Hopp til innhold

Hauger rasende etter dommerkaos – nå har laget levert formell protest

Den norske Formel 2-føreren Dennis Hauger ledet lørdagens sprintløp i Saudi-Arabia, men en svært kontroversiell situasjon gjorde at 19-åringen endte helt sist. Nå får NRK bekreftet at laget hans har levert protest.

Hauger avbildet på et pressetreff i Oslo ved en tidligere anledning

FARSE: Dennis Hauger fikk en ny vond dag på jobben lørdag.

Foto: Cicilie S. Andersen / NRK

Hauger fikk en glimrende start fra beste startposisjon i lørdagens sprintløp og ledet med god margin tidlig.

Men på en trang bane i Jeddah ble det imidlertid raskt dramatisk.

Etter åtte runder, og to sikkerhetsbiler som følge av ulykker, lå Hauger fortsatt i tet da det oppsto en mildt sagt underlig situasjon.

Hauger fulgte beskjeden han fikk fra Prema-lagledelsen og var den eneste som kjørte inn i «pitlane» (depotet), og det viste seg å være en stor tabbe.

Hauger: – Jeg forstår det ikke

Løpsledelsen mente nemlig at dette var et ulovlig trekk, til tross for at Prema og de andre lagene skal ha fått to klare beskjeder om nettopp å hente førerne inn til depotet.

Men løpsledelsen trakk tilsynelatende tilbake denne beskjeden akkurat tidsnok til at de andre førerne rakk å unngå depotet, og dermed var marerittet til Hauger et faktum.

Dennis Hauger

TUNG DAG: Det ble nok et løp som endte i skuffelse for Dennis Hauger og Prema.

Foto: Hassan Ammar / AP

Hauger ble dermed flyttet ned til 12. plass og fikk en ti sekunders straff.

Det gjorde at han gikk fra ledelse i løpet til sisteplass.

– Jeg forstår det ikke. Hvis man får bekreftelse om å komme inn, hvorfor får vi da en jævla straff fra løpsledelsen, sa en tydelig opprørt Hauger på radioen.

I 18-tiden lørdag kveld bekrefter Hauger-manager Harald Huysman at nordmannens lag har levert en protest etter løpet.

– Det leder nok ingen steder, så det er mest for å gi løpslederen litt pes. For de kommer jo ikke til å kjøre løpet på nytt. Det koker på nettet fra alle deler av verden, ingen skjønner noe, sier Huysman til NRK.

Han tror svaret på protesten kommer i løpet av kvelden.

– Vet ikke hva løpsdirektøren har imot meg

I et intervju med Viasport sier Hauger at han tar nedturen personlig.

– Jeg vet ikke hva løpsdirektøren har imot meg. Det er helt mørkt. Jeg vet ikke hva som skjedde engang. Det virker ikke som at noe skal gå riktig denne sesongen. Man blir tom for ord, sier Hauger.

Han mener han kun gjorde det han og Prema ble instruert til.

– Vi fikk en seier, minst en pallplass, tatt fra oss i dag, og det ubeskrivelig, sier en skuffet 19-åring.

Hva synes du om Haugers Formel 2-start?

TV-bildene viste at det ikke var noe rødt kryss ved innkjøringen til depotet da Hauger kjørte inn, og Prema har varslet at de vil klage på avgjørelsen om å straffe nordmannen, men uansett vil det ikke kunne påvirke resultatlistene.

– Ikke til å tro

Dette er andre løpshelg på rad at Hauger har marginene mot seg. Også sist helg ble han offer for marginer imot, da etter dårlig strategiske valg av Prema-ledelsen.

– Det er ikke til å tro at han skal ha så uflaks. Hvor mange slag i trynet skal han tåle, sa en forfjamset Viasport-kommentator Atle Gulbrandsen.

Det er foreløpig usikkert om det var løpsledelsen eller Prema som tabbet seg ut.

– Dennis hadde ikke kjørt inn i depotet om han ikke hadde fått beskjed fra laget. Han gjør nok som han fikk beskjed om, sa Henning Isdal på Viaplay.

Dennis Hauger

Dennis Hauger har fått en tøff start i Formel 2.

Foto: Cicilie S. Andersen / Cicilie S. Andersen

Pappa Hauger: – Rett og slett helt respektløst

Haugers pappa Tom Erik Hauger er mildt sagt misfornøyd med lørdagens hendelser. Han mener løpsledelsen kostet sønnen seieren.

– Det er jo helt uforståelig hele greia. Det er jo helt «crazy», sier pappa Hauger til NRK.

Han kaller løpsledelsens håndtering for «sinnssvak».

– Å ødelegge en så viktig mulighet til å vinne er helt krise, spesielt på den måten. Det er rett og slett helt respektløst. Jeg har rett og slett ikke ord, sier Tom Erik Hauger.

Dennis Hauger og far Tom Erik Hauger

Pappa Tom Erik sammen med Dennis Hauger.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

På spørsmål om hvordan sønnen har det nå, svarer han:

– Han er bare veldig skuffet, veldig veldig lei seg og veldig forbanna.

Løpsledelsen har ikke kommentert situasjonen, men Formel 2s offiselle twitterkonto bekrefter at Hauger ble straffet for å ha kjørt inn i depotet mens de anså det for steng.

– Denne sesongstarten går fra vondt til verre, sa Viasport-kommentator Atle Gulbrandsen på sendingen.

Seieren gikk til Liam Lawson, som anses å være en av Haugers argeste konkurrenter.

Hauger endte på 17. plass, sist av bilene som fullførte løpet.

Han må altså fortsatt vente på sesongens første poeng i Formel 2. Søndag starter Hauger i tiende startposisjon i hovedløpet.

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Daley klar for sitt femte OL

    Stuper Tom Daley får delta i sitt femte OL, det ble klart da han tirsdag ble presentert som en del av det britiske laget. 29-åringen tok en pause fra sporten etter at han vant gull i forrige OL, men kommer til å delta igjen i Paris-lekene.

    FINA Diving World Cup 2021 and Tokyo 2020 Olympics Aquatics Test Event
    Foto: NAOKI OGURA / Reuters
  • Tidligere OL-utøver drept i krigen i Ukraina

    Vektløfteren Oleksandr Pjeljesjenko er den første OL-utøveren som har blitt drept i krigen i Ukraina, skriver The Guardian.

    Han døde i kamp for å forsvare landet sitt på søndag, det bekrefter den nasjonale OL-komiteen i Ukraina.

    30-åringen ble nummer fire i vektklassen 85 kilo under OL i Rio i 2016. Han har også blitt europeisk mester to ganger.

    «Det er med stor sorg at vi må meddele at i dag sluttet hjerte til den ærede idrettsmesteren i Ukraina, to ganger europeisk mester i vektløfting, å slå» skriver den nasjonale OL-komiteen i Ukraina på Instagram.

    Pjeljesjenko var utestengt fra idretten i perioden 2013 til 2015 som følge av en dopingforseelse. Deretter gjorde han comeback og tok EM-gull i 85-kilosklassen i 2016. Året etter forsvarte han tittelen. I 2018 begikk han et nytt brudd på dopingreglene og sluttet å konkurrere.

    Mer enn 400 ukrainske idrettsutøvere og idrettsledere skal være drept i krigen.

    (NRK/NTB)

    U11uSDVHKrI
    Foto: Afp
  • Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

    West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

    I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

    – Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

    I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

    – David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

    Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

    Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

    57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

    David Moyes
    Foto: Maja Smiejkowska / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal