Megasprekk da Sverige vant: – Aldri hatt så stive bein

LAHTI/OSLO (NRK): Mari Eide ledet inn i siste bakke på kvinnenes lagsprint. Så kom melkesyren.

Eide

STOPP: I den siste bakken sa det stopp for Mari Eide.

– Det var jævlig kjipt. Jeg gikk på en skikkelig smell i siste bakke. Jeg tror aldri jeg har hatt så stive bein noen gang, sier Eide til NRK.

Hun fikk et kjempeutgangspunkt før den siste etappen. Anna Svendsen, som utgjorde den andre halvdelen av Norges 2.-lag, sendte Eide ut tre sekunder foran Sveriges 1.-lag.

Inn i den siste bakken ledet hun fortsatt. Så slo melkesyren inn.

– Jeg var ikke i nærheten av å holde følge da Maiken kom der. Det var jævlig synd, for Anna ga meg tidenes mulighet og var i storform i dag. Jeg trodde jeg hadde kontroll på syren, men det hadde jeg ikke.

– Nå er beina mine helt tomme.

Norges 2.-lag endte nest sist på lagsprinten. Maja Dahlqvist knuste alle på oppløpet og sørget for seier til Sveriges 1.-lag. Norges 1.-lag ble nummer to.

SVENSK SEIER: Maja Dahlqvist knuste Maiken Caspersen Falla på oppløpet.

Falla sliter med betennelse

Etter rennet avslørte Falla at hun har slitt og fortsatt sliter med en betennelse under foten.

– Det går bra, men det er ikke optimalt. Jeg hadde fire dager etter NM hvor jeg ikke gikk på ski. Jeg merker at jeg har vondt i foten bare jeg står her, sier Falla til NRK.

Hun er likevel ikke veldig stresset knappe to uker før VM starter.

– Det hjelper å teipe det opp, smertestillende kan hjelpe og behandling kan hjelpe. Jeg har gått veldig mye på ski, så om jeg må stå over et par dager, så tror jeg det går greit, sier Falla etter lagsprinten.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn er heller ikke veldig bekymret på Fallas vegne, selv om han vedgår at det ikke høres optimalt ut.

– De siste dagene inn mot et mesterskap kreves ikke så store treningsmengder. Man slipper gjerne opp på treninger og trener mindre og litt kortere økter, sier han.

Siste nytt

 • Kristoff-spurt gav etappeseier

  Alexander Kristoff viste gryende VM-form da han avsluttet best og vant åpningsetappen av sykkelrittet Tour of Slovakia onsdag.

  Åpningsdagen av det slovakiske rittet byr på ikke mindre enn to etapper. Den første på 138 kilometer med start og mål i Bardejov endte i massespurt, og der var Kristoff den klart sterkeste, og vant foran danske Michael Mørkøv.

  Senere onsdag skal det sykles en 7,4 kilometer lang individuell tempoetappe. Der bærer Kristoff naturlig nok ledertrøya etter seieren på åpningsetappen.

  Kristoff
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Bullen avsluttet norsk fiasko-VM

  Det norske brytehåpet Grace Bullen vant sin første kamp, men røk 2-11 for Anastasia Nichita fra Moldova i åttedelsfinalen, dermed er hun ute av mesterskapet.

  Bullens videre skjebne og mulig OL-plass var avhengig om den samme Nichita tok seg videre fra kvartfinalen. Hun tapte derimot klart for japanske Risako Kawai.

  Bullen i 57-kilosklassen var det siste gjenværende norske håpet i mesterskapet.

  De øvrige fem norske utøverne, fire menn og menn kvinner, røk alle ut etter bare én eller to kamper på matta. Dermed ble årets VM ingen stor suksess for Norges vedkommende. (NTB)

  Grace Bullen
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP
 • Zuccarello og Wild tapte på overtid

  Mats Zuccarello forlot Dallas Stars til fordel for en lukrativ kontrakt med Minnesota Wild. Tirsdag hadde han sin debut i Wild-drakten da gamleklubben vant 2-1. Justin Dowling ble matchvinner for Dallas Stars 3.35 minutter ut i overtiden.

  Mats Zuccarello
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal