Megasprekk da Sverige vant: – Aldri hatt så stive bein

LAHTI/OSLO (NRK): Mari Eide ledet inn i siste bakke på kvinnenes lagsprint. Så kom melkesyren.

Eide

STOPP: I den siste bakken sa det stopp for Mari Eide.

– Det var jævlig kjipt. Jeg gikk på en skikkelig smell i siste bakke. Jeg tror aldri jeg har hatt så stive bein noen gang, sier Eide til NRK.

Hun fikk et kjempeutgangspunkt før den siste etappen. Anna Svendsen, som utgjorde den andre halvdelen av Norges 2.-lag, sendte Eide ut tre sekunder foran Sveriges 1.-lag.

Inn i den siste bakken ledet hun fortsatt. Så slo melkesyren inn.

– Jeg var ikke i nærheten av å holde følge da Maiken kom der. Det var jævlig synd, for Anna ga meg tidenes mulighet og var i storform i dag. Jeg trodde jeg hadde kontroll på syren, men det hadde jeg ikke.

– Nå er beina mine helt tomme.

Norges 2.-lag endte nest sist på lagsprinten. Maja Dahlqvist knuste alle på oppløpet og sørget for seier til Sveriges 1.-lag. Norges 1.-lag ble nummer to.

SVENSK SEIER: Maja Dahlqvist knuste Maiken Caspersen Falla på oppløpet.

Falla sliter med betennelse

Etter rennet avslørte Falla at hun har slitt og fortsatt sliter med en betennelse under foten.

– Det går bra, men det er ikke optimalt. Jeg hadde fire dager etter NM hvor jeg ikke gikk på ski. Jeg merker at jeg har vondt i foten bare jeg står her, sier Falla til NRK.

Hun er likevel ikke veldig stresset knappe to uker før VM starter.

– Det hjelper å teipe det opp, smertestillende kan hjelpe og behandling kan hjelpe. Jeg har gått veldig mye på ski, så om jeg må stå over et par dager, så tror jeg det går greit, sier Falla etter lagsprinten.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn er heller ikke veldig bekymret på Fallas vegne, selv om han vedgår at det ikke høres optimalt ut.

– De siste dagene inn mot et mesterskap kreves ikke så store treningsmengder. Man slipper gjerne opp på treninger og trener mindre og litt kortere økter, sier han.

Siste nytt

 • Seier for Henrik Ingebrigtsen

  Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med seier på 3000-meteren under Trond Mohn Games på 7.52.71. – Formen har ikke helt kommet ennå, sier Ingebrigtsen til tross for seiern..

 • Ingebrigtsen slått i Bergen

  Filip Ingebrigtsen måtte meget overraskende ta til takke med andreplass på 1500-meteren under Trond Mohn Games onsdag kveld. Filip Sasinek fra Tsjekkia vant på 3.41,61, Ingebrigtsen løp på 3.42,0. – Det var litt kjedelig. Det er alltid litt smårusk og jeg trenger en del konkurranser for å komme skikkelig i gang, sier Ingebrigtsen til stadionspeakeren.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Quarco på andreplass

  Norges raskeste mann, Jonathan Quarco, fikk kjenning med en strekk i låret da han innledet sesongen med 10,75. Det holdt til andreplass på 100-meteren i Trond Mohn Games. Benjamin Williams fra Canada vant på 10,62.

  Quarco
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal