Mer penger til touren

Økende TV- og sponsor-interesse gir mer penger til Tour de Ski. Det kan gi større pengepremier.

Lukas Bauer
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Ja, vi ser at touren allerede fenger, sier lederen i langrennskomiteen i det internasjonale skiforbundet, Vegard Ulvang, til NRK.

Nettradio: - Tour-interessen er stor

I år ble det betalt ut 4,85 mill kroner i premier for Tour de Ski. Sammenlagtvinneren alene fikk rundt 730.000 norske kroner.

 

De tre beste i hvert renn, de fem beste i sprintcupen og de ti beste sammenlagt fikk pengepremier i årets tour.

Men hvor mye pengepremiene vil øke neste sesong, vet ikke Ulvang.

- Det vet jeg ikke. Premiene er høye som de er, sier Ulvang.

Siste nytt

 • Ingen debut for Skjelbred

  Per Ciljan Skjelbred er tilbake i trening, men ifølge Adresseavisen går det mot at Rosenborg blir uten 33-åringen i lørdagens hjemmekamp mot Strømsgodset.

  Den tidligere Hertha Berlin-spilleren var bare ti minutter på treningsfeltet på Lerkendal mandag før han gikk i garderoben med sin vonde legg.

  Han trente igjen onsdag, men innrømmet overfor Adresseavisen at lørdagens oppgjør mot Strømsgodset høyst sannsynlig går uten ham.

  Per Ciljan Skjelbred
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • ESPN: Ingen Ryder Cup før 2021

  Viktor Hovland får ikke muligheten til å representere Europa i Ryder Cup i 2020. Turneringen kommer til å bli utsatt i ett år til september 2021, ifølge ESPN.

  Bakgrunnen er koronapandemien, melder ESPN. Den amerikanske TV-kanalen skriver at den offentlige kunngjøringen av utsettelsen vil komme i løpet av onsdagen.

  Viktor Hovland, som er oppe på 42.-plass på verdensrankingen i golf, kunne fort blitt tatt ut til å representere Europa.

  Hovland
  Foto: Carlos Osorio / Carlos Osorio
 • Raja møter idrettstoppane torsdag

  Kulturminister Abid Raja har invitert fotballtoppane og idrettspresidenten til hastemøte om breiddefotballen torsdag ettermiddag. Det opplyser Raja sjølv på twitter i dag.

  Møtet kjem i stand etter at fotballforbundet har lagt sterkt press på ministeren for å få breiddefotballen også for spelarar over 20 år i gang.

  Raja er i Bremanger i Vestland, og vil møte idretten der. Eller ein annan dag om det passar betre, tvitrar ministeren.

  NFF ønskjer opning for full aktivitet i breiddefotballen frå 1. august.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal