Mener Hergeirsson ikke kan overse supertalent (19) til EM

Thorir Hergeirsson har som vanlig et luksusproblem når landslagstroppen skal tas ut. Til årets EM tror ekspertene at Vipers-talentet Henny Reistad (19) kan stjele plassen til mer rutinerte spillere.

Henny Reistad

SPENNENDE UTTAK: Vipers-spilleren Henny Reistad kan fort bli en av 16 spillere som blir tatt ut til EM i Frankrike i desember.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– Jeg blir veldig overrasket om hun ikke er med, og plutselig er det noen av de rutinerte som vrakes, sier NRKs håndballekspert Kenneth Gabrielsen.

Han snakker om Henny Reistad – 19-åringen fra Vipers Kristiansand som har imponert stort denne sesongen. Nå kan en EM-billett være like rundt hjørnet for Oslo-jenta.

– Det hun har prestert den første perioden i Vipers har vært stort. Nå får hun frimerke mot et av Europas beste lag i Romania. Og det sier litt om potensialet og ferdighetene hun innehar, sier den tidligere Vipers-treneren.

– Ingen overraskelse

På søndag slo Henny Reistad og Vipers Kristiansand det rumenske storlaget CSM Bucuresti 31–26. På plass var landslagstrener Thorir Hergeirsson, for å få en siste pekepinn før uttaket til EM i Frankrike fra 30. november til 16. desember.

Bruttotroppen på 28 spillere skal kuttes ned til 16, og vanligvis har islendingen en «overraskelse» med seg til mesterskap. I år kan den overraskelsen allerede være avslørt.

– Jeg tror det kan bli litt vanskelig nå, i og med at Henny Reistad har vært så god. Hadde ikke hun vært så dominerende i mesterligaen, ville kanskje hun vært en overraskelse. Nå antar jeg at hun er ganske sikker i en EM-tropp, sier Viasats ekspertkommentator Gunnar Pettersen.

Tror på Vipers-dominans

Kenneth Gabrielsen

NRK-EKSPERT: Kenneth Gabrielsen.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Gabrielsen mener at prestasjonen mot CSM Bucuresti er den beste fra Vipers noen gang. Og at praktkampen kan bikke i Vipers-spillernes favør når troppen tas ut tirsdag.

– Det kan fort bli fire-fem og kanskje seks spillere fra Vipers. I tillegg til Katrine Lunde, som er bankers. Det blir et spennende uttak, sier eksperten.

I tillegg til målvakt Lunde er nevnte Henny Reistad, Emilie Hegh Arntzen, Malin Aune, Linn Jørum Sulland, Silje Waade og Marta Tomac høyaktuelle for troppen, mener Gabrielsen.

– Skuddvillig

Gunnar Pettersen

TRENERLEGENDE: Gunnar Pettersen.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Gunnar Pettersen mener søndagens overbevisende seier er det internasjonale gjennombruddet til Kristiansand-klubben. Viasat-eksperten deler også Gabrielsens vurderinger rundt uttaket, og trekker blant annet frem bakspiller Emilie Hegh Arntzen.

– Hun har vi ventet litt på. Hun gjør kanskje sin beste kamp i Vipers-trøya noen gang, og var veldig skuddvillig, sier han.

På høyrekanten mener Gabrielsen at Malin Aune kjemper en kamp med Danmarks-proffen Marit Røsberg Jacobsen (Esbjerg) om en plass. Også Linn Jørum Sulland og Silje Waade kan fort få en billett til Frankrike.

– Sånn situasjonen er på høyrebacken nå, med Nora Mørk (skade) og Stine Skogrand (gravid) ute, så tror jeg fort begge kan få plass. Waade forsvarsmessig og Sulland angrepsmessig, sier Gabrielsen.

 • NRK har vært i kontakt med Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad som vil vente med å uttale seg til etter tirsdagens uttak.
 • Dette er Norges bruttotropp: Målvakter: Katrine Lunde, Silje Solberg, Emily Stang Sando og Kari Aalvik Grimsbø. Utespillere: Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic, Emilie Hegh Arntzen, Silje Waade, Linn Jørum Sulland, Henny Reistad, Jeanett Kristiansen, Tonje Enkerud, Moa Høgdahl, Emilie Christensen, Helene Fauske, Ingvild Bakkerud, Marta Tomac, Kari Brattset, Heidi Løke, Vilde Ingstad, Vilde Johansen, Sanna Solberg, Camilla Herrem, Thea Mørk, Marit Røsberg Jacobsen, Malin Aune og Maja Jakobsen.

Siste nytt

 • Ighalo-avtale i boks for Solskjær

  Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har fått på plass en forlenget låneavtale for den tidligere Lyn-spissen Odion Ighalo (30), melder klubben på sitt nettsted. Ighalos klubb, Shanghai Shenhua, ønsket først å få ham tilbake til sesongstarten, men nå er klubbene enige om en låneavtale til januar 2021.

  Ighalo
  Foto: Kerstin Joensson / AP
 • Brasiliansk klubb med 16 smittede

  16 av spillerne i fotballklubben Vasco da Gama, som spiller på øverste nivå i Brasil, har testet positivt på koronaviruset. Ifølge Rio de Janeiro-klubben ble rundt 250 personer testet. Tre spillere er allerede friskmeldt, og de øvrige er splittet fra resten av laget, skriver NTB.

  Vasco
  Foto: John Raoux / John Raoux
 • Hamilton ut mot stjernekolleger

  Lewis Hamilton har ofte undret seg over at han er den eneste mørkhudede formel 1-kjøreren. Nå etterlyser verdensmesteren at idretten hans reagerer på hendelsene i USA, skriver NTB. – Det er ikke et eneste tegn fra noen i min idrett, som selvfølgelig også er dominert av hvite mennesker. Jeg en av de få fargede menneskene, men jeg står helt alene, skriver briten i en Instagram-story.

  Hamilton
  Foto: Chuck Burton / Chuck Burton

Sendeplan

Kl. Program Kanal