Hopp til innhold

Måtte overtales – Skjelvik trodde aldri han skulle bli midtstopper

STUTTGART (NRK): Landslagssjef Lars Lagerbäck er full av lovord. Erik Hoftun spår en fremtid utenfor Rosenborg. Men Jørgen Skjelvik (26) hadde egentlig andre planer.

Skjelvik

SKAL STOPPE TYSKLAND: Jørgen Skjelvik på plass ved Schlosshotel i Stuttgart.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det var et stort steg bare å gå ned til venstreback en gang i tiden. Du så for deg som yngre at det var siste posisjonen du skulle spille i, smiler Skjelvik til NRK.

Bæringen startet nemlig karrieren som spiss og venstrekant, men i

Lagerbäck

IMPONERT: Norges landslagssjef Lars Lagerbäck.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

svenske Kalmar ble han omskolert til venstreback før Rosenborg snappet ham opp i 2013.

– Veldig skeptisk

Etter enkelte kamper som stoppervikar fikk han klar beskjed før denne sesongen: nå skal du satses på som midtstopper.

– Jeg var veldig skeptisk i starten. Vi snakket allerede om det i 2015 at de ønsket meg som stopper på sikt. Jeg var usikker på den posisjonen og hvordan den skulle løses, sier Skjelvik.

Men det var altså ikke helt uaktuelt.

– Jeg tror ikke jeg var så veldig vanskelig å overtale. Jeg er ikke en bastant fyr, så jeg lar meg styre av sjefene mine. Det var ikke så vanskelig, smiler 26-åringen.

Rosenborg-assistent Erik Hoftun forklarer ønsket slik:

Hoftun

ERFAREN: Erik Hoftun står blant annet med 82 mesterligakamper for Rosenborg.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Vi så et stort potensial. Han har fart som vi ville bruke mer sentralt slik at vi kan stå høyt. Han får også brukt venstrefoten bedre til å starte angrep bakfra.

– Ikke vanlig å ha i et lag

De siste månedene har det blitt terpet særlig på posisjonering én-mot-én og i boks, og 26-åringen har svart med å levere fire solide kamper i Europa mot Ajax og Celtic.

Fredag ble han uoppfordret trukket frem av Lagerbäck etter seieren mot Aserbajdsjan.

Hoftun mener Skjelvik snart er klar for enda større oppgaver.

– Han drar antakelig på et tidspunkt, men vi håper han blir værende en sesong eller to. Vi vet at en venstrefotet stopper med stor fart ikke er vanlig å ha i et lag, sier den tidligere landslagsstopperen.

– Jeg tenker egentlig ikke så mye på fremtiden. Ting har gått veldig fort, jeg er fortsatt ikke utlært som stopper. Jeg tar med meg den erfaringen jeg får, så får fremtiden bringe det den bringer, sier Skjelvik selv.

Selnæs

SPILLEKLAR: Ole Selnæs har sonet ferdig karantenen på fire kvalik-kamper.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ole Selnæs, som fikk noen kamper foran Skjelvik i 2015-sesongen, mener det er en befrielse å ha lyntoget bak seg.

– Det er veldig få stoppere som har den hurtigheten, og den gjør at backfireren kan stå høyere, da blir det lettere for oss i midtbanen når de er tett på og kan hjelpe, forklarer trønderen.

Nå står Skjelvik overfor karrierens største utfordring når Tyskland venter i Stuttgart mandag kveld.

– Det er et lag som liker å spille raske, gode kombinasjoner og tre gjennom. Da passer det meg at jeg har litt raske føtter, smiler han.

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal