Hopp til innhold

Medaljen glapp, frustrert Tande med klar melding til TV-kamera: – Har ikke nubbsjans

Daniel André Tande kjørte rett bort til TV-kameraet og uttrykte sin frustrasjon. Etter at Marius Lindvik også fikk trøbbel, glapp medaljen for Norge – som ikke hadde marginene på sin side.

SLO UT MED ARMENE: Daniel André Tande var blant dem som ikke fikk luft å fly på.

Marius Lindvik tok individuelt OL-gull, men fikk det ikke til i mandagens lagkonkurranse.

Da han landet på 126,5 meter i andre omgang, glapp medaljen for Norge. Da hadde Norge ligget på medaljeplass gjennom hele konkurransen.

– Han er faktisk litt tidlig og hvelver litt framover. Det er tunge forhold over kulen, og når han i tillegg er litt for offensiv, får han ikke det løftet han fikk i den individuelle konkurransen, konstaterte NRKs hoppekspert Anders Jacobsen.

– Det blir for tungt over kulen til at jeg klarer å holde meg over skiene, jeg blir bare presset ned. Det føles litt håpløst ut, sier en skuffet Lindvik til NRK.

Dette er hoppet som sendte Norge utenfor pallen:

– Ikke noe gøy

Østerrike vant foran Slovenia og Tyskland. Norge var 20,6 poeng fra gullet, men bare 0,8 poeng fra en bronsemedalje.

Rennet ble altså preget av variable vindforhold. Daniel André Tande måtte av bommen før sitt andre hopp, før han slapp utfor og landet på 124 meter.

Da kjørte han rett bort til et TV-kamera og ga uttrykk for sin frustrasjon.

– Har ikke nubbsjans, var det enkle budskapet.

Til NRK sier han:

– Det er fryktelig kjedelig. Jeg sitter med en overordnet følelse av at i dag har vi flere med dårlige forhold enn de foran oss på lista. Jeg føler at de som er på laget gjør en god nok jobb til at vi hadde fortjent medalje.

Tande legger ikke skjul på at det er en nedtur å bli offer for varierende vind.

– Det er ikke noe gøy når du kommer på kulspissen og kjenner at det ikke er noe press i skia. Det er beinhard kamp for å komme seg lengst ned i bakken. Jeg føler selv jeg gjør tre gode hopp i dag og er veldig fornøyd med det, sier han.

Granerud: – Synes alt har vært dritt

– Det er fryktelig surt, sier Halvor Egner Granerud, som slo av fra 138 meter i førstehoppet til 118,5 meter i finalehoppet.

Granerud

LEI: Halvor Egner Granerud konstaterer at OL ikke ble som han hadde håpet.

Foto: Torstein Bøe / NTB

Han er synlig frustrert.

– Jeg har lyst til å, jeg vet ikke, jeg ... Jeg er litt lei den sesongen her, jeg synes alt har vært dritt, selv om det har vært ganske bra. Det har vært lite som har fungert.

Robert Johansson er også skuffet:

– Den er kjip, den er det. Det er ganske utrolig at så små marginer skiller etter åtte tellende hopp. Jeg føler at vi har et lag som er sterkt nok til å vinne, så det er surt å stå der med fjerdeplassen.

– Føler du med Lindvik nå?

– Ja, absolutt. Vi må nyte oppturene sammen, så må vi svelge nedturene sammen også. Det er slike ting man blir sterkere av, sier Johansson.

Stöckl: – Uheldig

– Selvfølgelig er jeg litt skuffet når det er så close. Det er kjipt, men det var dessverre ikke dagen i dag, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Han kommer ikke unna å snakke om forholdene.

– Vi var ganske uheldig i de to første puljene i andre runden. Granerud og Tande hopper egentlig ganske bra, men får ikke betalt for det. Og så er det Marius som teknisk ikke helt gjør det han gjorde for to dager siden, og med litt andre type forhold, og da klarer han ikke helt å fly, sier Stöckl

Én medalje: – Godt gjennomført

Hoppøvelsene i OL er nå ferdig. Norge ble stående med én medalje, Lindviks OL-gull i storbakken.

vg6PQ9cJeeg

BEHOLDNINGEN: Marius Lindvik tok Norges første OL-gull i stor bakke siden 1964.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

– Jeg vil oppsummere det som godt gjennomført, sier Stöckl om OL som helhet.

Han påpeker at koronasmitte i laget før OL skapte utfordringer.

– Jeg føler vi har gjort alt vi kunne for å stille med et sterkt lag. Så reiser vi hjem med en individuell medalje, men jeg vil si det er kjipt å ikke få medalje i lag, sier han.

I den blandede lagkonkurransen opplevde Norge altså at begge kvinnene på laget ble diskvalifisert for å ha hoppet med for store dresser.

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal