Hopp til innhold

Mener Carlsens misnøye er et psykologisk spill

SOTSJI (NRK): Magnus Carlsen viste med hele kroppsspråket hvor misfornøyd han var med de siste to partiene. Ekspertene skjønner ikke hvorfor han skulle være så irritert.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen var tilsynelatende langt nede på pressekonferansen etter remis mot Vishy Anand.

Foto: Mads Støstad / NRK

– Jeg synes jeg spilte forferdelig, sier Magnus Carlsen og ser oppgitt på journalistene i salen.

Etter uavgjort mot Viswanathan Anand var Carlsen i dårlig humør på pressekonferansen i Sotsji.

På et av spørsmålene sukket han, ristet på hodet og sukket igjen før han svarte. Flere ganger svarte han kort.

Forbauset av reaksjonen

Atle Grønn

Sjakkspiller Atle Grønn blir intervjuet utenfor spillelokalet i Sotsji.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Deretter signaliserte han tydelig til manager Espen Agdestein at han ikke ville gjøre et eget intervju med de norske journalistene, og føk rett tilbake til hotellet.

Tilbake stod en forbløffet sjakkpresse. For de fleste mente Carlsen spilte et helt greit parti.

– Jeg er overrasket over reaksjonen hans. Det handlet kanskje mest om partiet i går, for jeg synes ikke han spilte spesielt dårlig i dag, sier Peter Doggers, innholdsdirektør i Chess.com.

Mener Carlsen «tok på en maske»

Internasjonal mester Atle Grønn satt i salen og observerte pressekonferansen. Han tror ikke på Magnus Carlsens skuffelse.

– Det var ingen klare feil, bare litt mangel på kreativitet. Hvis dette var elendig, setter han ekstremt høye krav til seg selv. Han vet at han ikke kan trylle hver gang. Jeg tror kanskje Magnus tok på seg en maske, sier Grønn.

– Det er litt psykologisk krigføring her. Innerst inne tror jeg ikke han var i så dårlig humør som han var på pressekonferansen, sier sjakkspilleren.

– Hva har han å tjene på å la Anand tro han er enda mer skuffet enn han er?

– Jeg tror han har noe å tjene på å la Anand ligge litt nede. Magnus vil vise at han er den beste sjakkspilleren, og at han ikke er fornøyd med remis, sier Atle Grønn.

Magnus Carlsen og Viswanathan Anand

Magnus Carlsen og Viswanathan Anand på vei inn til pressekonferansen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Delvis uenig i teorien

Peter Doggers i Chess.com er ikke så sikker.

Peter Doggers

- Overraskende, sier Peter Doggers i Chess.com om Magnus Carlsens sure miner.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Jeg vet ikke. Jeg kan skjønne hvordan det kunne lønne seg for Magnus. Det ville vært godt skuespill i så fall. Men husk at Magnus ofte kan være misfornøyd selv med veldig solid spill, sier Doggers, som etter litt betenkningstid lander på at han ikke kjøper teorien.

– Hvorfor tror du han er så skuffet?

– Mest fordi han ikke fikk noen fordel med hvit. Og kanskje han er skuffet over at Vishy ikke gjør tabber i de samme stillingene som i fjor?

Manageren: – Naturlig å være misfornøyd

Carlsens manager Espen Agdestein svarte bare på et par raske spørsmål før også han forlot pressesenteret. Også han virket litt overrasket.

– For meg så det ikke så galt ut, men han var tydeligvis misfornøyd, sier han.

– Han er hard med seg selv - mener han det virkelig at det var så dårlig? spurte VG.

– I går var det opplagt at han var skuffet. Når han føler det i dag også, bør han vel se litt på noen ting, sier manageren.

– Han liker å føle at han har spilt bra. Når han da ikke er helt tilfreds med spillet, er det helt naturlig å være misfornøyd, sier Agdestein.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen er en god skuespiller hvis han ikke er genuint misfornøyd, mener Peter Doggers. Her mottar Carlsen en flaske vann fra far Henrik etter partiet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal