Medaljehåpene ler av Norges pakkeliste: – 30 speil er litt sært

Plastblomster, plakater, vaser og speil pakkes ned og sendes til OL-byen for at de norske utøverne skal føle seg som hjemme. Det får medaljehåpene til å le.

Brun og Strandli

GLISER: OL-håpene Are Strandli og Kristoffer Brun, her fotografert ved en tidligere anledning, ler godt når de får høre hva Olympiatoppen sender til Tokyo.

Foto: Vidar Ruud / NTB

– Det er litt spesielt. Jeg må tydeligvis ta en titt på den listen, sier Are Strandli og ler.

– 30 speil er litt sært, men Are er forfengelig, så det kan ha noe med det å gjøre, kontrer makker Kristoffer Brun.

– Ja, for 15 av dem skal vel til oss?, svarer Strandli.

Roerne har nettopp fått vite at den norske forsendelsen til Tokyo består av langt mer enn bare OL-klær, spinningsykler og hjertestartere. Også interiørartikler som plastplanter, vaser, speil og lamper sendes av gårde, viser en oversikt NTB publiserte tidligere i forrige uka.

Birgit Skarstein

GAPSKRATTER: Birgit Skarstein.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

Birgit Skarstein ler også rett ut når hun får høre det.

– Jeg er egentlig god på å være borte, og jeg trenger veldig lite for å være lykkelig, kommenterer Paralympics-håpet.

– Jeg trenger bare å gjøre den jobben jeg har, fortsetter hun.

– Plastblomstene er en liten boost

Brun og Strandli setter pris på omtanken som ligger bak den massive forsendelsen, men de er klare på at det ikke er blomster og interiør som står øverst på egen pakkeliste.

– Båten er jo en viktig faktor, med årer og sånne ting. Og litt sykler og romaskin så vi kan trene på land, svarer Strandli på spørsmål om hva som er aller viktigst å ha tilgang på i OL-byen.

Kjetil Borch, VM-bronse, 2019

MEDALJEHÅP: Kjetil Borch.

Foto: Matthias Schrader / AP

Også Kjetil Borch mener andre ting er mer nødvendig:

– Roing er hardt for ryggen, så jeg har med egen madrass. Og forskjellige ting som spinningsykler som vi kan ha på rommene, sier 31-åringen.

Han er likevel tydelig på at han er glad for at Olympiatoppen prioriterer å gjøre det hjemmekoselig for utøverne på reise.

– Det blir litt sånn at hvis du sitter i et rom, og så tar du vekk et maleri. Det går helt fint, men hvis du fortsetter å plukke ned ting etter ting, så blir det ganske nakent etter hvert. Så plastblomstene er en boost, ja, gir litt god energi.

– Det er veldig hyggelig at de tenker på trivsel, avslutter Borch.

Skal forvandle bortebane til hjemmebane

Bjørn Sigurd Sommerfeldt, prosjektkonsulent ved Olympiatoppen, har ansvaret for å lage gode forutsetninger for prestasjon i Tokyo. Han begrunner interiørinnkjøpene slik:

– Det er jo det å skape en god ramme og gjøre bortebanen til en mest mulig hjemmebane for troppen. Da er det naturlig for oss å tenke at man skal gjøre det litt hyggelig. Så det er bakgrunnen.

Sommerfeldt forklarer at det er noen utøvere som ikke bor i utøverlandsbyen, og at Olympiatoppen har alt ansvaret for dem. I tillegg ønsker de å gjøre leilighetene i utøverlandsbyen litt lunere og mer koselig.

– Men det som er viktigere, og som jeg føler Norge er gode på, er at vi skaper noen sosiale rom. Og da er det sånn at utøvere og fysioterapeuter og trenere og ledere omgås. Vi skaper det sosiale rommet for at vi kan ha det sosiale og bra, og det skaper en viss form for hjemmebanetrygghet, det også, tror Sommerfeldt.

Det pakkes

MENGDER: Den totale norske lasten er på 2800 kilo og 26 kubikkmeter, opplyser Sommerfeldt i Olympiatoppen til NTB.

Foto: Olympiatoppen / NTB

Siste nytt

 • Snudde til etterlengtet seier

  Southampton har vært Premier Leagues svakeste lag i 2021, men fikk en liten opptur ved å vende til 3-1-seier over Crystal Palace i tirsdagens hengekamp.

  Christian Benteke sendte gjestene i ledelsen etter bare to minutter, men to mål fra Danny Ings og ett fra Che Adams sendte Southampton opp på 14.-plass på tabellen. Laget hadde bare tatt 11 poeng i 2021.

  Ings og Minamino
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Foss mistet den hvite trøya

  Tobias Foss falt i sammendraget på den fjerde etappen av Giro d`Italia. Nordmannen lå som nummer to i sammendraget, kun 16 sekunder bak italienske Filippo Ganna før etappen, men fikk det tungt inn i den siste bakken for dagen.

  23-åringen seilet akterut etter å ha beskyttet lagets kaptein George Bennett hele dagen. I mål var nordmannen rett over tre minutter bak etappevinner Joe Dombrowski.

  Dermed ligger Foss på en 31. plass i sammendraget etter fire etapper. Samtidig seilet italienske Alessandro De Marchi inn i den rosa ledertrøyen etter at han ble nummer to på etappen.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Helomvending rundt Bråtveit

  Tirsdag meldte VG at målvakten Per Kristian Bråtveit (25) kan bli Brann-keeper før overgangsvinduet stenger onsdag kveld. Djurgåden bekrefter interessen fra Bergen overfor avisen.

  Det er derimot ikke opp til Stockholms-klubben å bestemme det, men nederlandske Groningen. Bråtveit ble lånt ut til klubben og avtalen varer fram til 30. juni.

  Og tirsdag ettermiddag kom beskjeden om Groningen ikke vil slippe keeperen, melder VG.

  Landslaget trener før kampen mot Sverige.
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal