Kurtovics storlag knust av Vipers: – Det er en parodi hele greia

Vipers' sjokkerte i mesterligaen borte mot Amanda Kurtovics Bucuresti. Fire trenerskifter på halvannet år er en utfordring innrømmer den norske høyrebacken.

Mesterligaen håndball: Vipers Kristiansand - CSM Bucuresti (Romania) (27-29)

PROBLEMER: Amanda Kurtovic spiller for CSM Bucuresti. Mot Vipers ble det bare to scoringer.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

 • CSM Bucuresti – Vipers Kristiansand 26–31 (11–16)

– Det var en gedigen prestasjon mot et stjernespekket lag. Det var høy klasse, sier NRKs håndballekspert Kenneth Gabrielsen om Vipers seier på bortebane i Romania.

For Vipers Kristiansand imponerte virkelig mot Amanda Kurtovics storlag CSM Bucuresti. Til pause ledet det norske laget til Ole Gustav Gjekstad med fem mål. Takket være storspill både i angrep og forsvar, klarte de å beholde femmålsledelsen helt inn.

– Vi visste jo det ville bli en tøff kamp. Vipers har bare vært marginer fra å ha full pott i gruppa. Vi var veldig godt forberedt, og har kartlagt dem grundig i flere dager. Vi var veldig motiverte, sier Kurtovic til NRK.

– Men vi gjennomførte ikke noe av det vi snakket om på forhånd. Vi blir for defensive i forsvar, tar ingen taklinger, og blir skutt i senk på midten. Vi samarbeider dårlig med målvaktene våre i dag også. Det var ingen god kamp defensivt, fortsetter høyrebacken, og skryter av Vipers – som fortjente seieren.

– Det er en gåte

CMS Bucuresti tok seg mesterligaens finalespill «Final Four» forrige sesong, men tapte for Györ i semifinalen. Også sesongen før ble det bronse i den gjeveste håndballturneringen.

I tillegg til den norske landslagsspilleren Kurtovic, har de Cristina Neagu på laget. Bakspilleren som flere ganger er blitt kåret til verdens beste. Mot Vipers scoret hun åtte på 16 forsøk. Resten av stallen er stort sett også stjerner, og rumenerne forsterket nok en gang kraftig før denne sesongen.

– Det er litt en parodi hele greia. Ser man på det laget de har, så er det ikke mange lag som skal hamle opp med dem. De er ikke i nærheten av Vipers med tanke på innsats og entusiasme, så det er en gåte, sier NRKs ekspert.

Mesterligaen håndball: Vipers Kristiansand - CSM Bucuresti (Romania) (27-29)

BORTESEIER: Vipers Kristiansand vant borte mot Bucuresti, etter at de tapte med to mål hjemme mot samme lag for to uker siden.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Åtte trenere sparket

Og klubben forlanger mye av håndballaget sitt. Før sommeren sparket de sin danske trener Helle Tompson. I juli ansatte de Moldes trener, Magnus Johnsson. Bare tre måneder senere fikk også han sparken. Han ble den åttende treneren som ble oppsagt bare siden 2014. Nå leder Dragan Dukic laget.

– Det er vel ikke lenge før det blir et skifte igjen. Lykke til til neste mann som skal inn der, sier Gabrielsen.

Kurtovic signerte for klubben sommeren 2017. Bare siden det har de skiftet trener fire ganger.

– Det er selvfølgelig utfordrende å omstille seg fire ganger på halvannet år. Det er mye som skal endres og nok en ny trenerfilosofi spillerne må rette seg etter, innrømmer Kurtovic.

– Dette er jo veldig ikke-skandinavisk, men nå spiller jeg på lag med jenter som har opplevd dette mange ganger før, som er rutinerte og klarer å holde fokus, legger hun til.

Det gir Kurtovic en trygghet, forklarer hun.

– Jeg synes vi som lag har klart å holde oss fokuserte og profesjonell gjennom en litt utfordrende periode. Nå er det bare å hoppe opp på hesten igjen, og jobbe knallhardt mot neste kamp til helgen, sier landslagsprofilen.

 • Vipers møter Bietigheim om en uke. Bucuresti spiller mot FTC Hungaria.
 • Stillingen i gruppe D:
 • FTC Hungaria – 6 poeng
 • Bucuresti – 4 poeng
 • Vipers – 3 poeng
 • Bietigheim – 3 poeng

Siste nytt

 • Christiansen til VM-finale på 800 m

  Henrik Christiansen er klar for finale på 800 meter fri i svømme-VM i Gwangju i Sør-Korea.

  Han fikk tiden 7.46,46, som var femte beste tid, og var 0,83 sekunder bak italieneren Gregorio Paltrinieri, som var best.

  Finalen går onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Kim Hong-ji / Reuters
 • Ronaldo slipper siktelse

  Cristiano Ronaldo blir ikke siktet etter å ha blitt anklaget for voldtekt, bekrefter statsadvokaten i Clark County på Twitter. Ronaldo har vært under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Ronaldo i 2009, men saken droppes på grunn av manglende bevis.

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Drømmedebut for Svendsen

  Sander Svendsen scoret to mål i sin første kamp i dansk fotball da hans Odense vant 4-1 over Lyngby mandag kveld. 21-åringen var lånt ut til Odd første halvdel av 2019, før han altså ble solgt til Odense.

  Eliteserien fotball 2019: Odd - Ranheim (1-0).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal