Mener fotballen har stort dopingproblem

Arsenal-manager Arsene Wenger er overbevist om at han har spilt mot mange lag som ikke har hatt rent mel i posen.

Arsene Wenger

ANGRIPER FOTBALLEN: Arsenal-manager Arsene Wenger mener fotballen har et uoppdaget dopingproblem.

Foto: Eddie Keogh / Reuters

– I løpet av 30 år som manager har jeg aldri fått spillerne min injisert for at de skal bli bedre. Jeg har aldri gitt dem noen produkter som kan bedre deres prestasjoner. Jeg er stolt at det. Jeg har spilt mot mange lag som ikke har samme tankegang, sier Wenger i et intervju med den franske sportsavisen L´Equipe.

Arsenal-manageren understreker sin frykt for at fotballen har et seriøst, men uoppdaget dopingproblem.

Provosert av dopingsak

Det Internasjonale Antidopingbyrået WADA la frem sin rapport som peker mot at Russland har det som ligner et statsstøttet dopingprogram mandag.

Da sa lederen for rapportarbeidet Dick Pound at problemene i russisk friidrett trolig bare er toppen av isfjellet.

Han mente at andre land og andre idretter sliter med et solid dopingproblem.

Wenger har allerede blitt provosert denne sesongen i Champions League og har sagt at de ble slått på urettferdig vis av en motstander. Dinamo Zagreb-spilleren Arijan Ademi testet positivt på en A-prøve etter kampen mot Arsenal i høst. Fortsatt undersøker B-prøven.

Wenger tror problemet er langt større en enkeltsaker i fotballen, skriver den engelske avisen The Guardian.

– Vi har nådd en epoke hvor vi glorifiserer vinneren uten å se på midlene eller metodene som blir tatt i bruk. Og ti år senere skjønner vi at personen var en bløff. Og i samme perioden har den som ble nummer to lidd. Han fikk ikke annerkjennelsen. Og de kan etter alt som er sagt til dem, være ulykkelige, sier Wenger.

Etterlyser testsystem

Wenger har lenge ment det må bli et mer sofistikert testprogram i internasjonal fotball.

Avisen The Guardian skriver at han allerede for to år siden advarte mot at sporten allerede var full av «legender som egentlig er juksere».

UEFA har på sin side tidligere denne sesongen hevdet at de ikke har noe større dopingproblem, selv om en rapport pekte på høye testosteronverdier hos 7,7 prosent av 879 fotballspillere som ble undersøkt til en studie.

Spillerne spilte hovedsakelig i Mesterliga og Europaligaen.

Siste nytt

 • Odd-stjerne blir i klubben

  Fredrik Oldrup Jensen forlengjer avtalen med Odd ut sesongen. Mannen som har vore ei viktig brikke for Odd er på lån frå belgiske SV Zulte Waregem, og avtalen gjekk i utgangspunktet ut i sommar. Odd kjempar om gull i Eliteserien og ligg på 3.-plass, fem poeng bak Glimt og Molde.

  Oldrup Jensen
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Solid Hovland-start

  Viktor Hovland fortsetter sitt sterke spill i jakten på PGA-kortet. Torsdag gikk han den første runden på Korn Ferry Tour i Boise på 67 slag, fire under par. Det holder til en foreløpig delt 12. plass. En topp 25-plassering holder til PGA-kort.

  Nationwide Children's Hospital Championship - Round Three
  Foto: Matt SULLIVAN / AFP
 • Tutta åpnet ett slag under par

  Suzann Pettersen gikk første runde i Canadian Open i golf ett slag under par. Tutta fikk en bogey på 10. hull, men slo tilbake med birdie på både 14. og 15. hull. 38-åringen fra Oslo ligger foreløpig på en delt 25. plass.

  Suzann Pettersen i aksjon under første runde i CP Women's Open
  Foto: Vaughn Ridley / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal