NRK Meny
Normal

Gulbrandsen ber svenskene jekke seg ned etter konspirasjonsteori

Norge-veteran Solveig Gulbrandsen fnyser av utspillene til semifinaleklare svensker: – Vi tar Sverige i finalen, sier hun.

Gulbrandsen

Sverige er klare for semifinale i EM - men kom tidligere i uka med kritiske kommentarer om tyskernes innsats mot Norge. Solveig Gulbrandsen stusser over utspillene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Etter den imponerende norske 1-0-seieren mot Tyskland tidligere denne uka antydet flere svenske spillere at tyskerne tapte med vilje, skrev Aftonbladet.

Tyskland

Flere svenske landslagsspillere reagerte på innsatsen til tyskerne it tapet mot Ada Hegerberg og Norge onsdag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
Fiane

Marit Fiane Christensen skjønner ikke kritikken til svenskene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
Josefine2

Josefine Öqvist antyder at Tyskland ikke ga alt i kampen mot Norge.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Uttalelsene fra svenskene får Norge-veteranene Solveig Gulbrandsen (32) og Marit Fiane Christensen (32) til å undre.

– Det er slik at Sverige aldri har vært så veldig begeistret for Norge, og det er de sikkert ikke nå heller. Derfor synes de sikkert det er rart når vi slå Tyskland, sier Christiensen til NRK.no.

– Det er fort gjort å spekulere i sånne ting, det kunne vi begynt å gjøre også. Men det var vi som slo Tyskland, for første gang på veldig, veldig lenge og det tar vi med oss, så får Sverige gjøre hva de vil med det, sier Gulbrandsen.

– Hva tenkte tyskerne på?

Det var opptil flere svenske landslagsspillere som satte spørsmålstegn ved den tyske innsatsen i gruppefinalen mot Norge.

– Da jeg så den tyske landslagssjefens (Silvia Neid) smil etter kampen, var det som om hun syntes at det var bra å tape, sa Josefine Öqvist.

– Jeg aner ikke hvordan tyskerne tenker, men det var litt forbløffende, sa keeper Kristin Hammarström.

– Kanskje det var tyskeres valg å gjøre slik. Om det var slik de tenkte, skal vi vise dem at det var dumt, sa Charlotte Rohlin.

Sverige er klare for semifinale i EM på hjemmebane etter 4-0 mot Island søndag. Svenskene er en het kandidat til EM-gull - men den aller største favoritten er Tyskland som har vunnet gull de siste fem europamesterskapene.

Hele Sverige håpet på en drømmefinale mot Tyskland før gruppespillet var over, men i den siste kampen tapte tyskerne overraskende mot de norske jentene. Det betyr at Sverige heller får tyskerne i semifinalen onsdag. Tyskland vant 1-0 mot Italia i deres kvartfinale søndag.

– Jeg synes det er rart at de heller vil ha oss enn Tyskland i en semifinale. Vi har jo pleid å slå dem ut! Så det var et rart resonnoment, sier Gulbrandsen med et smil om munnen.

Vil slå Sverige i finalen

Norge møter Spania til kvartfinale i Kalmar mandag. Kampen kan du se på NRK1 fra klokka 18.

Etter svenskenes utspill håper de norske landslagsspillerne på en hel-skandinavisk finale.

– Jeg håper at Sverige holder seg så lenge som mulig og gjør det bra, for mesterskapets del. Det har vært et veldig bra mesterskap. Det hadde vært utrolig gøy å møte dem. Hvis vi gjør det, skal vi selvsagt slå dem, sier Gulbrandsen.

– Hadde vært veldig moro å møte Sverige, og enda bedre å slå dem i en finale, sier Christensen.

Norge har vunnet flere viktige sluttspillkamper mot Sverige i de siste mesterskapene. Blant annet i EM-kvartfinalen i 2009 og i semifinalen i 2005.

Fotballjentene har laget denne videoen i forbindelse med fotball-EM i Sverige.

Se den norske EM-sangen her

Siste nytt

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen.

  Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Erlend Laanke Solbu
 • Vedvik under EM-kravet

  Marius Vedvik imponerte med tredjeplass på 10.000 meter i et friidrettsstevne i USA natt til fredag. Gular-utøveren løp under EM-kravet med tiden 28.42,15. EM-kravet er på 28.55,00, melder NTB.

  Marius Vedvik
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag