Måtte i sin første dopingkontroll etter X Games-gullet: – Har gruet meg i flere måneder

Kelvin Hoefler vant sin andre, strake X Games-finale. Det som skjedde etterpå var mer uvant for skateboardstjernen.

X Games Norge 2018: Streetskate

TOK SITT ANDRE X GAMES-GULL: Kelvin Hoefler fra Brasil imponerte voldsomt i finalen i Oslo.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

OSLO (NRK): Det ble en intens skateboard-finale i Skur 13 under X Games Norge. Begge forhåndsfavorittene leverte sine beste triks, men til slutt var det Kelvin Hoefler som fikk X Games-gullet rundt halsen.

– Jeg kan ikke tro det! Det er bare mitt andre X Games og allerede mitt andre gull. Jeg klarer ikke beskrive det. Jeg skjelver fortsatt, sa brasilianeren til NRK, omringet av nye, unge fans fra Norge.

Han tok gullet også i X Games Minneapolis i 2017, og 25-åringen har rukket å bli en stor skateboardstjerne.

Men det som skjedde etter finalen i Oslo hadde han aldri opplevd før.

X Games Norge 2018: Streetskate

SUVEREN: Kelvin Hoefler leverte et voldsomt høyt nivå i X Games-finalen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Blir paranoid

Under X Games i Norge kreves det nemlig at alle utøvere dopingtestes. Som vinner måtte Hoefler derfor i sin aller første dopingkontroll.

– Jeg er litt nervøs nå og har gruet i flere måneder. Man blir helt paranoid. Jeg er for eksempel veldig glad i energidrikker, og har vært usikker på om jeg kan drikke det.

Skateboard blir en OL-gren i 2020, og utøverne må derfor uansett bli vant til å avgi dopingprøver.

– Det er bra det nå kommer inn i vår sport, også, mener Hoefler.

X Games Norge 2018: Streetskate

GULLET GLAPP: Publikumsfavoritten Jagger Eaton var fornøyd med sitt første X Games-sølv.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Tøff kamp om gullet

Med utrolig 94,33 poeng ble Hoefler en klar vinner av X Games Norge 2018.

Men det var lenge en tøff kamp mellom brasilianeren og amerikaneren Jagger Eaton. 17-åringen leverte triks til voldsom applaus fra publikum, men med fall i alle sine tre forsøk, ble han stående på 88 poeng. Det holdt til sølv og hans aller første X Games-medalje.

– Det er helt fantastisk! Jeg går alltid for gull, men Kelvin leverte helt rått. Han fortjente seieren, sa Eaton til NRK.

Bronsen gikk til Felipe Gustavo – også han fra Brasil. Dermed fikk det søramerikanske landet med seg tre medaljer fra X Games Norge. Fredag vant Leticia Bufoni kvinnenes skateboard-finale.

X Games Norge 2018: Streetskate

HISTORISK FINALE: Hermann Stene fikk det ikke helt til i finalen, men får en ny sjanse i X Games Minneapolis i juli.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Første nordmann i X Games-finale

Hermann Stene fra Larvik kvalifiserte seg fredag til finalen. Dermed ble han den første nordmannen noensinne i en skateboard-finale i X Games.

25-åringen fikk det imidlertid ikke helt til mot verdens aller beste. Med fall i alle sine forsøk endte han opp med 65,33 poeng og 7. plass. Det holdt likevel til å kvalifisere seg til X Games Minneapolis i juli.

– Det er helt vilt at jeg får delta der, også. Dette var kjempegøy, og herfra skal det bare gå oppover, sa en offensiv Stene til NRK etter finale-debuten i X Games.

Siste nytt

 • Lindelöf om ryktene: – Helt sykt

  Da Victor Lindelöf meldte forfall til landslagssamlingen i forrige uke, meldte Fotbollskanalen at vrakingen av kameraten John Guidetti var en del av bildet. Det skapte en mediestorm i Sverige. – Det jeg ikke kan forstå, er hvordan folk ikke kan respektere at det er en personlig årsak. For meg er det helt sykt, sier Lindelöf til Viasat. Manchester United-spilleren annonserte selv mandag at han er blitt far for første gang.

  Lindelöf
  Foto: MURAD SEZER
 • Kristoffersen-saken avsluttet

  Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund (NSF) ble tirsdag avsluttet med NSF-advokatenes prosedyre. De la ned påstand om at NSF må frikjennes i søksmålet som Kristoffersen har reist mot forbundet. Dom i saken vil foreligge enten rett før eller rett etter påske.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Russland sparker dopingtestere

  Russlands antidopingbyrå (RUSADA) har kvittet seg med alle dopingkontrollører som var knyttet til det tidligere testregimet. Dette er gjort som en del av opprydningen etter beskyldningene om statsstøttet doping, melder NTB.

  Rusada-skilt
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal