Hopp til innhold

Megasprekk da Sverige vant: – Aldri hatt så stive bein

LAHTI/OSLO (NRK): Mari Eide ledet inn i siste bakke på kvinnenes lagsprint. Så kom melkesyren.

Eide

STOPP: I den siste bakken sa det stopp for Mari Eide.

– Det var jævlig kjipt. Jeg gikk på en skikkelig smell i siste bakke. Jeg tror aldri jeg har hatt så stive bein noen gang, sier Eide til NRK.

Hun fikk et kjempeutgangspunkt før den siste etappen. Anna Svendsen, som utgjorde den andre halvdelen av Norges 2.-lag, sendte Eide ut tre sekunder foran Sveriges 1.-lag.

Inn i den siste bakken ledet hun fortsatt. Så slo melkesyren inn.

– Jeg var ikke i nærheten av å holde følge da Maiken kom der. Det var jævlig synd, for Anna ga meg tidenes mulighet og var i storform i dag. Jeg trodde jeg hadde kontroll på syren, men det hadde jeg ikke.

– Nå er beina mine helt tomme.

Norges 2.-lag endte nest sist på lagsprinten. Maja Dahlqvist knuste alle på oppløpet og sørget for seier til Sveriges 1.-lag. Norges 1.-lag ble nummer to.

SVENSK SEIER: Maja Dahlqvist knuste Maiken Caspersen Falla på oppløpet.

Falla sliter med betennelse

Etter rennet avslørte Falla at hun har slitt og fortsatt sliter med en betennelse under foten.

– Det går bra, men det er ikke optimalt. Jeg hadde fire dager etter NM hvor jeg ikke gikk på ski. Jeg merker at jeg har vondt i foten bare jeg står her, sier Falla til NRK.

Hun er likevel ikke veldig stresset knappe to uker før VM starter.

– Det hjelper å teipe det opp, smertestillende kan hjelpe og behandling kan hjelpe. Jeg har gått veldig mye på ski, så om jeg må stå over et par dager, så tror jeg det går greit, sier Falla etter lagsprinten.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn er heller ikke veldig bekymret på Fallas vegne, selv om han vedgår at det ikke høres optimalt ut.

– De siste dagene inn mot et mesterskap kreves ikke så store treningsmengder. Man slipper gjerne opp på treninger og trener mindre og litt kortere økter, sier han.

Sportsnyheter

Fernandes til NRK om banestormeren: – Fikk ikke med meg det som skjedde

En tilskuer løp ut på banen med regnbueflagg i VM-kampen mellom Portugal og Uruguay. Minutter senere ble Bruno Fernandes den store helten for Portugal da han sikret avansement til åttedelsfinalen.

Siste nytt

 • Välbe fikk russisk orden av Putin

  Den russiske skipresidenten, Jelena Välbe, har blitt tildelt en statlig russisk orden fra president Vladimir Putin for hennes bidrag til utviklingen av langrennssporten i Russland, melder Rsport.ru.

  Den russiske skipresidenten ble hedret med orden for «bragder for fedrelandet».

  Välbe var tidligere politisk aktiv for Putins parti. Hun var tidligere i høst i hardt vær etter hun uttalte at LHBT-personer bør konkurrere i eget OL.

  Jelena Välbe
  Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 • Hele styret i Juventus har trukket seg

  Klubbpresident Andrea Agnelli og resten av styret i den italienske fotballstorheten Juventus skal ha trukket seg mandag.

  Mandag kveld bekreftet Juventus det på sine nettsider. I en offisiell meddelelse fra klubben opplyses det om avgangen til klubbpresident Agnelli og hans kolleger.

  Der heter det videre at styret vil fortsette sin virksomhet fram til et varslet aksjonærmøte 18. januar.

  Om årsaken til styremedlemmenes plutselige beslutning heter det at man har «vurdert sentraliteten og relevansen av pågående juridiske og regnskapsmessige spørsmål» i tilknytning til en pågående politietterforskning.

  Påtalemyndigheten i Torino har siden i fjor gransket påstander om ulovlig regnskapsføring samt uregelmessigheter rundt overganger og låneavtaler for flere spillere.

  Det avtroppende styret skriver at det «anses å være i den beste interessen å anbefale at Juventus ruster seg med et nytt styre for å håndtere disse problemene».

  (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • TV-ekspert kalte tradisjonell qatarsk bekledning badekåpe – skapte raseri

  Den tyske TV-kommentatoren Sandro Wagner må tåle tøff kritikk for å ha kommet med en nedsettende bemerkning om qatarske menns tradisjonelle antrekk.

  Kommentaren som skaper raseri falt under Tysklands møte med Spania søndag. Wagner kommenterte kampen for den tyske rettighetshaveren ZDF.

  I kampens 79. minutt sa den tidligere landslagsspilleren at han først trodde hele den ene tribunen på arenaen var fylt med tyske fans.

  – Da innså jeg at det bare var qatarske badekåper, sa Wagner.

  Han refererte til thauben, den tradisjonelle hvite kjortelen som bæres av mange menn i VM-landet og regionen for øvrig.

  Uttalelsen fra den tyske TV-eksperten ledet raskt til raseri i sosiale medier.

  (NTB)

  WCup Qatar Ecuador Soccer
  Foto: Aijaz Rahi / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste