Måtte vente i tre timer på transport: – Skal ikke skje

OTTAWA (NRK): Landslagssjefen er alt annet enn fornøyd med at Martin Johnsrud Sundby ikke ble hentet på flyplassen da han ankom Canada.

Martin Sundby og Therese Johaug

DÅRLIG ANKOMST: Martin Johnsrud Sundby fikk en mottakelse som kanskje ikke var verdens beste, men er i likhet med Therese Johaug favoritt i Ski Tour Canada.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det gikk noen sure e-poster til arrangørene i går. De har fått høre det, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

Han snakker om det som skjedde da verdens beste skiløper ankom Ski Tour Canada, som den siste norske løperen, sent søndag kveld. Sundby prioriterte å ta noen ekstra dager hjemme i Norge med sin gravide kone Marieke.

Reisen fra Sjusjøen til Montreal er lang nok som det er. Men som om ikke det var nok, måtte Sundby vente i hele tre timer på flyplassen før arrangørene kjørte ham til hotellet i Ottawa.

Da Sundby til slutt krøp i seng, hadde han vært på reisefot i 24 timer.

– Tar det med knusende ro

– Jeg holdt på å le meg i hjel da jeg satt på flyplassen og måtte sette meg på gulvet med andre ventende turister og vente på arrangørtransporten. Men det tar jeg med knusende ro, sier Sundby til NRK.

Han delte også skjebne med det italienske laget.

– Burde Norge ha ordnet egen transport for deg?

– Det hadde vært hyggelig å bli henta, men det løste seg bra. Jeg var sikker på at jeg skulle bli henta, sier Sundby.

– Hadde vi visst at det skulle bli sånn, hadde vi sendt noen for å hente ham, fastslår Vidar Løfshus.

– Ferdig med saken

Det norske laget opplevde noe lignende også ved forrige ankomst.

– Vi hadde samme episode torsdag, og da var svaret at alt skulle være i orden til resten kom. Det var det ikke. Men dette er en fersk arrangør. Nå har de fått kjeft, og vi er ferdig med saken, sier Løfshus.

Martin Johnsrud Sundby fikk en lang og trøblete oppkjøring til morgendagens ski Tour Canada.
Sundby valgte å reise til Canada først i går og halv fem i morges var verdenscuplederen i seng etter ett døgn på reise.

Både han og Sundby selv innser at manglende døgnakklimatisering kan være et lite handicap i de første etappene i Ski Tour Canada. Men akkurat det har lite med de tre timene på flyplassen å gjøre.

– Jeg gjorde et forsøk på døgnakklimatisering hjemme, men det gjorde bare at jeg la meg sent og sto opp drittidlig. Så jeg måtte kjøre vanlig regime igjen, sier Sundby – som tross alt fikk sovet ni timer den første natta i Canada.

Og som naturligvis tar mål av seg til å kjempe om sammenlagtseier i nok et etappeløp.

Det starter med sprint i Gatineau tirsdag.

Siste nytt

 • Åpner for Johaug i sommer-OL

  Lørdag skal Therese Johaug i samløp med Karoline Bjerkeli Grøvdal forsøke seg på OL-kravet på 10.000 meter i et stevne på Bislett. Ifølge manager Jørn Ernst har Johaug ikke tatt stilling til om hun faktisk er interessert i å delta i Tokyo.

  Sportssjefen i friidrettforbundet, Erlend Slokvik, er imidlertid klar på at Johaug er ønsket i troppen om hun skulle klare kravet.

  – Vi kommer til å innstille alle som har tatt OL-kravet så lenge de er interessert i å satse mot Tokyo. Så er det opp til Olympiatoppen å vurderer hvem som får bli med. Men signalene er at at de vil ta ut alle som har klart kravet, ettersom kravene i friidrett nå er veldig høye, sier Slokvik til NRK.

  Grøvdal er allerede kvalifisert til OL på 3000 meter hinder og 5000 meter, og skal normalt ikke ha problemer med kravet på 31.25. Johaug må imidlertid forbedre sin personlige rekord med nesten 16 sekunder.

  Lørdagens løp sendes for øvrig på NRK1 fra kl. 12.50.

  icKMpmkgBlg
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Karrierens første pole for Hauger

  Dennis Hauger kjørte fortest av samtlige i Formel-3-kvalifiseringen i Spania fredag. Nordmannen var seks tusendeler raskere enn australieren Jack Doohan.

  Dermed starter Hauger fra første startposisjon i søndagens løp i Barcelona, samtidig som han starter som nummer tolv i lørdagens løp hvor resultatlisten fra stokkes om.

  18-åringen som er signert til Red Bull sitt akademi, gikk før årets sesong over til racinglaget Prema, som har vært blant de beste lagene i Formel-3 de siste sesongene. Og laget var fornøyd etter kvalifiseringen.

  – Velkommen til Prema min venn, velkommen til Prema, lød beskjeden på radioen etter at Hauger hadde sikret seg dagens beste tid.

  Norges beste bilsportutøvere
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Viking anker Berntsen-dommen

  Viking FK anker boten på 20.000 kroner klubben ble ilagt for håndteringen av saken som endte med at tidligere trener Bjarne Berntsen gikk av.

  – Dommen tar utgangspunkt i en situasjonsbeskrivelse som ikke stemmer med vår oppfatning. I tillegg mener vi at regelverket ikke er tydelig nok på hvilke handlinger som kan føre til sanksjoner, forklarer Viking FK-leder Rune Bertelsen til Aftenbladet.

  Det er to uker siden Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) ila Viking boten.

  Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal