NRK Meny
Normal

Måtte vente i tre timer på transport: – Skal ikke skje

OTTAWA (NRK): Landslagssjefen er alt annet enn fornøyd med at Martin Johnsrud Sundby ikke ble hentet på flyplassen da han ankom Canada.

Martin Sundby og Therese Johaug

DÅRLIG ANKOMST: Martin Johnsrud Sundby fikk en mottakelse som kanskje ikke var verdens beste, men er i likhet med Therese Johaug favoritt i Ski Tour Canada.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det gikk noen sure e-poster til arrangørene i går. De har fått høre det, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

Han snakker om det som skjedde da verdens beste skiløper ankom Ski Tour Canada, som den siste norske løperen, sent søndag kveld. Sundby prioriterte å ta noen ekstra dager hjemme i Norge med sin gravide kone Marieke.

Reisen fra Sjusjøen til Montreal er lang nok som det er. Men som om ikke det var nok, måtte Sundby vente i hele tre timer på flyplassen før arrangørene kjørte ham til hotellet i Ottawa.

Da Sundby til slutt krøp i seng, hadde han vært på reisefot i 24 timer.

– Tar det med knusende ro

– Jeg holdt på å le meg i hjel da jeg satt på flyplassen og måtte sette meg på gulvet med andre ventende turister og vente på arrangørtransporten. Men det tar jeg med knusende ro, sier Sundby til NRK.

Han delte også skjebne med det italienske laget.

– Burde Norge ha ordnet egen transport for deg?

– Det hadde vært hyggelig å bli henta, men det løste seg bra. Jeg var sikker på at jeg skulle bli henta, sier Sundby.

– Hadde vi visst at det skulle bli sånn, hadde vi sendt noen for å hente ham, fastslår Vidar Løfshus.

– Ferdig med saken

Det norske laget opplevde noe lignende også ved forrige ankomst.

– Vi hadde samme episode torsdag, og da var svaret at alt skulle være i orden til resten kom. Det var det ikke. Men dette er en fersk arrangør. Nå har de fått kjeft, og vi er ferdig med saken, sier Løfshus.

Martin Johnsrud Sundby fikk en lang og trøblete oppkjøring til morgendagens ski Tour Canada.
Sundby valgte å reise til Canada først i går og halv fem i morges var verdenscuplederen i seng etter ett døgn på reise.

Både han og Sundby selv innser at manglende døgnakklimatisering kan være et lite handicap i de første etappene i Ski Tour Canada. Men akkurat det har lite med de tre timene på flyplassen å gjøre.

– Jeg gjorde et forsøk på døgnakklimatisering hjemme, men det gjorde bare at jeg la meg sent og sto opp drittidlig. Så jeg måtte kjøre vanlig regime igjen, sier Sundby – som tross alt fikk sovet ni timer den første natta i Canada.

Og som naturligvis tar mål av seg til å kjempe om sammenlagtseier i nok et etappeløp.

Det starter med sprint i Gatineau tirsdag.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal