Hopp til innhold

Megasprekk da Sverige vant: – Aldri hatt så stive bein

LAHTI/OSLO (NRK): Mari Eide ledet inn i siste bakke på kvinnenes lagsprint. Så kom melkesyren.

Eide

STOPP: I den siste bakken sa det stopp for Mari Eide.

– Det var jævlig kjipt. Jeg gikk på en skikkelig smell i siste bakke. Jeg tror aldri jeg har hatt så stive bein noen gang, sier Eide til NRK.

Hun fikk et kjempeutgangspunkt før den siste etappen. Anna Svendsen, som utgjorde den andre halvdelen av Norges 2.-lag, sendte Eide ut tre sekunder foran Sveriges 1.-lag.

Inn i den siste bakken ledet hun fortsatt. Så slo melkesyren inn.

– Jeg var ikke i nærheten av å holde følge da Maiken kom der. Det var jævlig synd, for Anna ga meg tidenes mulighet og var i storform i dag. Jeg trodde jeg hadde kontroll på syren, men det hadde jeg ikke.

– Nå er beina mine helt tomme.

Norges 2.-lag endte nest sist på lagsprinten. Maja Dahlqvist knuste alle på oppløpet og sørget for seier til Sveriges 1.-lag. Norges 1.-lag ble nummer to.

SVENSK SEIER: Maja Dahlqvist knuste Maiken Caspersen Falla på oppløpet.

Falla sliter med betennelse

Etter rennet avslørte Falla at hun har slitt og fortsatt sliter med en betennelse under foten.

– Det går bra, men det er ikke optimalt. Jeg hadde fire dager etter NM hvor jeg ikke gikk på ski. Jeg merker at jeg har vondt i foten bare jeg står her, sier Falla til NRK.

Hun er likevel ikke veldig stresset knappe to uker før VM starter.

– Det hjelper å teipe det opp, smertestillende kan hjelpe og behandling kan hjelpe. Jeg har gått veldig mye på ski, så om jeg må stå over et par dager, så tror jeg det går greit, sier Falla etter lagsprinten.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn er heller ikke veldig bekymret på Fallas vegne, selv om han vedgår at det ikke høres optimalt ut.

– De siste dagene inn mot et mesterskap kreves ikke så store treningsmengder. Man slipper gjerne opp på treninger og trener mindre og litt kortere økter, sier han.

Sportsnyheter

Norge vant høy­dramatisk stafett etter svensk sprekk: – Stakkars Sverige

Da det svenske hjemmehåpet kollapset på siste skyting, stakk et ferskt norsk lag vare på muligheten og klinket til med seier i Östersund.

Siste nytt

 • To nye svenske langrennsutøvere koronasyke

  De svenske langrennsløperne Johanna Hagström og Emil Persson har begge blitt smittet av korona.

  For Hagström betyr det at hun ikke kommer til å stille på startstreken i helgens verdenscup i Gällivare.

  – Det er så klart ekstremt surt siden jeg så fram til verdenscup på svensk jord. Men det er bare å akseptere det, forsøke å bli frisk og håpe at jeg kan være klar til å konkurrere igjen snart, sier hun.

  Hagström forteller ifølge Sveriges Skiforbund at hun kjenner på milde forkjølelsessymptomer.

  Jonna Sundling, Frida Karlsson og Linn Svahn er også koronasyke, og det er allerede klart at Sundling ikke kommer til å gå noen renn denne helgen.

  I forbindelse med åpningsrennene i Ruka sist helg testet også William Poromaa positivt for covid. Han er ikke med i troppen til rennene i Gällivare.

  Det er heller ikke Persson, som opplyste om sin positive koronatest på Instagram onsdag. (NTB/NRK)

  Johanna Hagström
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Sverige utslått i kampen om vinter-OL i 2030

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) vraket Sverige som arrangør av vinter-OL i 2030 og bekrefter at 2030-kandidaten blir de franske alper.

  – Det svenske prosjektet la fram en imponerende visjon om å arrangere de mest bærekraftige lekene i historien. Prosjektet var teknisk utmerket, men kommisjonen føler det må jobbes mer med å få større støtte fra både myndighetene og næringslivet. Kommisjonen har også sine tvil om deres foreslåtte finansieringsstrategi, sa lederen for IOCs kommisjon for framtidige olympiske leker Karl Stoss på en pressekonferanse onsdag.

  I Frankrike planlegges det for OL i alpene, mens det er Salt Lake City som søker på vegne av USA i 2034.

  Hvem som skal arrangere OL i 2030 og 2034 blir først endelig bestemt neste sommer. Salt Lake City var eneste søker for vinter-OL i 2034. (NTB)

  Salt Lake 2002
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Hegerberg delvis friskmeldt til viktige landskamper

  Ada Hegerberg er skadefri og klar for nasjonsligakampene mot Portugal og Østerrike. Likevel kan to ganger 90 minutter være mye å be om.

  – Hun har ikke spilt med full trøkk i alle kamper, så noe hensyn må vi ta. Men hun er fit for fight og klar. Hun har spilt flere minutter nå og fått bygd seg opp sakte, men sikkert, sa landslagstrener Leif Gunnar Smerud på en presseseanse etter onsdagens trening.

  Hegerberg har vært skadeplaget og ikke spilt for landslaget siden tapet for Japan i VM-åttedelsfinalen 5. august. Tidligere i høst var hun flere ganger ute av Lyons tropp, men har scoret i klubbens to siste kamper.

  – Jeg har hatt en frustrerende høst. Vi har hatt progresjon og belastningsstyring i Lyon, og det har gått veldig bra. Jeg føler at jeg har makset situasjonen med den spilletiden jeg har fått, sa Hegerberg.

  For to uker siden prikket hun også inn sitt 60. mesterligamål i 9-0-seieren over Slavia Praha.

  – Jeg har scoret mål igjen og føler meg «sharp». Jeg er på et veldig godt sted nå og vet at det kommer kun til å gå bedre. (NTB)

  Damelandslaget i fotball
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal