NRK Meny
Normal

Barcelona-gull kan gi Ødegaard sjansen

Mot fjorårets seriemester Atletico Madrid satte Lionel Messi inn målet som ga Barcelona seriemesterskapet. Målet åpner også en ny mulighet for Martin Ødegaard.

SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Atletico Madrid during their Spanish first division soccer match at Vicente Calderon stadium in Madrid

MESTERLIG: Helten ble, som så mange ganger før, Lionel Messi.

Foto: ANDREA COMAS / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Barcelona klarte brasene, tok seieren de trengte og kunne juble for sitt 23. seriegull i historien.

Ødegaard

FÅR HAN SJANSEN? Martin Ødegaard håper å få en mulighet på førstelaget i Real Madrids siste seriekamp.

Foto: EFE / NTB scanpix

At Barcelona sikret seriegullet allerede nå åpner også en mulighet for en viss 16 år gammel nordmann i Real Madrid.

Real Madrid spiller hjemme mot Getafe i sin siste seriekamp, og med mange skader og lite å spille for, spekuleres det i at flere spillere fra Castilla-troppen får sjansen til å vise seg fram for publikummet på Santiago Bernabeu.

Vil gi de unge karameller

– Real Madrid og Barcelona har hatt for vane, i siste hjemmekamp, hvis det ikke er noe som står på spill, å gi unge spillere muligheten. For at de skal få en gulrot, en karamell som de kan ha i munnen gjennom sommeren, og tenke at dette har de lyst til å være med på igjen, slår ekspert på spansk fotball, Petter Veland fast i C More-studio etter Barcelona-kampen.

– Jeg vet at de høye herrer i Real Madrid vil at Martin Ødegaard skal få sin debut, men det er Ancelotti som til syvende og sist tar avgjørelsen., sa Veland.

Tøff seier

Barcelona stanget og stanget mot Atletico, og ikke før Cristiano Ronaldo hadde sendt Real Madrid opp i ledelsen mot Espanyol fikk de fart på seg.

Fem minutter etter at Ronaldo hadde kuttet ledelsen til to poeng klarte Messi ved hjelp av et lekkert veggspill å tre seg inn gjennom Atletico-forsvaret, og han hamret ballen ned i hjørnet bak Jan Oblak.

Et øyeblikks magi fra mannen som har herjet denne våren, og som kan ta Barcelona til seier også i mesterligafinalen 6. juni.

Christian Stuani utlignet for Espanyol, men Marcelo og to nye fra Cristiano Ronaldo sørget for seier til Real Madrid også. Portugiseren står nå med 45 seriemål denne sesongen.

Avstanden mellom de to lagene er fire poeng med en kamp igjen å spille, og ligagullet er derfor sikret.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Sundby satser til OL i Beijing

  Til NRK bekrefter Martin Johnsrud Sundby at han fortsetter satsningen til OL i Beijing i 2022.

  – I hodet har jeg planlagt de tre neste sesongene, så da er det klønete å gi seg sesongen før OL, sier Sundby.

  CCOUNTRY-OLY-2018-PYEONGCHANG
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo