Hopp til innhold

Ødegaard hylles for denne detaljen: – Kan være med i en romantisk film

Martin Ødegaard sto frem da det gjaldt som mest og scoret på nydelig vis da Arsenal inntok tabelltopp. Spesielt én detalj fikk ekspertene til å gni seg i øynene.

Martin Ødegaard

ROSES FOR TEKNIKKEN: Martin Ødegaard skrudde ballen i mål og sikret nok en viktig seier for Arsenal.

– Jeg tror det er med vilje, sa en imponert Lars Tjærnås da Martin Ødegaard sendte Arsenal opp i ledelsen mot Luton i førsteomgang.

Viaplay-eksperten mener nemlig at Ødegaard bevist lot ballen skli av venstre vrist i skuddøyeblikket.

Dermed fikk ballen en utoverskru som gjorde at den spant forbi fingertuppene til Thomas Kaminski i Luton-målet – og inn i venstre hjørne.

– Han gjør dette sånn at ballen kommer lengst unna keeper. Så god er han faktisk, utbrøt Tjærnås.

Premier League - Arsenal v Luton Town

JUBLET: Martin Ødegaard og Arsenal slapp jubelen løs etter å ha gått opp i ledelsen.

Foto: Paul Childs / Reuters

I Viaplay-studio brukte også Jan Åge Fjørtoft store ord for å beskrive 1-0-scoringen.

– Se touchen! Den touchen der kan være med i en romantisk film, det er så vakkert av Martin Ødegaard, sa den tidligere storscoreren engasjert.

Golf-referanse

Dette er Ødegaards syvende Premier League-scoring denne sesongen.

SkySports-reporteren Dharmesh Sheth måtte ty til en golf-referanse da han skulle beskrive nordmannens 30. scoring i Arsenal-drakten.

– For en avslutning av Ødegaard ... Han skjærer mesterlig over ballen ... hvis det var et golfslag, snakker vi en «punchy low fade»., skrev han i liveoppdateringene hos mediegiganten.

Premier League - Arsenal v Luton Town

UTAGBART: Martin Ødegaard skrudde ballen i det nærmeste hjørnet – utagbart for Kaminski i Luton-målet.

Foto: Toby Melville / Reuters

Arsenal-manager Mikel Arteta var storfornøyd med sin kaptein etter en kamp der blant andre Bukayo Saka var ute med skade.

– Han er en veldig viktig spiller. Vi trenger den balansen og kjemien som visse spillere har. Martin er der for å koble alt sammen i måten vi spiller på, sier Arteta på pressekonferansen etter 2-0-seieren.

– Han har tatt store steg. Tilstedeværelsen hans, måten han opptrer foran gruppen og standardene han setter er enestående, fortsetter Arteta.

Inntok tabelltopp

Med onsdagens 2-0-seier klatret London-laget helt til topps i Premier League når åtte kamper gjenstår, noe hjemmelagets supportere feiret.

«We're top of the league», runget utover Emirates like før dommeren blåste av.

– At vi er der (tabelltoppen) betyr at vi er med og veldig nære. Vi leverer stabilt og med kvalitet som gjør at vi kan være med å kjempe på de plasseringene vi er, sier Arteta.

Men treneren og Arsenal-fansen vet at det fortsatt gjenstår mange kamper. Og det ligger an til å bli en intens gullkamp mellom Arsenal, Manchester City og Liverpool.

Sistnevnte, som er ett poeng bak Arsenal, har en kamp mindre spilt og møter Sheffield United torsdag kveld.

Mikel Arteta og Leandro Trossard

TRENER OG SPILLER: Mikel Arteta og Leandro Trossard etter 2-0-seieren over Luton.

Foto: DARREN STAPLES / AFP

Gullrival Manchester City knuste onsdag kveld Aston Villa 4–1 etter et Phil Foden-hat trick. Ødegaards landslagskollega Erling Braut Haaland satt hele kampen benken for City.

Arsenal-spiller Leandro Trossard påpeker at hver eneste av de åtte gjenværende kampene blir viktig i den intense Premier League-avslutningen.

– Selvtilliten i denne gruppen er veldig høy. Forhåpentligvis kan vi opprettholde dette, og vi må ta kamp for kamp fordi vi spiller nesten hver tredje dag. Det var en fin en i dag, og nå kan vi glede oss til helgen, sier Trossard til TNT Sports.

Premier League - Manchester City v Aston Villa

PÅ BENKEN: Erling Braut Haaland ble hvilt da Manchester City tok imot Aston Villa. City kniver med Arsenal og Liverpool om ligagullet.

Foto: Molly Darlington / Reuters

Selvmål

Arsenal som står med fem seire på de siste seks ligakampene, hadde få problemer hjemme mot dumpekandidaten Luton.

Spesielt i førsteomgang svingte det virkelig av hjemmelaget angrepsspill. Samtidig slet Luton-forsvaret stort.

Det kom blant annet til syne da Arsenal gikk opp til 2–0 like før pause. Emilie Smith-Rowe skjøt ballen inn fra venstre. Luton-spiller Daiki Hashioka var uheldig og satte ballen i eget mål i duell med Reiss Nelson.

Andreomgangen ble langt mindre begivenhetsrik og kampen endte derfor 2–0.

Lørdag venter Brighton borte for Martin Ødegaard og Arsenal.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal