Kurtovics storlag knust av Vipers: – Det er en parodi hele greia

Vipers' sjokkerte i mesterligaen borte mot Amanda Kurtovics Bucuresti. Fire trenerskifter på halvannet år er en utfordring innrømmer den norske høyrebacken.

Mesterligaen håndball: Vipers Kristiansand - CSM Bucuresti (Romania) (27-29)

PROBLEMER: Amanda Kurtovic spiller for CSM Bucuresti. Mot Vipers ble det bare to scoringer.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

 • CSM Bucuresti – Vipers Kristiansand 26–31 (11–16)

– Det var en gedigen prestasjon mot et stjernespekket lag. Det var høy klasse, sier NRKs håndballekspert Kenneth Gabrielsen om Vipers seier på bortebane i Romania.

For Vipers Kristiansand imponerte virkelig mot Amanda Kurtovics storlag CSM Bucuresti. Til pause ledet det norske laget til Ole Gustav Gjekstad med fem mål. Takket være storspill både i angrep og forsvar, klarte de å beholde femmålsledelsen helt inn.

– Vi visste jo det ville bli en tøff kamp. Vipers har bare vært marginer fra å ha full pott i gruppa. Vi var veldig godt forberedt, og har kartlagt dem grundig i flere dager. Vi var veldig motiverte, sier Kurtovic til NRK.

– Men vi gjennomførte ikke noe av det vi snakket om på forhånd. Vi blir for defensive i forsvar, tar ingen taklinger, og blir skutt i senk på midten. Vi samarbeider dårlig med målvaktene våre i dag også. Det var ingen god kamp defensivt, fortsetter høyrebacken, og skryter av Vipers – som fortjente seieren.

– Det er en gåte

CMS Bucuresti tok seg mesterligaens finalespill «Final Four» forrige sesong, men tapte for Györ i semifinalen. Også sesongen før ble det bronse i den gjeveste håndballturneringen.

I tillegg til den norske landslagsspilleren Kurtovic, har de Cristina Neagu på laget. Bakspilleren som flere ganger er blitt kåret til verdens beste. Mot Vipers scoret hun åtte på 16 forsøk. Resten av stallen er stort sett også stjerner, og rumenerne forsterket nok en gang kraftig før denne sesongen.

– Det er litt en parodi hele greia. Ser man på det laget de har, så er det ikke mange lag som skal hamle opp med dem. De er ikke i nærheten av Vipers med tanke på innsats og entusiasme, så det er en gåte, sier NRKs ekspert.

Mesterligaen håndball: Vipers Kristiansand - CSM Bucuresti (Romania) (27-29)

BORTESEIER: Vipers Kristiansand vant borte mot Bucuresti, etter at de tapte med to mål hjemme mot samme lag for to uker siden.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Åtte trenere sparket

Og klubben forlanger mye av håndballaget sitt. Før sommeren sparket de sin danske trener Helle Tompson. I juli ansatte de Moldes trener, Magnus Johnsson. Bare tre måneder senere fikk også han sparken. Han ble den åttende treneren som ble oppsagt bare siden 2014. Nå leder Dragan Dukic laget.

– Det er vel ikke lenge før det blir et skifte igjen. Lykke til til neste mann som skal inn der, sier Gabrielsen.

Kurtovic signerte for klubben sommeren 2017. Bare siden det har de skiftet trener fire ganger.

– Det er selvfølgelig utfordrende å omstille seg fire ganger på halvannet år. Det er mye som skal endres og nok en ny trenerfilosofi spillerne må rette seg etter, innrømmer Kurtovic.

– Dette er jo veldig ikke-skandinavisk, men nå spiller jeg på lag med jenter som har opplevd dette mange ganger før, som er rutinerte og klarer å holde fokus, legger hun til.

Det gir Kurtovic en trygghet, forklarer hun.

– Jeg synes vi som lag har klart å holde oss fokuserte og profesjonell gjennom en litt utfordrende periode. Nå er det bare å hoppe opp på hesten igjen, og jobbe knallhardt mot neste kamp til helgen, sier landslagsprofilen.

 • Vipers møter Bietigheim om en uke. Bucuresti spiller mot FTC Hungaria.
 • Stillingen i gruppe D:
 • FTC Hungaria – 6 poeng
 • Bucuresti – 4 poeng
 • Vipers – 3 poeng
 • Bietigheim – 3 poeng

Siste nytt

 • Dortmund-trener: – Ikke overrasket

  Dortmund-sjef Lucien Favre møtte pressen i ettermiddag, i forkant av lagets møte med Köln fredag kveld. Han skryter av sin nye elev Erling Braut Haaland (19).

  – Holdningen hans er fantastisk. Han vil bare spille og score mål. Selvfølgelig kan han bli bedre. Han er bare 19 år og vi må være forsiktige.

  – Har presset blitt større etter superdebuten?

  – Du har press overalt i Dortmund, men jeg tror ikke det er noe problem fordi han er konsentrert om fotball og elsker å spille. Uansett om vi møter Augsburg eller noen andre, ønsker han å spille.

  Favre vil ikke oppgi om Haaland får starte kampen mot Köln.

  Erling Braut Haaland scoret hat trick i Borussia Dortmund-debuten.
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • Jansrud raskest på trening

  Kjetil Jansrud var raskest av samtlige under onsdagens utfortrening i Kitzbühel.

  35-åringen klokket inn på 1.56,68, kun fire hundredeler foran amerikanske Jared Goldberg. Franske Johan Clarey ble nummer tre, 0,20 sek bak.

  Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 15 (+1,37), mens Stian Saugestad endte på 47.-plass (+3,79).

  Kjetil Jansrud på vei ned utforløypa i Kitzbühel.
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Gamst Pedersen får ikke ny kontrakt

  Tromsø IL har besluttet at de ikke tilbyr Morten Gamst Pedersen ny kontrakt, heter det i en pressemelding fra klubben. Klubben understreker at dette er basert på en helhetlig vurdering der stallsammensetting og dekning i de ulike posisjoner har spilt inn.

  Gamst Pedersen spilte for TIL i 2000 til 2004 før han dro til Blackburn. Han gjorde comeback i Tromsø i 2016.

  Eliteserien fotball 2017: Tromsø - Sogndal 3-0.
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal