Hopp til innhold

Drama vil gi Solbakken hodebry: – Det kan bli galt uansett

ROTTERDAM/OSLO (NRK): Landslagssjef Ståle Solbakken blir til slutt nødt til å følge magefølelsen hvis Norges gruppe lever hele veien inn.

p5P-7Cn0PiI

KLAR: Landslagssjef Ståle Solbakken møtte pressen før han ledet Norges siste trening før Nederland-kampen i Rotterdam.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Samtidig som Norge møter Nederland i Rotterdam tirsdag kveld, tar Montenegro imot gruppetoer Tyrkia.

Norge er som kjent nødt til å vinne for å sikre 1.-plassen og direktebillett til VM, men det kan likevel dukke opp scenarier som gjør at Norge ikke jager seier hele veien inn.

Hva hvis Montenegro leder 1-0 langt ute i 2.-omgang, og det fortsatt er uavgjort mellom Nederland og Norge?

Hvor mye skal Norge risikere hvis playoffplassen virker sannsynlig?

– Det er et supergodt spørsmål. Det har litt med kampbilde å gjøre, også. Hvordan det ser ut for oss. Hva er følelsen da? Den avgjørelsen må jeg ta der og da. Vi kommer til å være godt oppdatert, sier Solbakken til NRK.

Han beskriver videre et mulig scenario der Norge ikke kan gjøre flere offensive bytter, og så scorer Tyrkia i siste sekund.

Eller der Norge likevel satser på stillingen 1-0 til Montenegro, og så får Norge et mål imot.

– Det kan bli gærent uansett. Vi kan ikke frykte det. Det blir min magefølelse som avgjør det der, sier Solbakken.

Pressekonferransen fotball VM-kvalifisering herrer 2021: Nederland - Norge

PÅ TRENING: Landslagssjefen og landslagskapteinen diskuterer.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Flere øyne på Montenegro

Landslagssjefen forteller at det er analysesjef Andrew Findlay som får hovedansvar med å følge Montenegro-kampen.

Han vil ha direkte kontakt med Brede Hangeland på Norge-benken.

– Så har vi Are Hokstad som er klar på det som skjer der. Så vi er dobbelt dekket hvis det er en telefon som bryter sammen, sier Solbakken og smiler.

Solbakken kommer ikke på en annen kvalik-gruppe der tre lag har hatt mulighet til å gå videre før siste kamp.

Når VG trekker frem alle scenariene underveis, vedgår landslagssjefen at det er usedvanlig vanskelig å forholde seg til.

– Vi kan erge oss litt over at vi ikke har to mål ekstra. Det hadde gitt andre scenarier igjen, sier Solbakken.

Tyrkia har som kjent ett mål å gå på, og flere scorede mål, noe som betyr at Norge tar 3.-plassen hvis begge kampene ender uavgjort.

Han er imidlertid klar på én ting:

– Dess lenger kampen lever, dess større fordel er det for oss. Det gir scenarier for den andre benken, om de skal de stupe i angrep eller holde tilbake. Jo lenger kampen lever, jo større fordel er det for oss, påpeker Solbakken.

SAMMENLIGNET: Ståle Solbakken kom med en interresant sammenligning under mandagens pressekonferanse.

– Må løpe skjorta av seg

Martin Ødegaard møtte også pressen før tirsdagens skjebnekamp mot Nederland.

Norges kaptein er klar på hva laget må gjøre for å ha en sjans mot nederlenderne.

– Det er klart at det blir en tøff kamp. Vi møter et bra lag med mye bra spillere. Vi må prøve å være kompakte som vi var sist. Vi må ta vare på de mulighetene vi får og være solide defensivt, sier Ødegaard på spørsmål fra NRK.

Ødegaard

NØKKELROLLE: Martin Ødegaard.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Det handler om å være kompakte og løpe skjorta av seg. Vi må ta vare på ballen når vi får den, fortsetter han.

Norge har alt i egne hender tross uavgjortresultatet mot Latvia. Ødegaard sier det var en opptur å få beskjed om at Nederland også hadde gått på en poengtap i sin kamp mot Montenegro.

– Vi spilte litt kort etter matchen (mot Latvia), stemningen var litt laber da. Det var en liten opptur å få den beskjeden, sier 22-åringen.

Leder Nederland skadet

Onsdag formiddag kom nyheten om at de nederlandske landslagssjefen Louis van Gaal har skadet hoften tirsdagens landskamp.

Louis van Gaal

I GOLFBIL: Louis van Gaal måtte følge dagens Nederland-trening fra en golfbil.

Foto: KOEN VAN WEEL / AFP

Treneren skled og og skadet hoften søndag kveld, ifølge nederlandske medier. Mandagens trening fulgte han derfor sittende fra en golfbil.

– Jeg tror nederlenderne heller vil ha Van Gaal i en rullestol enn De Jong. Jeg ønsker han alt godt. Han har hatt en fantastisk karriere og vært en rollemodell. Han er respektert her i Norge, sa Solbakken på spørsmål om Van Gaal

Sportsnyheter

Serbia

Reagerer på at dette dukket opp i EM: – Uakseptabelt

Da Serbia spilte mot England, la flere merke til noen spesielle flagg på tribunen. En provokasjon, mener eksperter. Nå åpner også Uefa sak mot det serbiske forbundet.

NTB_9pxhg9OJA68.jpg

Dag Erik Pedersen bisatt i Helgeroa: – Den siste store TV-personligheten

Mange ønsket å ta et siste farvel med den folkekjære programlederen.

Jubel etter at Narvik ble tildelt alpin-VM i 2029. Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) kunngjorde sin beslutning etter et styremøte i forkant av onsdagens FIS-kongress i Reykjavik. Handout. Bildet inngår i NTBs tilbud til abonnenter på nyhetsfoto. Bildet skal kun benyttes i forbindelse med angitt sak. Foto: Norges Skiforbund / handout / NTB

Drama i kulissene da Narvik fikk VM: – Et råttent spill

Det var en heftig kamp på bakrommet da Narvik og Norge fikk tildelt VM i alpint. Norske skitopper mener FIS-ledelsen ønsket å presse ut Norge.

Siste nytt

 • Romania utklassa Ukraina etter draumemål

  Eit draumetreff frå Romanias kaptein Nicolae Stanciu sette standaren. Ukraina måtte til slutt sjå seg slått 3-0 av eit effektiv rumensk lag.

  Ukraina pressa frå start, men etter nesten halvtimen var det Romania som kunne sleppe jubelen laus.

  Eit frykteleg utspel hamna rett i beina på Romanias Lunin. Ballen finn etter kvart kaptein Nicolae Stanciu som kliner til frå 16-meteren.

  Eit effektiv rumensk lag dobla leiinga like etter pause. Denne gong er det Razvan Marin som får eit draumetreff frå 25-meter.

  Berre minuttar seinare aukar Denis Dragus til 3–0. Man tek eit kort hjørnespark og drar seg inn i Ukrainas 16-meter, før han finn Dragus, som får ei enkelt oppgåve med å setje ballen i mål.

 • Hynne gir opp OL-drømmen: – Knuser hjertet mitt

  Mellomdistanseløper Hedda Hynne gir opp håpet om å komme seg til OL i Paris i sommer. Det forteller 34-åringen selv på Instagram.

  «Denne kunngjøringen knuser hjertet mitt, men jeg vil ikke bli skadefri i tide til å bli klar for OL i Paris. Jeg må gi kropp og hode tid til å bli frisk, og så starte forberedelsene til VM i Tokyo i 2025», skriver Hynne.

  800-meterspesialisten har ennå ikke konkurrert denne sesongen. I fjor var hun med i den norske troppen i VM i Budapest, men kom seg ikke videre fra forsøket.

  Hedda Hynne
  Foto: NTB
 • 18-åring forlater Brann

  Forsvarsspilleren Sara Ritter har signert for for tyske TSG 1899 Hoffenheim. Det skriver Brann i en pressemelding.

  – Nå får jeg flytte tilbake til Tyskland og får muligheten til å studere på et av de beste universitetene i landet. Det blir spennende å komme til en så stor klubb som satser på utvikling og som har totalpakken, sier 18-åringen til Branns hjemmesider.

  Hennes siste kamp blir mot mot Åsane den 6. juli.

  Forsvarsspilleren kom til Norge med familien sin sommeren 2021, da faren fikk jobb i Bergen. Hun har tidligere spilt i Sandviken og Fyllingsdalen, før hun skrev under for Brann vinteren 2023.

  Sara Ritter
  Foto: Brann

Sendeplan

Kl. Program Kanal