birmingham-klubben som endte på sjuendeplass i ligaen og med det kvalifiserte seg til spill i den europeiske conferenceligaen.

  Everton og Nottingham Forest ble nylig felt av Premier Leagues økonomiske regelverk (PSR). Reglementet tillater underskudd på 105 millioner pund, tilsvarende drøye 1,4 milliarder norske kroner, over en treårsperiode.

  Aston Villas underskudd endte på 119 millioner pund, tilsvarende rundt 1,5 milliarder kroner. Mye av Aston Villas utgifter har samtidig kommet i form av infrastruktur i klubben, blant annet i kvinnelaget og juniorakademiet. Disse kan trekkes fra PSR-tallene.

  Everton fikk nylig sin historisk høye poengstraff på ti poeng redusert til seks, men står fortsatt i fare for ytterligere sanksjoner senere. Det samme gjør Nottingham Forest.

  (©NTB)

  aston villa
  Foto: AP
 • Nye anklager mot omstridt motorsport-topp – skal ha forsøkt å hindre Formel 1-løp i Las Vegas

  Mohammed Ben Sulayem, den mektige presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA), skal ha bedt Formel 1-inspektører om ikke å godkjenne Las Vegas-banen foran VM-løpene i fjor høst, melder BBC.

  Påstanden er den siste i en rekke anklager mot den øverste lederen i FIA, som blant annet organiserer Formel 1.

  BBC viser til en rapport som ble sendt fra en FIA-leder til forbundets etiske komité.

  Anklagen er lekket fra den samme varsleren som kom med opplysningen om at Ben Sulayem skal ha omgjort en tidsstraff mot Fernando Alonso i Saudi-Arabia i fjor. Sistnevnte forhold er FIA-presidenten allerede under etterforskning internt for.

  Ifølge varsleren ble baneinspektørene bedt av Ben Sulayem om å finne en måte for å sørge for at banen i Las Vegas ikke ble sikkerhetsmessig godkjent.

  En talsmann for FIA sier til BBC at Las Vegas-banen ble godkjent i henhold til forbundets krav, men påpeker at det var en forsinkelse i inspeksjonen på grunn av pågående byggearbeider.

  Det kommer ikke fram hvorfor Ben Sulayem skal ha ønsket at banen i Las Vegas ikke skulle bli VM-godkjent. Løpet ble uansett arrangert, og Red Bull-stjernen Max Verstappen vant foran Charles Leclerc og Sergio Pérez.

  Formel 1-sesongen startet i Bahrain sist helg, og neste løp kjøres i Saudi-Arabia kommende helg.

  (©NTB)

  Mohammed Ben Sulayem og Verstappen
  Foto: Reuters
 • Haaland åpnet opp om «tøff» periode: – Plutselig vet du ikke hva du skal gjøre

  Erling Braut Haaland har ikke for vane å stille på pressekonferanser for Manchester City.

  Tirsdag gjorde nordmannen en sjelden opptreden foran pressen i forkant av Citys møte med FC København onsdag.Der kom det mange spørsmål rundt jærbuens form, og den store sjansen han bommet på i Manchester-derbyet i forrige kamp.

  – Jeg kommer til å bomme på store muligheter i framtiden og folk kommer til å kritisere meg da. Hva skal jeg gjøre? Jeg må bare fortsette, sier Haaland.

  Stjernespissen snakket åpent om den nylige skadeperioden. Da var den norske landslagsspissen ute i rundt én måneds tid.

  – Det var tøft. Fordi du blir vant til noe, og plutselig vet du ikke hva du skal gjøre. Du må bare fokusere på å trene. Samtidig handler det om å finne det positive i livet. Livet er nydelig og jeg har mange nydelige folk rundt meg som hjelper meg mye, fortsetter Haaland.

  Pep Guardiolas mannskap vant 3–1 i Parken, men spanjolen tar ikke lett på returoppgjøret på Etihad.

  – Dere så hva de gjorde sist. Mot Bayern München, Galatasaray og Manchester United. De er et godt lag, sier Guardiola dagen før kampen.

  UVsHQzhLzOQ
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal